Thursday, May 23, 2024

Jurat demis în procesul lui Trump pentru banii tăcuți din New York

Acțiune

Procurorii din procesul pe bani liniștiți al lui Donald Trump au trebuincios joi ca fostul președinte să fie reținut pentru dispreț și amendat din aduce a șapte postări pe rețelele de socializare inspre oricare au spus că au încălcat ordinul unui judecător oricare îi a proscrie să atace martorii.

Între rastimp, procesul de selecție a juriului a făcut un pas înapoi când oarecare dintre cei șapte jurați oricare au fost aleși, o asistentă de oncologie, a fost demis după ce a spus instanței că a devenit îngrijorată de capacitatea ei de a fi imparțială în intaiul acta penal împotriva un fost prezident.

Deși numele juraților sunt păstrate confidențiale, femeia a spus că membrii familiei și prietenii ei au chestionat-o dacă a executa destin din comisia oricare va alege cazul.

Demiterea lasă în juriu șase până acusi, inclusiv un inginer soft, un profesionist în tehnologia informației, un profesionist în vânzări, un magistru de engleză și doi avocați.

Încă douăsprezece persoane mai musai să depună jurământul, judecătorul afirmând că anticipează că declarațiile de receptivitate în cazul de referință vor fi date încă de săptămâna viitoare.

După ce l-a demis pe cainos, judecătorul Juan Merchan a aranjat jurnaliștilor în instanță să nu raporteze răspunsurile potențialilor jurați la întrebări specifice inspre actualii și foștii lor angajatori.

El a spus că „după cum demonstrează ceea ce sa întâmplat inca, a devenit o problemă”. Răspunsurile vor fi, de atare, redactate din stenogramele instanței.

Procurorii ceruseră ca întrebările angajatorului să fie șterse din chestionarul juriului. Avocatul apărării Todd Blanche a răspuns că „a ne lipsi de informații din aduce a ceea ce a executa stamba nu este răspunsul”.

Judecătorul a spus că a fost de soglasuire „că aceste informații sunt necesare”.

Postările pe rețelele sociale în cauză au fost făcute de Trump de luni, când procurorii au trebuincios pentru panglica dată o amendă de 3.000 de dolari împotriva lui Trump pentru trei postări Truth Comunicativ inspre oricare au spus că au încălcat ordinul.

Procurorul Christopher Conroy a spus că mai multe dintre postări implicau un paragraf oricare se referea la fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, oblu „un juramant fals în rand”, și oarecare de miercuri oricare repetă afirmația unei gazde de la Fox News că activiștii liberali mințeau pentru a a patrunde în juriu.

Avocatul Trump Emil Bove a spus că Cohen „l-a tebecist pe președintele Trump în declarații publice”, iar Trump identic răspundea.

Judecătorul programase inca o ascultare pentru săptămâna viitoare cu luare-aminte la cererea acuzării de sancțiuni pentru dispreț pentru posturile lui Trump.

Locuirea juriului din Manhattan – ori de câte ori va cantari – va fi un vreme esential în cest caz, pregătind perdea pentru un punct de vedere oricare va a situa pericolul politicesc al fostului președinte în centrul campaniei împotriva democratului Joe Biden și va reprezenta mărturii potențial nemăgulitoare inspre Viața privată a lui Trump în anii înainte de a ajunge președinte.

Procesul de votare a unui juriu este o fază critică a oricărui punct de vedere penal, dar mai rafinat apoi când inculpatul este un fost președinte și prezumtivul concurent republican.

Potențialii jurați au fost interpelați în postările lor pe rețelele sociale, în viețile personale și în opiniile politice, în rastimp ce avocații și judecătorii caută părtiniri oricare i-ar împiedica să fie imparțiali.

În interiorul instanței, există o recunoaștere largă a inutilității încercării de a găsi jurați fără cunoștință de Trump, un minister public afirmând săptămâna aceasta că avocații nu caută oameni oricare „traiau sub o stâncă în ultimii opt ani”.

În cest cauza, cel puțin unii dintre jurații selectați au consacrat că au propriile păreri inspre Trump.

„Îl găsesc incantator și tainic”, a spus interogat un cainos selectionare pentru caz, un profesionist IT. „Intră într-o cameră și pierde oamenii la ruta, într-un fel sau celalalt. Mi se pare cu adevărat interesant. ‘Într-adevăr? Iest insumi tip ar a merge a executa toate astea? Wow.’ Acesta cred eu.”

Procesul s-a ino-portun mai fulgerator decât se aștepta, ceea ce l-a anumit pe Trump, când a părăsit tribunalul marți, să se plângă reporterilor că Merchan „a grăbit” procesul.

Cazul se concentrează pe o plată de 130.000 de dolari pe oricare Cohen, fostul avocat particular și depanator al lui Trump, a făcut-o cu puțin rastimp înainte de alegerile din 2016 pentru actorul obscen Stormy Daniels pentru a împiedica afirmațiile ei privind o întâlnire sexuală cu Trump să devină publice în ultimele zile ale cursei.

Procurorii spun că Trump a dosit adevărata natură a plăților în evidențele interne apoi când compania sa l-a rambursat pe Cohen, oricare a pledat gresit de acuzațiile federale în 2018 și este de așteptat să fie un martir vedetă al acuzării.

Trump a negat că a avere o întâlnire sexuală cu Daniels, iar avocații săi susțin că plățile către Cohen au fost cheltuieli legale legitime.

Trump se confruntă cu 34 de acuzații de infracțiune pentru falsificarea înregistrărilor comerciale. El ar a merge a-si primejdui până la star ani de închisoare dacă va fi găsit gresit, deși nu este lamurit că judecătorul ar a stabili să-l pună după gratii. Trump gata categoric ar a executa cerere la verice pedepsie.

Cazul banilor liniștiți este una dintre cele star urmăriri penale cu oricare Trump se confruntă în rastimp ce concurează pentru a cere Locuinta Albă, dar este putincios ca ista să fie singurul caz oricare va fi judecat înainte de alegerile prezidențiale din brumar. Apelurile și alte dispute juridice au cauzat întârzieri în cazurile în oricare Trump îl acuză de mestesugire pentru a răsturna alegerile din 2020 și de strangere ilegală de documente clasificate.

Sisak, Peltz, Tucker și Offenhartz scriu pentru Associated Press. Sisak, Peltz și Offenhartz au raportat din New York și Tucker din Washington.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe