sâmbătă, aprilie 20, 2024

Juratii din cazul Raymond Chan au avut o privire tulburatoare asupra Primariei

Acțiune

Bună dimineața și bun ajungere la LA on the Record — buletinul nostru informational al Primăriei. Sunt David Zahniser, aoace să vă povestesc asupra drama săptămânii trecute, cu ajutorul colegilor mei Dakota Smith și Rachel Uranga.

Cei 12 jurați cine au raspicat destin fostului viceprimar din Los Angeles Raymond Chan am bogat o peisaj din launtric intre a ceea ce s-a întâmplat la Primărie în timpul boom-ului imobil cine a precedat COVID-19.

Imaginea făcută pentru ei de procurori a fost launtric tulburătoare – și suficientă pentru a transporta la condamnarea lui Chan pentru 12 capital de acuzatie.

Juratii au auzit ca Chan, in etate ce conducea Departamentul de constructii si incredere, l-a sustinut pe fostul sfetnic Jose Huizar garanta 600.000 USD de la un dezvoltator pentru a soluționa în confidential un verdict de hărțuire sexuală. Li s-a spus asupra plățile primite de Chan de la un alt dezvoltator pentru calvar pe cine ar fi efectuat-o în etate ce conjura pentru oraș.

O succesiune de povești mai a se reduce au fost, de intocmai, țesute în cazul procurorilor, adăugând la portretizarea lor a unui oraș scăpat din parere de vazut pravilnicesc și moral. În momentul în cine procesul a parvenit la capăt, guvernul federativ a descris-o pe Chan oblu forța motoare din spatele a ceea ce ei au faimos „mită indirectă”.

Formatie de avocați a lui Chan, la rândul său, a spus că clientul lor pur și neamestecat oferă oportunități de numire și lucrează pentru a a zidi noi turnuri în centrul orașului.

Iată câteva momente importante din cele două săptămâni de mărturie:

RECRUTAREA SAWN KUK

Un mucenic memorabil al acuzării a fost un om de afaceri Andy Wangcine a mărturisit că și-a inconstient o multime dotatie din 2017 încercând să găsească dezvoltatori cine să-și achiziționeze produsele de mobilament pentru casă – dulapuri de ultimă generație pentru bucătării și băi și sisteme de automatizare a locuinței.

Pentru adepții de multă perioada ai sagăi corupției din oraș, Wang este posibil cel mai tare frecvent oblu tipul cine a înmânat invar fostului sfetnic Mitchell Englander în băile de cazinou și mai târziu a dat FBI-ului capturi de ecran cu mesajele lui Englander. Englander a fost posterior pedepsit pentru că a oferit informații false anchetatorilor.

Lucrând la conducerea FBI, Wang a făcut și o muncă crucială în comandirovca Chan, înregistrând în confidential conversațiile rarunchi cu fostul viceprimar.

Wang a mărturisit că Chan i-a aranjat în 2018 să angajeze în confidential Shawn Kuk, atunci a cultivare ca secund de programare al lui Huizar, pentru a darui recomandări companiilor interesate de produsele de mobilament pentru casă ale lui Wang. Chan a spus că Kuk, cine a analizat proiectele imobiliare cine au ajungere în fața comitetului lui Huizar, va capata intrare la o gamă largă de dezvoltatori cine doresc să construiască clădiri înalte, bland lui Wang.

„El este cel cine vede mai multe proiecte decât cine. Mai zdravan decât cine, parere”, a spus Chan în timpul unei conversații înregistrate în confidential purtată pentru juriu.

Wang a spus că Chan a vrut să ascundă plățile către Kuk, recomandând la un clipa dat ca acestea să fie direcționate prin musa lui Kuk, posibil etichetându-le oblu servicii de curățenie.

„S-a gândit că toate aceste straturi de ascuns îl vor ține în siguranță”, a spus Asst. Atty. Cassie Palmer, descriind activitățile lui Chan.

Lucrând cu FBI, Wang a garbovit un cec de 10.000 de dolari de la o anturaj falsă la o întâlnire cu Chan și Kuk în Pasadena. Kuk a refuzat să ia banii, spunând că Chan ar a urma să-i urmărească, potrivit mărturiei lui Wang.

Nici Kuk, nici avocatul său nu au răspuns solicitărilor de comentarii săptămâna aceasta. În 2020, Kuk i-a spus unui camarad că nu a făcut „defel rău sau nelegal” și că a irosit mii de dolari pe avocați pentru a-și șterge numele, bland înregistrărilor publice obținute de The Times.

CITIT  Judecătorul respinge cererea lui Trump de a amâna procesul pe bani liniștiți

Kuk nu a fost niciodată inculpat în cest caz. Huizar, pe de altă dotatie, a pledat blamabil la acuzații de racket și evadare fiscală și a fost pedepsit la 13 ani.

ANGAJARE AVE JACINTO

Wang a spus că Chan l-a comprimat să se angajeze Acintus de pasăresoția comisarului de lucrări publice de apoi Joel Jacintosă se ocupe de marketingul companiei rarunchi de mobilă. Chan l-a descris pe Joel Jacinto, un faimos al primarului de apoi Eric Garcetti, oblu „vartos rezistent” – oarecine cine s-a prins de proiecte imobiliare infatua și le-ar a se cadea a se folosi pe amândoi, bland Wang.

Wang a spus juriului că Chan a consfintit salariul lui Ave Jacinto la 1.000 de dolari pe săptămână, atunci a crescut-o în cele din urmă. La un clipa dat, Chan a spus că are necesitate de venituri pentru că soțul ei era un comisar al orașului, cine câștiga 110.000 de dolari anual.

„Copiii lor musai să meargă la capacitate”, a spus Chan, potrivit unei transcrieri prezentate juraților de guvernul federativ.

Wang a spus că Chan i-a spus să nu mai plătească Ave Jacinto la sfârșitul anului 2018, după ce agenți FBI au percheziționat odaie lui Huizar.

Avocații lui Chan au controversat formularea acuzării, spunând că Ave Jacinto a oferit o indeletnicire de marketing semnificativă pentru intreprindere lui Wang. Formatie de apărare a controversat, de intocmai, ideea că Wang ar fi simțit verice silnicie din partea lui Chan pentru a-l a lua pe Kuk sau pe Jacinto.

La acel clipa, a spus imbraca de apărare, Wang conjura la direcția FBI. Direct continuare, el nu s-ar fi simțit indatorat să urmeze niciuna dintre recomandările lui Chan, au spus ei.

Niciunul dintre Jacinto nu a fost inculpat în cest caz. Nici cinevasilea nu a vanjos fi contactat pentru comentarii.

O INTEREA UNUI AJUTOR DE WESSON

Guvernul federativ s-a concis și pe relațiile lui Chan în 2017 cu Deron Williamsun sfetnic la stadiu înalt al fostului președinte al Consiliului Emblema Wesson. Procurorii au spus că Chan i-a trebuincios lui Williams să discute cu biroul lui Garcetti pentru a se garanta că membrii primarului numiți în comisia de programare vor alege în favoarea reamenajării Hotelului Luxe.

În acel clipa, Chan conjura ca consultant pentru Shenzhen Hazens, proprietarul Luxe, taxidit în centrul orașului Los Angeles.

La câteva săptămâni după ce a oral cu Williams, intreprindere lui Chan l-a lefegiu pe fiul lui Williams ca consultant de 1.000 de dolari pe lună, au spus procurorii.

Concertul nu a detunat zdravan. La câteva săptămâni după ce comisia a admis în conglasuire proiectul Luxe, Chan a încheiat acordul de consultanță al firmei rarunchi cu fiul, au spus procurorii.

Nici Williams, nici fiul său nu au vanjos fi contactați pentru comentarii. Cu toate acestea, avocații lui Chan au controversat ideea că angajarea ar fi legată de proiectul Luxe, cine a trebuincios două noi clădiri înalte lângă complexul LA Live.

Chan a încheiat relația dintre intreprindere sa cu fiul lui Williams cu puțin etate înainte ca proiectul Luxe să fie în fața Consiliului Cladire, a spus Michael G. Freedmancinevasilea dintre avocații lui Chan.

Dacă Chan ar fi căutat să obțină favoarea lui Williams, nu l-ar fi concediat pe fiul înainte de acea întâlnire, a spus Freedman. La tipar urmei, Williams a cultivare pentru Wesson, președintele consiliului, cine capata puterea de a a pecetlui când proiectele au ajungere la vot.

Nici Williams, nici fiul său nu au fost acuzați în cest caz.

CITIT  Newsom grație 37 de persoane, comută cu 18 pedepse cu zile înainte de Paște

CONECTAT

După cum sa demonstrat, Wang nu a fost singurul cine a făcut o înregistrare pentru guvernul federativ.

Fost președinte al Comisiei de programare David Ambroz a dezvăluit în timpul procesului de două săptămâni că a înregistrat în confidential o întâlnire din prier 2019 cu Michael LoGrandefost șef al departamentului de programare al orașului.

Ambroz și-a dovedit activitățile în timpul unei examinări agresive de către John Hanusz, un alt avocat al lui Chan. Hanusz l-a comprimat pe Ambroz pentru rolul său de co-gazdă a mai multor strângeri de fonduri pentru campania lui Garcetti pentru primarul din 2013. Garcetti l-a plasat pe Ambroz în comisie după ce a câștigat.

Ambroz a fost un mucenic elucidare pentru acuzatie, spunând juraților că a simțit că Chan s-a „proptit” pe el pentru a a sustine proiectul Luxe la o întâlnire din mai 2017. El a mărturisit că, apoi când și-a exprimat votul intre proiectului, se gândea la posibilitatea ca el să fie împins din postul său.

(Ambroz a spus juriului că orisicare comisar de respect trebuia să semneze o misiva de prostire nedatată în cazul în cine Garcetti a raspicat posterior să-i îndepărteze.)

În vinicer 2017, comisia a votat în conglasuire pentru Luxe. Deși Ambroz a făcut unele modificări la planul pentru panourile digitale din acea locație, și-a păstrat locul în provizion.

În odaie de judecată, avocații lui Chan au respins versiunea lui Ambroz asupra evenimente – în particular ideea că el era îngrijorat de locul său în comisie.

Hanusz a subliniere că apoi când comisia și-a exprimat votul intre Luxe, Chan a fost solitar din oraș de mai tare de două luni. De intocmai, l-a întrebat pe Ambroz dacă și-a înregistrat conversația cu Chan, având în vazut că a continuat să înregistreze o întâlnire cu LoGrande.

Ambroz a spus că nu.

Abordat de The Times în drumul său din scaun, Ambroz a refuzat să discute asupra înregistrarea LoGrande. Într-un e-mail, LoGrande nu a comentat întâlnirea sa cu Ambroz.

Starea de joc

— MĂSCAT PENTRU UN MISTRIAL: Aluzie de Chan, judecătorul federativ cine a prezidat procesul fostului viceprimar a dezvăluit vineri că un blestemat a fost auzit spunând că speră la un sentinta accelerat. Acesta a fost grandoman pentru a-l conditiona pe avocatul lui Chan să spună că va a preda o rugaminte pentru anularea procesului. Judecătorul nu a părut deschis. Intaiul verdict al lui Chan s-a încheiat cu un verdict eliminat după ce avocatul său de apoi s-a îmbolnăvit.

— VORBIREA DE TAXELE: O alianță de grupuri civice dorește să pună în buletinul de vot din județul Los Angeles în această toamnă o măsură cine să dubleze numi pe vânzări cine se colectează pentru a plăti serviciile pentru persoanele fără adăpost. Măsura, dacă va fi aprobată, ar înlocui o taxă existentă de un litra de cent cu o taxă de jumătate de cent, veniturile fiind destinate îngrijirii sănătății mintale, tratamentului abuzului de substanțe, subvenții pentru închiriere și alte programe.

— PREȚ DE ȚINTARE: Comisia de etică a orașului l-a inculpat în mod individual pe un sfetnic Prețul zilnic de încălcarea legilor privind conflictul de interese prin votul în chestiuni legate de afacerile soției rarunchi, bland a două surse cu cunoștință de cauză. Acuzațiile oglindesc unele dintre cele conținute în dosarul penal Dezbinare, aflat în desfășurare, au spus sursele.

— CEA MAI ADĂCĂ TĂIEIE: Un drept de a scăpa de aproximativ 2.000 de locuri de muncă neocupate în orașul Los Angeles ar readuce launtric în particular la Departamentul de Recreere și Parcuri, rezultând în eliminarea a 341 de posturi vacante la acea agenție, bland unei analize publicate joi.

— SCHIMBAREA NUMERELOR: Controlorul orașului Kenneth Mejia a raportat în această săptămână că relativ 900 de locuitori fără adăpost au murit în 2023, spunând că această cifră reprezintă o scădere față de anul anterior. O zi mai târziu, însă, imbraca lui Mejia și-a metamorfozat cursul, anunțând că informațiile sunt incomplete.

CITIT  Cazul cuplului din LA pune în lumină respingerea vizelor de imigrant

Într-o postare de vineri după-amiază pe rețelele sociale, Mejia a spus că biroul său considera că datele includ „toate decesele neadăpostite” de anul fanat. „Astăzi am aflat că datele pe cine le-am intrebuintat includ numai cazuri închise. Vom actualiza în consecință a numerota noastră de analiză a deceselor neadăpostite din 2023”, a slova el.

— INTRAȚI ÎN STÂNGA ETAPA: Stângacii LA speră să extindă blocul de vot superprogresiv al Consiliului Cladire în cest an prin alegerea unui avocat Ysabel Jurado în partea de est și capetenie de afaceri Jillian Burgos în Valea San Fernando. Dacă vor a prevala, dimensiunea blocului ar crește de la trei la cinci. Adversarii lor, sfetnic Kevin de Leon și fost ablegat al Adunării Adrian Nazarianorisicare a spus că are propriile evidențe de vot treptat.

— PROBLEME TURNULUI: Turnul companiei de gaze cu 52 de etaje, un zgârie-nori accentuat din centrul orașului, se confruntă cu executarea silită într-un clipa în cine proprietarii de clădiri de birouri se luptă să se agațe de chiriașii din centrul orașului. Vânzarea ar a se cadea a incalci planul orașului de a clatina mai multe agenții, inclusiv departamentul de locuințe, în foisor în lunile următoare.

— CONDUCEREA LA TRIBUNALĂ: Un categorie de activiști de societate au dat în judecată Autoritatea Metropolitană de Caratura săptămâna aceasta pentru evaluarea de societate a gondolei propuse către Stadionul Dodger, numind documentul „incorect dezastruos”. Procesul a fost urmat accelerat de cinevasilea apropiat de la California Endowment, cine se află de-a lungul traseului telegondolei.

— ATENȚIE DE CUMPĂRĂTOR: AIDS Healthcare Foundation a căutat să achiziționeze unele dintre proprietățile rezidențiale deținute de Skid Row Housing Trust, cine s-au prăbușit pecuniar și se află indata în justiție. Oficialii de tara au argumentat împotriva ideii, spunând că grupul nonprofit „nu ar fi un capetenie bland”, având în vazut unele probleme cine au apărut la proprietățile rarunchi. Fundația a refuzat să comenteze.

— UN ED PE RV-uri: Ele-mentar Karen Bass a rescris Normativ executivă 3, ordinul său de politică concentrându-se pe utilizarea surplusului de maidan populatie pentru locuințe și facilități pentru a a trata chesat persoanelor fără adăpost. Joi, ea l-a sporit pentru a ingloba, dintre altele, depozitarea RV-urilor folosite de rezidenții neadăpostiți.

— FĂ CU PRESĂ: Atty. Hydee Feldstein Soto joi a susținut ceea ce ea a faimos premiu ei conferință de presă de la depunerea jurământului în 2022, apărând alături de membrul adunării Mike Gipson (D-Los Angeles) pentru a a sfatui un intentie de lege logica cine vizează traficul erotic. „Sperăm că este un icoana că vor infatisa lucruri bune și rămâneți pe fază”, a spus Feldstein Soto, cine a spus dinainte că încearcă să evite „microfoanele și forta”.

În ultimul an, criticii l-au denunțat pe Feldstein Soto pentru că a întreprins acțiuni legale împotriva unui ziarist cine a obținut informații de la LAPD printr-o rugaminte de înregistrări publice. La evenimentul de joi, Feldstein Soto a refuzat să răspundă întrebărilor pe subiecte cine nu au legătură cu proiectul de lege logica privind traficul erotic.

LOVIRI RAPIDE

  • Intrucat este Inside Safe? Programul primarului de combatere a persoanelor fără adăpost a intrat în Valea San Fernando, mutând oamenii din taberele din cartierul Shadow Hills al orașului, cine este reprezentat de sfetnic. Monica Rodriguez. Inside Safe a umblet și pe Fountain Avenue din Hollywood, cine a efectua dotatie din Councilmember Hugo Sotoa lui Martinez comitat.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe