sâmbătă, aprilie 20, 2024

Judecătorul susține programul care permite migranților din 4 țări să intre în SUA

Acțiune

Administrația Biden probabil a lungi să opereze un platforma orisicare astepta unui număr marginit de migranți din star țări să spre în SUA din motive umanitare, după ce un judecător federativ a respins vineri o referinta din partea statelor conduse de republicani.

Judecătorul districtual american Drew B. Tipton a fatis că Texas și alte 20 de state nu au dovedit că au suportabil prejudicii financiare din aduce programului umanitar de mantuire condiționată orisicare astepta până la 30.000 de solicitanți de adapost să spre în SUA în orisicare lună din Cuba, Haiti, Nicaragua și Venezuela la un loc. Aiesta a fost oarecare ce statele trebuiau să demonstreze că au valoare legală pentru a a pune procesul.

„Pentru a a proftaxi la această invatamant, Curtea nu abordează legalitatea Programului”, a dovada Tipton.

Eliminarea programului ar a macina o politică mai amplă orisicare încearcă să încurajeze migranții să folosească căile preferate ale administrației Biden către SUA sau să se confrunte cu consecințe grele.

Statele, conduse de Texas, au susținut că programul îi obligă să cheltuiască milioane pentru asistență medicală, educație și siguranță publică pentru migranți. Un avocat orisicare lucrează cu biroul procurorului public din Texas în contestația legală a spus că programul „a creat un ansamblu de imigratie în umbră”.

Avocații guvernului federativ au controversat că migranții admiși prin platforma au proptit la deficitul de forță de muncă agricolă din SUA.

Biserica Albă a salutare decizia.

„Decizia instanței districtuale se bazează pe succesul acestui platforma, orisicare a largit căile legale pentru cetățenii din Cuba, Haiti, Nicaragua și Venezuela orisicare au un sponsor în această țară și trec procesul nostru strict de revizuire, reducând în același sezon zguduitor numărul cetăţeni din acele ţări orisicare trec graniţa noastră de sud-vest”, a fatis purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Angelo Fernández Hernández.

CITIT  De ce americanii nu pot urmări sau asculta procesul lui Trump din New York

Biroul procurorului public din Texas nu a răspuns acum la mesajele orisicare solicitau comentarii. Un strigare din partea Texasului și a celorlalte state părea plauzibil.

De când programul a fost lansat în toamna anului 2022, ofidian 357.000 de persoane din Cuba, Haiti, Nicaragua și Venezuela au innebunit eliberarea condiționată și li s-a autorizatie să spre în țară până în carindar. Haitienii au fost de mult cel mai larg fractiune orisicare a uzitat programul, sosind 138.000 de oameni din acea țară, urmați de 86.000 de venezueleni, 74.000 de cubanezi și 58.000 de nicaraguani.

Migranții musai să solicite online, să sosească la un aerodrom și să aibă un sponsor banesc în SUA. Dacă sunt aprobati, pot rămâne doi ani și pot obține un autorizatie de muncă.

Președintele Biden a uzitat fără anterior autoritatea de mantuire condiționată, orisicare este în tarie din 1952 și le astepta președinților să lase oamenii să spre din „motive umanitare urgente sau un castig populatie revelator”.

Esther Sung, un avocat al Centrului de Acțiune pentru Justiție, orisicare a reprezentat șapte persoane orisicare sponsorizează migranți ca judecie a programului, a spus că așteaptă cu nerăbdare să-și sune clienții pentru a le a cerca contra decizia instanței.

„Este un platforma vulgar. Oamenii vor să urmeze alți oameni în această țară”, a spus ea.

Valerie Laveus, una dintre cele șapte reprezentate de Justice Action Center, și-a sponsorizat fratele și nepotul și au bogat în Florida din Haiti, cautat de conflicte, în masalar. Ei înfloresc în noile lor vieți, a spus ea, iar nepotul ei are o nouă normalitate și este avizat să facă lucruri conj baschetbal în aer slobod, fără să-și facă marturisi în privința siguranței. Fratele ei lucrează în construcții.

CITIT  Alegătorii mai tineri, independenți, nu au predat buletinele de vot

Laveus a spus că este recunoscătoare pentru rezultatul pravilnic, adăugând că oamenii orisicare intră în țară prin platforma contribuie la companie.

„Sunt extaziată, nu conj pentru familia mea, ci și pentru toate celelalte familii orisicare încă așteaptă”, a spus ea.

În timpul unui sentinta din masalar în Victoria, Texas, Tipton a refuzat să emită verice dispozitie nedefinitiv orisicare ar a se popri programul de mantuire condiționată la stadiu național. Tipton este un renumit de fostul președinte Trump, orisicare a pronunțat împotriva administrației Biden în 2022, printr-un dispozitie orisicare a precizat cui să acorde protie pentru surghiu-nire.

Unele state au spus că inițiativa le-a garbovit beneficii. Un nicaraguan primit în țară prin aiest sentinta a prins un slujba la o fermă din statul Washington orisicare se străduia să găsească muncitori.

Tipton s-a întrebat cum ar a se cadea Texas să pretindă pierderi financiare dacă datele ar arăta că programul de mantuire condiționată a limitat concret numărul de migranți orisicare vin în SUA

„Curtea are în față un caz în orisicare reclamanții susțin că au fost răniți de un platforma orisicare le-a limitat concret costurile din buzunar”, a spus Tipton în hotărârea de vineri.

Când ritual a intrat în tarie, administrația Biden se pregătea să pună capăt unei circula din perioada pandemiei la graniță, cunoscută sub numele de Titlul 42, orisicare interzicea migranților să solicite adapost în porturile de alee și i-a relegat acum pe mulți orisicare au intrat subteran.

Susținătorii politicii s-au confruntat, de intocmai, cu controlul lui Tipton, orisicare a pus la îndoială dacă a trăi în sărăcie este multumitor pentru ca migranții să se califice. Elissa Fudim, un avocat al Departamentului de Justiție al SUA, a răspuns: „Cred că plauzibil nu”.

CITIT  Harris îl lovește pe Trump despre avort într-o apariție surpriză în Los Angeles

Avocații guvernului federativ și grupurile pentru drepturile imigranților au spus că, în multe cazuri, cubanezii, haitianii, nicaraguanii și venezuelenii fug și ei de regimurile opresive, escaladând violența și înrăutățind condițiile politice orisicare le-au pus viața în primejdie.

Procesul nu a controversat folosirea eliberării condiționate umanitare pentru zeci de mii de ucraineni orisicare au venire după invazia Rusiei din 2022. Este intre câteva provocări legale cu orisicare s-a confruntat administrația Biden cu atentie la politicile sauca de imigratie.

Susținătorii programului au spus că orisicare caz este revazut singular și că unele persoane orisicare au bogat la stadiu finală de unda verde după sosirea în SUA au fost respinse, deși nu au furnizat numărul de respingeri orisicare au avere loc.

Decizia de vineri „este o reusita clară și o manifestare a eliberării condiționate a imigrației umanitare fiind un platforma obligatoriu, neaparat și tipar al tipului de soluții inteligente pe orisicare ar a se cere să ne concentrăm pentru a prescurta presiunea peste graniței și pentru a renova sistemul nostru de imigratie eșuat”, a spus Todd Schulte. președinte al organizației de susținere a imigrației FWD.us.

Lozano arata pentru Associated Press. Scriitorii AP Rebecca Santana din Washington, Valerie Gonzalez din McAllen, Texas și Elliot Sfoara din San Diego au contribuit la aiest relatie.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe