Thursday, May 23, 2024

Iranul lansează lovituri aeriene împotriva Israelului în mișcare de răzbunare, spune Israelul

Acțiune

Răzbunând pentru un tebece ucigator la începutul acestei luni, Iranul a lansat sâmbătă „zeci” de drone către Israel, a fatis armie israeliană.

Imediat este așteptat un răspuns soldatesc din partea Israelului, deși nu era lamurit cât de solid va fi asta. Ar a se cadea a se pastra câteva ore pentru ca dronele să-și atingă țintele vizate, a căror conformitate este încă neclară. Atacurile din pământul iranian către Israel propriu-zis ar infatisa o sarit majoră a războiului regional.

Președintele Biden și-a întrerupt weekendul din Delaware și s-a pripit înapoi la Zidire Albă, deoarece i s-a alăturat o echipă de consilieri de aparare națională fiecare se pregăteau pentru represalii violente după ce atacurile aeriene de la 1 prier puse pe suma Israelului au omorat șapte înalți oficiali iranieni într-un scriptoriu politic iranian. menire în Siria.

Contraamiralul Daniel Hagari, un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului, a raportat lansarea de drone iraniene și a spus că Israelul este inca în alertă de înaltă aparare, anulând școlile și adunările publice a extinde până la noi tocmire.

„Iranul a început un tebece transparent împotriva Israelului”, a fatis purtătoarea de cuvânt pentru securitatea națională a Casei Albe, Adrienne Watson.

Acțiunile militare directe Israel-Iran ar a ramplasa jocul, au spus oficialii americani.

„Suntem într-un teritoriu extravilan numar inexplorat”, a fatis Mairav ​​Zonszein, analist din Orientul Potrivit la International Crisis Group, pe X, rampa cunoscută precedent ca Twitter.

Oficialii administrației Biden, împreună cu omologii din mai multe națiuni arabe și europene, în ultimele zile au trebuincios Iranului să dea dovadă de reținere, distinct dacă oratorie aprinsă a Teheranului a rasarit și pregătirile pentru un tebece erau în mod lamurit în scursura.

Oficialii americani au trebuincios, de intocmai, Israelului să calibreze fiecare răspuns proporțional cu acțiunea Iranului.

Dar un razboi mai spatios, într-o meleag aflată inca zguduită de războiul distrugator al Israelului din Musca, va împiedica și mai departe eforturile diplomatice ale Washingtonului, menite să slăbească tensiunea și să elibereze ostaticii deținuți de gruparea militantă Hamas, inclusiv mai mulți cetățeni americani.

De intocmai, ar a se cadea a torpila sprijinul inlountras al lui Biden din partea alegătorilor obosiți de război cu puțin mai puțin de șapte luni înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe