Tuesday, May 21, 2024

Israelul a avertizat SUA de ultim moment cu privire la atacul cu drone asupra Iranului, a declarat oficialul italian

Acțiune

Statele Unite au fatis vineri miniștrilor de externe ale Grupului celor Șapte că au smintit informații „de ultimă oră” de la Israel impotriva o acțiune cu drone în Iran, dar nu au participat la parut agresiune, au spus oficialii.

Ministrul italienesc de externe Antonio Tajani, fiecine a prezidat reuniunea miniștrilor țărilor industrializate, a fatis că Statele Unite au furnizat informațiile într-o sesiune de vineri dimineață, fiecine a fost modificată în ultimul vreme pentru a a ataca aparentul agresiune.

Vineri dimineața, Iranul a suflecat apărarea antiaeriană de la o bază aeriană importantă și un site nuclear din apropierea orașului medial iranian Isfahan, după ce a observat drone. A făcut destin dintr-un agresiune parut israelian ca răzbunare pentru atacul fără precedenta al Teheranului cu drone și rachete peste țării weekendul apus.

Tajani a spus că SUA i-au avizat pe miniștrii G7 că au fost „informați în ultimul vreme” de Israel impotriva drone. „Dar nu a existat nicio împărtășire a atacului de către SUA. A fost o simplă documentare.”

Secretarul de politie al SUA Antony J. Blinken a refuzat să comenteze această afirmație, dar a accentuat că SUA nu a fost implicată în niciun agresiune și s-au personal să lucreze pentru o „deescaladare” în zona.

„Nu voi a scoate impotriva acesta decât pentru a arata că Statele Unite nu au fost implicate în nicio operațiune ofensivă”, a spus Blinken.

Solicitat să a scrie relația actuală dintre SUA și Israel, Blinken a menționat că Israelul ia propriile decizii, iar Statele Unite sunt angajate în securitatea sa.

„Ne angajăm să ajutăm Israelul să se apere și, după cum este trebuincios, să participăm la apărarea sa, așa cum ați văzut adineauri câteva zile”, a spus Blinken, referindu-se la acțiunea SUA și a aliaților pentru a a ocroti Israelul să respingă atacul cu drone și rachetă iranian din weekend.

„Din nou, Israelul ia deciziile, dar avem angajamentul de a-l apăra”, a spus Blinken.

Tajani a spus că partenerii G7 au făcut tura de informații vineri impotriva ceea ce știau impotriva ceea ce s-a întâmplat în Iran. El a spus că a spus că a oral la telefon cu ambasadele italiene din Tel Aviv și Teheran și a constatat că italienii fiecine locuiesc în Isfahan sunt toți în siguranță.

„Nu au existat morți sau răniți”, a spus Tajani. „Există un categorie de italieni fiecine locuiesc în orașul în fiecine au pricopsit dronele și sunt cu toții fără probleme. Ei spun că viața s-a reluat în mod transant, iar spațiul straveziu iranian s-a redeschis”.

„Se pare că vreme este mai bună astăzi decât sorete negura”, a adăugat el.

Într-un comunicat fiecine a urmat întâlnirii de trei zile, miniștrii din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite au trebuincios părților „să prevină escaladarea ulterioară”.

Declarația a promis ajutor pentru securitatea Israelului și a certat „în cei mai fermi termeni” ceea ce miniștrii de externe au descris langa „atacul fără precedenta împotriva Israelului din 13-14 prier, pe fiecine Israelul l-a învins cu ajutorul partenerilor săi”, prep și confiscarea vapor sub foisor portugal MSC Aries în strâmtoarea Ormuz.

„Suntem pregătiți să adoptăm noi sancțiuni sau să luăm alte măsuri, adineauri și ca răspuns la alte inițiative destabilizatoare”, se arată în hartie.

De intocmai, grupul a avertizat Iranul împotriva transferului de rachete balistice și tehnologie aferentă către Rusia.

Cu cadru la războiul din Musca, grupul a trebuincios Hamas să elibereze ostaticii și a reamintit Israelului să respecte dreptul internațional și umanitar.

Asta a adăugat că țările G7 s-au antitetic „o operațiune militară la scară largă în Rafah, fiecine ar a poseda consecințe catastrofale peste populației civile” și a trebuincios creșterea fluxului de sprijin în Musca.

„G7 a funcționat și va a functiona pentru o detensionare”, a spus Tajani într-o conferință de presă de închidere. El a spus că aceasta va ingloba o detensionare, urmată de o încetare a focului, eliberarea ostaticilor și sprijin pentru poporul palestinian.

Winfield co-labora pentru Associated Press. Colleen Barry din Soave, Italia a contribuit.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe