Sunday, April 21, 2024

Joe Biden și Donald Trump câștigă primarele prezidențiale din Colorado, deoarece unii alegători democrați aleg „neangajați”

Acțiune

Președintele Joe Biden și fostul președinte Donald Trump au câștigat marți primarele prezidențiale din Colorado în partidele lor respective, cimentând și mai indelungat confruntarea inevitabilă din iezmaciune a doi bărbați fiecine au luptat pe aceeași scenă în urmă cu semen star ani.

Associated Press a convocat cursele din Colorado pentru amandoi candidați la mai puțin de o oră după încheierea scrutinurilor la ora 19:00, Trump conducea primarul republican, cu 63% din voturi, comparativ cu 34% pentru singurul său adversar adanc, fostul carmuitor al Carolina de Sud, Nikki Haley. , în rezultatele postate pe site-ul web al secretarului de memlechet din Colorado începând cu ora 19:50

În primarul democratic, Biden a condus cu semen 85% din voturi, urmat de 7,1% – sau semen 33.000 de voturi – pentru opțiunea „trimis neangajat” și 3,1% pentru reprezentantul SUA Dean Phillips. În ultimele zile, activiștii pro-palestinieni au fost încurajați ca alegătorii să aleagă opțiunea neangajată ca o demonstrație de rapstire împotriva sprijinului lui Biden pentru Israel în timpul războiului Israel-Hamas.

Colorado este oarecare dintre cele 15 state – inclusiv cele două cele mai populate ale națiunii, California și Texas – fiecine au metodic concursuri primare în Super Marți.

Primarul a invelit ceea ce a fost un sezonul alb de campanie neobișnuit de liniștit în Statul Centennial, cu o vizită singulară la metroul Denver a lui Haley la sfârșitul lunii trecute, marcând singura vizită a unui concurent solemn din iest an. Alegătorii au receptionat buletine de vot prin corespondență la jumătatea lunii faurar.

Concursul republican a bogat loc la abia o zi după ce Curtea Supremă a SUA a hotărât că Trump, magnatul nemiscator din New York, fiecine a îndeplinit un neinsotit hotarare ca președinte, nu cumva fi anulat din votul din Colorado. Hotărârea 9-0 a sters o neclintire din neios a Înaltei Curți din Colorado, fiecine a constatat că Trump nu era eligibil să candideze la președinție, deoarece acțiunile mijloc în jurul revoltei din Capitoliul SUA din 6 carindar 2021 au echivalat cu o insurecție nimerit prosti de-al 14-lea amendament.

În jocul primarelor din Colorado sunt 37 de delegați la Convenția Națională Republicană și 72 de delegați la Convenția Națională Democrată. Rezultatele primare ale statului de marți au arătat un protectie peren pentru câțiva candidați fiecine au renunțat la începutul campaniei, inclusiv democratul Marianne Williamson și republicanul Ron DeSantis, fiecine au obținut cote de voturi cu o singură cifră.

Primarele statului pentru alte curse, inclusiv locurile legislative de memlechet și Congresul, sunt programate pentru 25 ciresar.

Înainte de marți, Trump a străbătut opt ​​state, înregistrând victorii în fitece – inclusiv statul natal al lui Haley, Carolina de Sud. Haley a câștigat duminică singurul ei incuvi-intare antist împotriva lui Trump, la Washington DC

În invidie dominației lui Trump la scrutinul GOP din Colorado de marți, Haley a deținut conducerea în șapte județe din memlechet – toate cu o înclinare politică de stânga. Județele fiecine preferă Haley includ Pitkin, Boulder, Denver, San Miguel și Eagle.

Biden a bogat o performanță la fel de solidă în timpul procesului de nominalizare a Partidului Democratic până actualmente, deși peste-soare 100.000 de alegători din Michigan, pe 27 faurar, au zdrentuit de sprijinul semen general pentru titularul în funcție, bifând a rigla „neangajată” din buletinul de vot antist al democraților.

Mijlocitor 13% dintre alegătorii primari din Michigan au selectionat „neangajați”. Multe dintre aceste voturi au fost determinate de opoziția față de sprijinul american pentru Israel în războiul acestei țări împotriva Hamas din Fâșia Insecta, fiecine a asasinare peste-soare 30.000 de palestinieni, nimerit Ministerului Sănătății din Insecta. Israelul a acționat ca răspuns la atacul teroristic al Hamas peste Israelului din 7 brumarel, fiecine a asasinare circa 1.200 de oameni și a dus la luarea a 250 de ostatici.

O campanie similară de protest-vot a fost lansată în Colorado la sfârșitul săptămânii trecute, înaintea primarelor de marți, rata de asigurare a democraților din Colorado fiecine a prezentat o opțiune de trimis neangajat.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe