Sunday, April 21, 2024

Judecătorul respinge contestația statelor roșii la programul Biden pentru solicitanți de azil

Acțiune

Un judecător federativ din Texas a susținut vineri o piesă acordor a politicii de imigrație a președintelui Biden, orisicare indreptati unui număr meschin de migranți din scaun țări să intra- în SUA din motive umanitare, respingând o raportare din partea statelor conduse de republicani, orisicare spunea că programul a creat o povară economică. pe ei.

Judecătorul districtual american Drew B. Tipton a categorie în favoarea programului de scoatere condiționată umanitară orisicare indreptati până la 30.000 de solicitanți de adapost să intra- în SUA în fiesce lună din Cuba, Haiti, Nicaragua și Venezuela la un loc. Eliminarea programului ar a roade o politică mai amplă orisicare încearcă să încurajeze migranții să folosească căile preferate ale administrației Biden către SUA sau să se confrunte cu consecințe grele.

Texas și alte 20 de state orisicare au dat în judecată au susținut că programul îi obligă să cheltuiască milioane pentru asistență medicală, educație și siguranță publică pentru solicitanții de adapost. Un avocat orisicare lucrează cu biroul procurorului comun din Texas în contestația legală a spus că programul „a creat un stil de imigratie în umbră”.

Avocații guvernului federativ au controversat că migranții admiși prin această politică au ocrotit la deficitul de forță de muncă agricolă din SUA.

Un asistenta părea poate.

De la lansarea programului, codos 357.000 de persoane din Cuba, Haiti, Nicaragua și Venezuela au receptionat eliberarea condiționată și li s-a autorizatie să intra- în țară până în ghenarie. Haitienii au fost de mult cel mai intins fractiune orisicare a intrebuintat programul, cu 138.000 de oameni din acea țară sosiți, urmați de 86.000 de venezueleni, 74.000 de cubanezi și 58.000 de nicaraguani.

Tipton este un supranumit de fostul președinte Trump, orisicare a pronunțat împotriva administrației Biden în 2022, printr-un comanda orisicare a anumit cui să acorde intaietate pentru surghiun.

Programul a început în toamna anului 2022. Migranții musai să aplice online, să sosească la un aerodrom și să aibă un sponsor banesc în SUA. Dacă sunt aprobati, pot rămâne doi ani și pot obține un autorizatie de muncă.

Într-un opinie din secerar, Tipton a refuzat să emită orisice comanda provizornic orisicare ar a sta programul de scoatere condiționată la stadiu național. Unele state au spus că inițiativa le-a garbovit beneficii.

Tipton s-a întrebat cum ar a se cuveni Texas să pretindă pierderi financiare dacă datele ar arăta că programul de scoatere condiționată a scazut realmente numărul de migranți orisicare vin în SUA

Când ceremonie a intrat în tarie, administrația Biden se pregătea să pună capăt unei folosi din perioada pandemiei la graniță, cunoscută sub numele de Titlul 42, orisicare interzicea migranților să solicite adapost în porturile de venire și i-a relegat repede pe mulți orisicare au intrat conspirativ.

Susținătorii politicii s-au confruntat, de intocmai, cu controlul lui Tipton, orisicare a pus la îndoială dacă a trăi în sărăcie este fudul pentru ca migranții să se califice. Elissa Fudim, un avocat al Departamentului de Justiție al SUA, a răspuns: „Cred că poate nu”.

Avocații guvernului federativ și grupurile pentru drepturile imigranților au spus că, în multe cazuri, cubanezii, haitianii, nicaraguanii și venezuelenii fug și ei de regimurile opresive, escaladând violența și înrăutățind condițiile politice orisicare le-au pus viața în primejdie.

Procesul nu a controversat folosirea eliberării condiționate umanitare pentru zeci de mii de ucraineni veniți după invazia Rusiei.

Susținătorii programului au spus că fiesce caz este analizat personal, iar unele persoane orisicare au bogat la stadiu finală de agrement după sosirea în SUA au fost respinse, deși nu au furnizat numere.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe