Învață această rețetă de tofu de casă pentru o creștere a proteinelor în dieta ta!

10 Min Read

Tofu pasamite fi un surplus neverosimil pentru orisice regim. Dacă vrei să adaugi aiest savoare în regim ta, încearcă să-l faci acasă cu câteva ingrediente simple și răbdare.

Tofu este un mancare belsugos în nutrienți fiecare este făcut din lapte batut; lapte batut de fasole-soia. Este belsugos în proteine ​​și conține toți aminoacizii esențiali fiecare vă satisfac nevoile. Deși este ușor prisoselnic, îl puteți realiza și acasă. A realiza acasă aiest mancare proteic gustos ar a merge părea o creare, dar este surprinzător de ușor cu pașii potriviți. Cu câteva ingrediente deslusire și puțină răbdare, poți metamorfoza boabele de fasole-soia obișnuite într-un tofu de casă sănătos și suculent. Așadar, pregătiți-vă pentru o nouă experiență, deoarece vă vom a indruma prin procesul de tocmeala a unui tofu gustos, de casă, de la nulitate. Iată cum să faci tofu acasă.

Ce este tofu?

Tofu, stiut și sub denumirea de periteag de soia; fasole-soia, este o proteină pe bază de plante făcută din boabe de fasole-soia. Se realiza prin coagularea laptelui de fasole-soia și presarea cașului consecinta în blocuri solide albe. Tofu este o masă vartos digerabilă, untosă, cu textură netedă, asemănătoare brânzei, creată prin coagularea laptelui de fasole-soia proaspăt infocat cu cinevasilea sau mai mulți coagulanți. Tofu, primar din China, este un mancare belsugos în proteine ​​fiecare contine toți cei 9 aminoacizi esențiali necesari pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, așa cum s-a dezvelit într-un invatatura în Medicine. De astfel, are un pofta echidistant, făcându-l versatil, deoarece absoarbe diferitele arome de condimente, sosuri și marinate folosite în gătit. Este un substrat de bază în dietele vegetariene și vegane datorită conținutului său majorat de proteine ​​și capacității de a a copia urzeala cărnii în diverse rețete. Nutrienții importanți prezenți în tofu sunt calciul, fierul și magneziul.

Bol cu ​​tofu
Tofu este un mancare belsugos în proteine ​​pe fiecare îl puteți realiza acasă

Cum să faci tofu acasă?

Iată o rețetă aprobată de experți pentru cum să faci tofu acasă:

Ingrediente:

  • 2 cani de boabe de fasole-soia uscate
  • 10 căni de apă
  • 2-3 linguri de suc de limonie sau otet (inchegator)

Metodă:

1. Înmuiați 2 căni de boabe de fasole-soia uscate în apă perioada de 8-12 ore sau ofidian negura. După înmuiere, fasolea își va indoi volumul.
2. Scurgeți fasolea înmuiată și amestecați-le cu 8 căni de apă proaspătă în loturi. Amestecați până la uniformizare pentru a realiza lapte batut; lapte batut de fasole-soia.
3. Se toarnă amestecul corcit într-o oală spatios, se indoi la ebulitie și se a coace perioada de ca la 10 minute, amestecând des pentru a nu se cuibari.
4. Folosește o cârpă de brânză sau o pungă de lapte batut; lapte batut de nuci pentru a patrunde amestecul gătit într-un bol, separând laptele de fasole-soia de pulpă. Lichidul strecurat este laptele de fasole-soia.
5. Încinge laptele de fasole-soia din nou până când este infocat, dar nu a coace. Acusi adăugați 2-3 linguri de suc de lămâie sau oțet în laptele de fasole-soia și stingeți focul. Amestecați ușor și lăsați cașul să se formeze. Lasă-l să cornaci 15-20 de minute.
6. Odată ce s-a pregatit cașul, transferați-l într-o matriță de tofu sau într-o strecurătoare tapetată cu pânză de brânză. Presă cașul perioada de 20-30 de minute, punând asupra o dificultate pentru a seca excesul de apă.
7. Odată neabatut, tofu-ul tău de casă este invar. Păstrați-l în apă la frigider și folosiți-l în decurs de o săptămână.

Citește și: Întoarce-te la tofu și dă-i aceste 5 răsuciri gustoase

6 beneficii pentru sănătate ale tofu

Iată câteva beneficii potențiale pentru sănătate ale tofu, fiecare ar a urma să vă convingă să faceți din aiest mancare gustos o judecie din regim dumneavoastră:

1. Imbelsugat în proteine

Tofu, făcut din boabe de fasole-soia, este o sursă de înaltă virtute de proteine ​​pe bază de plante. Cumva fi un înlocuitor hranitor pentru hant pentru vegetarieni și vegani. Bland Departamentului Agriculturii din SUA, o jumătate de cană de tofu neabatut conține 21,8 grame de proteine, 181 de calorii și 11 grame de grăsimi. În surplus, conține toți cei 9 aminoacizi esențiali, pe fiecare corpul tău nu îi pasamite confectiona neinsotit. Compoziția sa completă de proteine ​​promovează repararea și creșterea mușchilor, făcându-l un spor hranitor pentru orisice dietă.

Citește și: Încercați tofu pentru aceste 7 beneficii pentru sănătate

2. Ajută la pierderea în dificultate

Datorită conținutului său majorat de proteine ​​și a numărului scăzut de calorii, este respectat un mancare admirabil pentru pierderea în dificultate. Proteinele cresc sațietatea, ajutând la reducerea apetitului și la prevenirea supraalimentării. În surplus, un invatatura publicat în Food Science and Nutrition a dezvelit că tofu pasamite a proteja femeile cu sindromul ovarului polichistic (PCOS) să slăbească.

3. Îmbunătățește digestia

„Tofu conține fibre nutritive, fiecare ajută la promovarea sănătății digestive și la prevenirea constipației. Alimentele bogate în fibre, cum ar fi tofu, stimulează mișcările regulate ale intestinului, ajută la eliminarea deșeurilor și a toxinelor din organ și încurajează creșterea bacteriilor intestinale sănătoase”, explică dieteticianul Ramya B. Catifea, probioticele fiecare sunt create apoi când unele Fermentul tipului de tofu pasamite îmbunătăți, de astfel, sănătatea digestivă.

4. Reglează glicemia

Are un index glicemic (IG) scăzut, ceea ce înseamnă că crește gradat și neschimbat nivelul zahărului din sânge în comparație cu alimentele cu IG majorat. Bland unui invatatura publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Proces metabolic, persoanele cu diabet bronzat gestațional au priceput o diminuare semnificativă a nivelului de zahăr din sânge și a insulinei după ce au zbuciumat o dietă bogată în proteine ​​din fasole-soia perioada de șase săptămâni, în comparație cu cele fiecare nu au inclus proteine ​​din fasole-soia în regim lor.

5. Scade nivelul colesterolului

„S-a dovedit că produsele pe bază de fasole-soia, cum ar fi tofu, reduc colesterolul LDL („rău”), ceea ce pasamite a scadea riscul de zacea de inimă. Consumul disciplinat de tofu pasamite susține sănătatea cardiovasculară”, explică expertul.

6. Echilibrează nivelul hormonal

„Tofu conține fitoestrogeni cunoscuți sub numele de izoflavone, fiecare pot a proteja la echilibrarea nivelului hormonal din organ. Izoflavonele sunt legate de reducerea simptomelor menopauzei și pot a poseda efecte protectoare împotriva cancerului de sân și de prostată”, explică expertul. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a intrece afirmația.

Cunoașteți efectele secundare ale tofu

Deși este în obstesc sănătos, există unele efecte secundare potențiale, după cum a subliniere expertul.

1. Probleme digestive: Pentru unii, pasamite raporta meteorism, gaze sau inconfort, mai eminent dacă au dificultăți în digerarea produselor din fasole-soia.
2. Probleme cu tiroida: Conține goitrogeni, compuși fiecare pot intretaia cu funcția tiroidiană, în specialist la persoanele cu deficiențe de iod.
3. Efecte hormonale: Izoflavonele din tofu imită estrogenul din organ, fiecare pasamite a poseda un lovire deasupra afecțiunilor sensibile la hormoni, cum ar fi cancerul de sân, deși cercetările sunt în desfășurare și neconcludente.
4. Alergii: Unii oameni pot fi alergici la fasole-soia, prezentând simptome conj umflături, blanda sau dificultăți de respirație.
5. Pietre la momic: Este belsugos în oxalați, fiecare ar a merge contribui la formarea pietrelor la momic la persoanele susceptibile.

beneficiile tofu pentru sănătate
Tofu este exceptional de sănătos, dar pasamite carmui la unele efecte secundare! Poza prin amabilitatea: Shutterstock

Întrebări frecvente

1. Este prezentabil să mănânci tofu în oricare zi?

Da, în obstesc este prezentabil să-l mănânci în oricare zi cu moderație. Este o sursă de proteine ​​vartos hrănitoare, pe bază de plante, plină de vitamine și minerale esențiale conj calciu, sider, magneziu și luminofor. Pentru majoritatea oamenilor, consumul disciplinat pasamite a propune mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi o sănătate mai bună a inimii, pierderea în dificultate și hormoni echilibrați.

2. Tofu este oare paneer?

Paneer și tofu sunt două alimente distincte, în invidie aspectului lor asemanat. Paneer este o brânză, în perioada ce tofu este făcut din boabe de fasole-soia. Ambele sunt surse vegetariene de proteine ​​si calciu, cu arome moderate si urzeala influentabil. Deși sunt diferite, pot fi folosite intersanjabil din aceste motive în anumite rețete.

(eticheteToTranslate)dietă sănătoasă

Share This Article
Leave a comment