Sunday, April 21, 2024

IWD: Sărbătorirea femeilor în design în 2024

Acțiune

Femeile au fost zdravan rodul-pamantului asociate ca decoratori de locuințe, dar sunt mai zdravan decât conj înfrumusețarea spațiilor interioare. Femeile au ruta un cursa inalt în domeniile arhitecturii, designului de produse și designului dinauntru. Avem o mână de figuri cruciale ale femeilor cine gospod în industriile lor respective.

Într-o pamant dominată de bărbați, acești fali de design ai sexului ochios au condus angajament de a a prezenta oamenilor produse, spații și ambianțe plăcute din punct de vedere de ochi placut și eficiente. Să începem Ziua Internațională a Femeii cu aceste modele semnificative.

Leanne Ford, designer de dinauntru

Leanne Ford
Leanne Ford. Imagine de reglaj: Clever.

Designerul de dinauntru Leanne Ford este gramada în a a prezenta clienților săi spațiu pentru a a rasufla cu diverse nuanțe de alb. Guru-ul HGTV DIY, cine a parvenit la faimă, arătând Americii că verice casă din grup de cadru are potențialul de a a ajunge un pied-à-terre sau o oază zen pariziană, a fatis însă pentru WWD că cea mai recentă colecție cu Crate & Barrel este plină de culori. influențe – deși produsele sunt încă în cea mai gramada fragment în nuanțe de alb.

Designerul de dinauntru Leanne Ford eventual să nu fie un titulatura consacrat, dar și-a început cariera la Betsey Johnson la începutul anilor 2000. În rodul-pamantului ce cei negativi din industrie spun că este constrangere de muncă pentru a ierta de la industria modei la tărâmul designului dinauntru, cu siguranță ea a făcut alegerea potrivită.

Leanne Ford
Cool, minunat, ambigen – temele pentru cine Leanne Ford este recunoscută. Imagine de reglaj: Guffertys.

Ford, cine a populat precedent în New York City și Los Angeles, s-a casa înapoi la Pittsburgh pentru că era obosită de tutungerie. Acoace, ea a receptionat proiectul de preinnoire a unei case moderne de la mijlocul secolului în Sewickley Heights și a devenit cunoscută apoi când ea și fratele ei Steve au apărut în serialul HGTV „Restored by the Fords”, fiindca s-au prins de remodelarea casei. proiecte. Călătoria lui Leanne Ford a început când și-a cumpărat o școală istorică în cine să locuiască. Personalitatea ei cosmopolită, dar rustică a captat telespectatorii americani.

Astăzi, fosta guru HGTV DIY și-a făcut un titulatura pentru a arăta Americii că verice casă din grup de cadru eventual fi transformată într-o oază Zen. Renumită pentru expertiza ei în interioarele albe, ea experimentează cu diferite nuanțe de nuanțe PIFTIE pentru a a alcatui spații interioare cine ies în evidență. Care a spus că albul este plicticos?

Leanne Ford
Colecția Origins sunt piese de mobila concepute pentru Crate & Barrel. Imagine de reglaj; Crate & Baril.

Acusi lucrează cu mărci de mobila pentru Crate & Barrel pentru a a alcatui o colecție cuprinzătoare de piese iele pentru casă, cum ar fi canapele, credenza, console, fotolii și o gamă extinsă de mobila de extern. Cea mai recentă colecție pentru Crate & Barrel este „The Origins Collection”. Mișcările ei artistice preferate – Bauhaus și Neo-clasic – au inspirat-o să conceapă aceste piese șic în cine mobilierul pe bază de cioranglav pal, bej și alb-galbui ocupă centrul scenei.

„Am tendința de a-mi ține ochile și de a a alcatui ceea ce cred că este ochios. Vei trăi cu această mobilă și, dacă totul va ajunge interj în 20 de ani, tot te va a infaptui să te simți interj”, a spus ea.

Una dintre piesele ei acordor din această colecție este o canapea Chesterfield actualizată, cu piele finita bej cu vedere inalbit de regina. Colecția este cool fără silinta; limpede dacă piesele sunt în nuanțe neutre, formele lor izbitoare vor a lua în evidență verice spațiu.
https://www.leanneford.com

Kelly Wearstler, Design dinauntru

Kelly Wearstler
Kelly Wearstler. Imagine de reglaj: Deezen.

Designerul american Kelly Wearstler și-a înființat propria anturaj de design dinauntru în 1995. În timpul carierei sauca illustre, ea a creat numeroase hoteluri și spații rezidențiale, comerciale, de retail și ospatatura de lux. Afacerea ei cu exprimare de viață de lux cuprinde colecții de scoarta, cute, mobila, inspirat, covoare, țesături și design dinauntru. Kelly vede designul ca fiind în intaiul rând romantios și intuitiv. Stilul ei dominant combină culoarea cu complexitatea și spontaneitatea pentru a a alcatui camere luxoase și vibrante.

Kelly Wearstler
Cocktail bar Dahlia Los Angeles planuit de Kelly Wearstler. Imagine de reglaj: ElleDecor.

Cunoscută pentru combinațiile ei uimitoare de materiale și inspirații, Wearstler, una dintre cele mai importante designeri de dinauntru muieresc din pamant, își folosește creațiile pentru a a vorovi povești iele. Punctele ei puternic sunt utilizarea mehenghi a materialelor, capacitatea ei de a alatura multe stiluri istorice și capacitatea ei de a adăuga neașteptat unui spațiu. Are o potrivire puternică pentru materialele naturale și se străduiește să reducă atribut de indigo în design-ul ei. În surplus, Wearstler este intaiul madular al seriei MasterClass ca designer de dinauntru.

Kelly Wearstler
Four Seasons, Anguilla Private Residences, SUA. Imagine de reglaj: Anguilla Private Residences.

Stilul uma-nistic separat al lui Wearstler, îmbinând piese vintage și artizanale, nu reușește să uimească ochii. Stilul uma-nistic separat al lui Kelly Wearstler nu eșuează niciodată să uimească. Abordarea ei față de design este teatrală, încorporând culori vii, forme ciudate și imprimeuri îndrăznețe neașteptate. Flerul ei și combinațiile surprinzătoare ridică fiesce cameră pe cine o proiectează. Wearstler nu este conj pentru cei orbitori și izbitori. Este renumită pentru capacitatea ei de a a alcatui nuanțe neutre și de a tenta atenția peste spațiilor exterioare, fără a a infaptui ca desenele să pară strălucitoare sau exagerate.

„Estetica mea este inspre mixologie; întotdeauna oarecare batranesc și oarecare nou, necioplit și ales, mascul și muieresc.”
www.kellywearstler.com

Patricia Urquiola, designer de mobila și inspirat

Patricia Urquiola
Patricia Urquiola într-un showroom Haworth. Imagine de reglaj: Haworth.

Născută în Spania, Patricia Urquiola are sediul în Milano în actu-alitate. Cinevasi dintre cei mai apreciați designeri de dinauntru ai zilelor moderne, Urquiola este cunoscută în conducator pentru design-urile sauca de mobila și proiectele de design dinauntru negustoresc, cine combină design-uri poetice și jucăușe cu elemente pragmatice și practice. Patima ei cuprinde design pentru branduri pentru Moroso, Molteni & C, Kartell, Flos și Foscarini, pentru a a se chema câteva.

„Întotdeauna cred că proiectul la cine lucrez va fi cel mai bun.”

Patricia Urquiola este arhitector, director de artă și designer fabricant din Spania. Atelierul ei creează piese de dinauntru și proiecte de arhitectură ținând testea de mobilitatea la locul de muncă și ciclurile de producție. Urquiola începe fiesce intentie pentru a ingloba emoția în design-ul ei prin dezvoltarea unei relații de înțelegere cu utilizatorul. Scopul ei este să stabilească o legătură între obiecte sau zone și persoanele cine le folosesc sau se află în imprejurime.

Pandantiv „Caboche” pentru Foscarini. Imagine de reglaj: Foscarini.

Lucrul cu procese complicate cine variază în masura de la microradiografie la mega este simplu pentru Urquiola. Ea adoptă o intelepciune de design inventive cine integrează perspective sociale, tehnologice și umaniste. Ea creează conexiuni între cercetarea industrială și măiestria, deoarece este o susținătoare puternică a oferirii unei a doua vieți materialelor abandonate prin upcycling. Astăzi, ea este una dintre cele mai recunoscute chipuri în mobila, inspirat și piese decorative.
https://patriciaurquiola.com

Studiopepe, designer de mobila și inspirat

Studiopepe
Studiopepe cotropi Chiara Di Pinto și Arianna Lelli Mami. Imagine de reglaj: Essential Home.

Colegii de universitate Chiara Di Pinto (născută la Milano în 1976) și Arianna Lelli Mami (născută în Desio în 1975) au obținut diplome în Design Industrias de la Politehnica din Milano și au creat Studiopepe în Milano în 2006. Studioul este un intentie pluridisciplinar, arhitectură, grafică afaceri de design, informatie, instalații și direcție creativă binecunoscută pentru abordarea sa.

Aluziile lor iconografice și culturale a intinde, cine le-au iluminat stilul, ar a merge fi eclectice. Studiopepe și-a găsit inspirație în aspectele formale, cromatice și vizionare ale designului macaronar din anii 1950 și 1960, permițându-le să experimenteze noi norme estetice și să creeze proiecte solicitante cu virtute grafică și sculpturală. Intreprindere lucrează cu companii de design pentru a creste proiecte de design dinauntru, hoteluri, buticuri, showroom-uri, cabine de expoziție, proiecte de exprimare și ședințe foto pentru reviste importante.

Scaune de sala de mese „Până adineauri” pentru Baxter. Imagine de reglaj: Baxter
Coclet „Adiere” pentru Baxter: Imagine de reglaj: Baxter.
Coclet „Stami” pentru Gallotti&Radice. Imagine de reglaj: Galotti&Radice.

Studiopepe este, de atare, consacrat pentru incercare sa transformatoare a magazinului emblematic medeolan al brandului danez de mobila Republic of Fritz Hansen. De atare, duoul muieresc a reimaginat instalația Kvadrat cu mai multe camere pentru a arunca colecția de țesături Raf Simons.

Lucrarea lor cu dovedi de mobila din piele finita premium Baxter le-a catapultat cariera și recunoașterea. Pentru Baxter, au planuit casiopeea din piele finita „Adiere” și casiopeea de lounge „Lazybones”.

Pat de zi „Zelda” pentru Essential Home. Imagine de reglaj: Essential Home.

De atare, au creat piese de mobila pentru Tacchini și modele de covoare pentru CC-Tapis. Mai cald, au colaborat cu Ethimo pentru a a alcatui „Sling Chair”, un sezau de grădină cu cine au câștigat premiul Archiproducts Design 2021, adăugându-se la laudele primite de la Frame Magazine în 2019 și Wallpaper* Design Awards în 2021.

Design-urile lor pentru Essential Home includ o colecție unică de canapele, fotolii, console și mese. „Colecția Happy Few” oferă o zigzag de mobila la comandă cine îmbină estetica modernă cu detalii organice în cine contrastele uluitoare fac din fiesce piesă un privit.

„Am observat că există o mulțime de afinități cu Italia aoace, în Portugalia, și acesta este tare interesant, pasiunea pentru meșteșugul lemnului, sapatura și alte materiale pentru butelca sau ceramica. Toate aceste elemente ne-au iluminat să le testăm într-un design cu o notă contemporană. A fost cu adevărat interesant să observăm angajatorii din fabrică și pasiunea lor pentru măiestrie. Am fost influențați de pasiunea lor, așa că am categoric să-i punem la încercare.”
https://studiopepe.info

Sanaa, arhitector

Sanaa
Fondatorii Sanaa sunt Kazuyo Sejima și Ryue Nishizawa.Imagine de reglaj: Dezeen.

Premiul Jane Drew pentru arhitectură de anul asta îi revine arhitectului Kazuyo Sejima, căruia i s-a instrunat Premiul Pritzker pentru arhitectură pentru creșterea statutului femeii în sfera.

Sejima și-a câștigat notorietate în 1995, când ea și arhitectul nipon Ryue Nishizawa au co-fondat cabinetul de arhitectură SANAA din Tokyo. În fiesce an, The Architectural Review și Architects’ Journal prezintă premiile W, cunoscute precedent ca Women in Architecture Awards, cine includ premiul Jane Drew.

Celebru după pionierul modernist Jane Drew, Sejima se alătură rândurilor arhitecților pionieri cine au câștigat precedent premiul, inclusiv Denise Scott Brown și Yasmeen Lari.

Sanaa
Muzeul de Artă Contemporană. Kanazawa, Japonia. Imagine de reglaj: Sanaa.

Sejima, născută în 1956, a urmat Universitatea pentru Femei din Japonia pentru a-și rezultat studiile de arhitectură înainte de a-și începe cariera cu Toyo Ito. În 1987, și-a comunicativ studioul, Kazuyo Sejima & Associates, fiindca Nishizawa a cultivat în rodul-pamantului ce era student și a se pregati arhitectonie la Universitatea Națională Yokohama.

Studioul lor confirmat a câștigat recunoaștere internațională și proiecte semnificative, inclusiv Muzeul de Artă Contemporană din Secolul XXI din Kanazawa, planuit în 2004. După Zaha Hadid, Sejima a devenit a doua prostituata cine a câștigat râvnitul Prima de asigurare de Arhitectură Pritzker apoi când studioul l-a câștigat în 2010.

„Decinde de experimentarea formală, structurală și materială a lucrării sauca, Sejima este una dintre excesiv puținele femei arhitecte cine s-au silnic pe perdea internațională”, a fatis Manon Mollard, editorul The Architectural Review.

Sanaa
Noul Muzeu de Artă Contemporană, New York, SUA. Imagine de reglaj: Sanaa.

Centrul de Învățare Rolex din Elveția, Noul Muzeu de Artă Contemporană din New York și cel mai cald Sydney Uma-nistic – o implinire la Galeria de Artă din New South Wales din Australia – sunt câteva dintre celelalte proiecte binecunoscute ale SANAA. În surplus, Sejima este designer de sine stătător; în mars SANAA, ea a planuit o insirare de genți multifuncționale pentru Sclavie și un locomotiva de navetiști cu ferestre enorme. În 2022, Asociația de Artă din Japonia a titluit SANAA laureatul de arhitectură al premiilor Praemium Imperiale.
www.sanaa.co.jp

Rossana Hu, Arhitector

Neri&Hu
Rossana Hu de la intreprindere de arhitectură Neri&Hu împreună cu soțul ei Lyndon Neri. Imagine de reglaj: Neri&Hu

După ce a cultivat sub conducerea lui Ralph Lerner și Michael Graves, Rossana Hu și-a început cariera la Architects Collaborative din San Francisco. În 2004, ea și Lyndon Neri au co-fondat Neri&Hu Design and Research Office, fiindca Lyndon Neri a devenit posterior soțul ei. Compania este cel mai interj cunoscută pentru revitalizarea locațiilor istorice, având îndeplinite mai multe comisii în vitreg planning, arhitectură, design de produse și dinauntru și branding. Aceste site-uri includ Waterhouse din South Bund din Shanghai, Tsingpu Yangzhou Retreat din Yangzhou și Nantou City Guesthouse din Shenzhen. Două monografii au fost publicate de Thames & Hudson inspre incercare lui Neri&Hu: Neri&Hu Design and Research Office: Works and Projects 2002 – 2014 în 2018 și Thresholds: Space, Time and Practice în 2021.

Neri&Hu au câștigat multe premii internaționale apreciate pentru proiectele lor, inclusiv Architectural Review Emerging Architecture Award (2010), The Drept Award Overall Winner (2018), Wallpaper* Design Awards Designers of the Year (2014), Dezeen Awards Architecture Atelier of the Year (2021) și Architectural Record Design Vanguard (2009). Creațiile firmei au fost expuse la Muzeul MAXXI din Roma, Muzeul de Design din Londra și Museo de Arte Moderno din Mexico City. Ele vor fi expuse la cea de-a 18-a Bienală de Arhitectură de la Veneția în period mai.

Neri&Hu
„Incapere de suvenir” din Singapore. Imagine de reglaj: Neri&Hu.

În ultimii 20 de ani, Hu, un fruntas în antegarda creativă, a primenire nuantat cultivare de design din Shanghai. Ea a fost co-fondatoare a Festivalului de Design din Shanghai în 2016, cine a cocosat în oraș o multime de discuții axate pe design și alte evenimente publice. Ea a ticnit, de atare, invitații pentru a transmite ca judecător la mai multe concursuri și premii apreciate, inclusiv Premiul Internațional RIBA 2020 și Premiile Dezeen 2022. El este, de atare, oaresicine dintre partenerii fondatori ai Design Republic, o platformă pentru design cine combină educația, retailul. concepte, design și expoziții culturale. S-a alăturat consiliului sfatuitor internațional al Orchestrei Simfonice din Shanghai în 2018, după ce a fost numită director de creație al Stellar Works în 2015.

Neri&Hu
Tsingpu Yangzhou Retreat, cu 20 de camere, joacă pe tipologia clădirii vernaculare chineze a casei din imprejmuire. În întregul plurivalent, coridoare din cărămidă recuperată leagă o clădire la alta, permițând vizitatorilor să descopere priveliști în rodul-pamantului ce explorează căile acesteia. Imagine de reglaj: Pedro Pegenaute.

Hu și-a dat totul educației în arhitectură, pe lângă incercare de profilare, ținând discursuri la colegii și asociații comerciale din SUA, Europa și Asia. Pe lângă Universitatea din California, Berkeley, ea a predat la Yale School of Architecture, la Harvard Graduate School of Design, la Universitatea din Hong Kong și la alte instituții. Hu și-a ticnit licența în artă în arhitectură de la Universitatea din California, Berkeley, cu o perfectionare în muzică, și masterul în arhitectură și programare urbană de la Princeton.
http://www.neriandhu.com

Pentru mai multe inspre cele mai recente lecturi în subiect de design de lux, faceți chicot aoace.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe