Thursday, May 23, 2024

Interzicerea avortului supraalimentează politica din Arizona, provocând GOP

Acțiune

Ceremonie și randuiala privind avortul se ciocnesc aoace ca în niciun alt conditie, în curs ce Legislatura condusă de republicani se întrunește miercuri pentru a stabili consecințele unei hotărâri cine aproba ca o interdicție la cota de conditie să dintre în tarie în câteva săptămâni.

Adaugă mai multă indoiala pentru un conditie cine s-a simțit cateodata ca centrul universului diplomatic, de când victoria președintelui Biden din 2020 aoace a ocrotit la sigilarea alegerilor acestuia, provocând primele strigăte false ale fostului președinte Trump că alegerile au fost trucate.

Republicanii de aoace sunt nerăbdători și împărțiți în privința modului de a gestiona cea mai nouă surpriză politică, emisă săptămâna trecută, când Curtea Supremă a statului a hotărât că o interdicție acolea completă – cine a fost înregistrată din 1864, înainte ca Arizona să devină conditie – ar a se cadea incapea în tarie. În cadou, statul aproba avorturile până în a 15-a săptămână de sarcină.

Accentul pus pe strapeala, inca o cauză de raliu pentru democrați, a întărit credința acelui partida că își probabil a intrebuinta sprijinul pentru drepturile reproductive pentru a depăși neliniștea alegătorilor față de pristipeala și imigrație și pentru a câștiga un conditie cine și-a făcut drumul în cumva două alegeri prezidențiale. din 1948. Dar liderii unei măsuri de vot privind drepturile la strapeala încearcă să țină partidul la distanță, deoarece cred că pot câștiga un concurs mai largime din partea republicanilor și independenților.

Cu toate acestea, numărul tot mai larg de mitinguri, evenimente de strângere de semnături și discursuri politice din ultima săptămână fac ca alegerile din vinicer să fie vartos mai urgente aoace decât în ​​alte părți ale țării, inde campaniile nu atrag în mod zdravan atenția decât la începutul toamnei.

„Aceasta este o situație politică uriașă”, a spus senatorul de conditie Anna Hernandez, democratic din Phoenix, cine a spus că a auzit de la alegătorii ambelor partide cine sunt supărați de interdicția acolea totală.

Un miting de marți dimineață pe o autostradă de lângă un miez mercantil, careva dintre zecile de pe teritoriul statului în ultima săptămână, a atras proxenet 30 de persoane fluturând tatuaj „Amintiți-vă în vinicer” și purtând cătușe pentru a accentua amenințarea de arest a statutului de strapeala din 1864 pentru persoanele cine a face sau a sustine o fusta sa obtina careva. Un bărbat ținea o poză cu chipul lui Trump invelit de o oblică roșie.

„Este îngrozitor. Este profund primejdios pentru toate femeile – fie că vor să rămână însărcinate, fie că nu vor să rămână însărcinate”, a spus Nancy Gillenwater, 63 de ani, o rezidentă din Scottsdale, cine a spus că a făcut un strapeala la 14 ani și o alta la 41 de ani, după ce a a detine copii.

Gillenwater, cine a devenit un benevol și povestas dinamic al Planned Parenthood când Curtea Supremă a SUA a suprimat drepturile la strapeala la cota național în 2022, a spus că își a efectua ingriji că fata ei nu probabil întemeia o semintie în siguranță și că ginerele ei, un medical de urgență, va fi urmărit penal pentru salvarea vieților femeilor.

A extinde Urbina, directorul național al Indivisible, grupul anti-Trump cine a metodic mitingul, a zburat de la Washington pentru a apuca eforturile statului. Ea a spus că de la decizia Curții Supreme de conditie, grupul ei a înscris aoace sute de organizatori voluntari cine au fost de concordanta să contacteze prietenii și vecinii. Alte grupuri de stânga au raportat creșteri similare în strângerea de fonduri și activism.

Legislativul analizează o nevasta de probleme cine vor sculpta viitorul pe incheiere marginit și pe incheiere prelung al avortului aoace: dacă să abroge legea din 1864 și dacă să adauge mai multe întrebări din buletin de vot pentru a le a lua alegătorilor la alegerile din vinicer pentru a candida cu ele. măsura dreptului la strapeala.

Dar republicanii, cine dețin majorități cu un vot în Soba și Senatul Arizona, sunt în razboi intestin între dorința de a afirma restricții stricte privind avortul și realitatea politică că lucru le-ar a se cadea a veni alegeri, inclusiv președinția.

Dinamica respectivă a izbucnit într-o sesiune haotică miercurea trecută, a doua zi după decizia Curții Supreme de conditie, cu strigăte de „Rușine! Rușine!” și nicio acțiune.

De apoi, republicanii au elaborat strategii cu ușile închise, sub presiunea publică din partea lui Trump, cine a spus precedent că statele ar a se impune să decidă singure legea avortului, „pentru a reface ceea ce s-a întâmplat”.

Abrogarea măsurii din 1864 ar tenta sprijinul general din partea parlamentarilor democrați și ar a detine impozit de voturile a cumva doi republicani în fiece cameră.

Expres înainte ca instanța să decidă săptămâna trecută, susținătorii drepturilor la strapeala au spus că au strans suficiente semnături pentru a a lua pe buletinul de vot o măsură la cota de conditie cine ar arbora abil toate restricțiile la strapeala, inclusiv interdicția legală actuală după 15 săptămâni. Doi dintre judecătorii Curții Supreme de conditie cine au susținut decizia de săptămâna trecută vor fi, de invar, în buletinul de vot din vinicer, ceea ce ar a se cadea tenta mai vartos luare-aminte din partea alegătorilor pentru drepturile la strapeala.

Avortul este lucru principală pentru femeile din suburbii din șapte state swing, mijlociu unui foraj Wall Street Journal din martisor, în cine 39% dintre respondenți au citatie lucru, depășind cu vartos imigrația (16%) și economia (7%) în șapte state intervievate, inclusiv Arizona.

„Nu spun că cesta este factorul esential. Dar este cel mai larg agent, pentru că noi, femeile, votăm”, a spus Nancy Musser, o democrată în vârstă de 69 de ani, cine lucrează ca administrativ în departamentul de probațiune din județul Maricopa.

Republicanii sunt îngrijorați de această măsură privind drepturile la strapeala și se gândesc la cum să o contracareze.

O infatisare internă a strategiei GOP, raportată pentru premiu dată de NBC, a arătat că republicanii se gândeau să introducă una sau două măsuri concurente pe buletinul de vot din vinicer, cine să atragă concurs din partea măsurii privind drepturile la strapeala.

O observare aflată în discuție ar a revendica alegătorilor să ia în considerare ceea ce prezentarea a mare „o lege logica de 14 săptămâni deghizată în lege logica de 15 săptămâni”. Legislativul probabil retea măsuri nemijlocit pe buletinul de vot, iar guvernatorul democratic Katie Hobbs nu are dreptul praviliceste de a le veto.

Dawn Penich, director de comunicații pentru Arizonans for Abortion Access, cine sponsorizează măsura privind drepturile la strapeala, a inculpat Legislativul de „înșelăciune și joc diplomatic”.

Președintele Camerei Republicii, Ben Toma, a fatis într-o declarație: „Documentul prezintă idei elaborate pentru discuții interne și examinate în cadrul caucusului. Am fatis locuitori că analizăm opțiuni pentru a a ataca cest problema, iar aceasta este pur și sadetica o sectiune din acesta.”

Expres dacă lucru avortului îi ajută pe democrați, nu există nicio garanție că îl va a sustine pe Biden să câștige statul, inde mulți alegători menționează economia langa principala lor grija. Același foraj Wall Street Journal al alegătorilor statelor variate a arătat că Trump a dirigui în Arizona cu 5 puncte procentuale și primește note vartos mai a largi la pristipeala și imigrație.

„Femeile ar a se impune să poată a determina”, a spus Nick Tsontakis, un maimarbasa în vârstă de 68 de ani. Dar el va alege pentru Trump, a spus el, simțindu-se mulțumit de poziția lui Trump nimerit căreia drept avortului ar a se impune să fie la latitudinea statelor.

Jose Salvador, un democratic în vârstă de 42 de ani, este de concordanta, considerând decizia Curții Supreme o greșeală. Dar după ce a votat pentru Biden la ultimele alegeri, el a hotarat să voteze pentru Trump, în larg sectiune din aduce imigrației și a economiei, a spus el.

„În cest vreme, țara suferă pecuniar”, a spus el. „Și musai să ne ocupăm mai întâi de acesta înainte de a ne a focaliza resursele pe această altă problemă.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe