Thursday, May 23, 2024

Interzicerea armelor de „asalt” din Colorado se confruntă cu un vot cheie probabil în Senat din partea tatălui victimei împușcăturii în masă

Acțiune

Interzicerea propusă privind vânzarea, transferul și fabricarea multor arme semi-automate de noian tarie în Colorado se va compara cu o luptă dificilă în Senatul statului, după ce a priceput Odaie pentru rata de asigurare dată.

Măsura, House Bill 1292, ar suprima armele numite arme de „atac” de către sponsorii săi democrați. Adineauri se îndreaptă către o comisie a Senatului oricine cuprinde vreunul dintre cei mai vocali susținători ai prevenirii violenței cu armele din amplasament – oricine se întâmplă să fie un neincrezator de multă moment cu luare-aminte la eficacitatea interdicțiilor generale conj cea propusă.

Senatorul Tom Sullivan este, de atare, tatăl unei victime a uneia dintre cele mai importante împușcături în masă ale statului, iar compozitie partizană strictă a comisiei pare să-l poziționeze erect votul elucidare.

Proiectul de credinta, denumit „Interziceți anumite arme folosite în împușcături în masă”, ar a se caracteriza „armele de atac” ca anumite puști și arme de foc semi-automate, în funcție de dacă și incotro au reviste detașabile și au alte caracteristici, cum ar fi mânerele libere sau stocuri pliabile. Nu ar suprima deținerea armelor, ceea ce înseamnă că armele de foc oricine fac obiectul proiectului de credinta, dar oricine sunt inca deținute ar rămâne licit pentru păstrare.

Proiectul de credinta ar suprima, de atare, deținerea de activatoare de declanșare rapidă.

Într-o premieră istorică pentru politică, proiectul de credinta a ofilit duminică în plenul Parlamentului. Joi, a fost repartizată Comisiei de amplasament, veterani și afaceri militare a Senatului, oricine va alege până la începutul lunii mai dacă să trimită măsura în plenul Singlit.

Democrații au un dobanda de 3-2 în comisie. Doi dintre membrii săi democrați, senatorii James Coleman și Chris Hansen, amandoi din Denver, și-au exprimat sprijinul universal pentru ciorna joi dimineață, deși au adăugat că nu au evaluat încă pe implinit versiunea modificată de la Camere.

Al treilea democratic – și fezabil vot hotarator, având în vedeala opoziția republicană universală – este Sullivan, oricine locuiește în Centennial.

El a fost un susținător al reglementării armelor de foc de când fiul său, Alex, a fost omorare în filmul Zori, în 2012, și a susținut mai multe proiecte de credinta privind reglementarea armelor conj în ultimul an.

Dar el a încetat în mod invariabil să susțină interzicerea așa-ziselor arme de atac.

El își a infaptui cauta că ritual ar a emula o grăbire de a cumpăra arme de foc nou interzise, ​​crescând din neatenție numărul în circulație, fără a acosta principalele cauze ale violenței cu arme. Alte intocmi, a susținut el, ar a infaptui mai departe pentru a abate valul.

Sullivan nu s-a salariati la un vot neabatut, da sau nu, joi. El și-a repetat scepticismul din ofilit și a spus că va fi „distinct cu toată lumea incotro mă aflu” apoi când comisia a votat.

„Dacă aș fi crezut că (o interdicție a armelor de atac) este calea de urmat, aș fi făcut-o a doua zi după ce Alex a fost omorare cu una”, a spus Sullivan.

Armele în sistem de atac sunt expuse contra vânzare la Rubrica City Arms Supply pe 16 carindar 2013, în Springfield, Illinois. O comisie a Senatului din Colorado va lua în considerare interzicerea vânzării și transferului așa-numitelor arme de atac. (AP Foto/Seth Perlman, fișier)

„Aceasta este o problemă de controlare”

Coleman, oricine a stapani comitetul, a spus că înclină să susțină proiectul de credinta pentru că „nu înțeleg de ce oamenii au treaba” de arme. Dar a spus că ține spate și de ochean lui Sullivan.

„Dacă rezultatul (ahtiat) este cela de a mantui vieți și de a împiedica oamenii să aibă criza la lucruri oricine pot temei mai departe rău… apoi ar a se cuveni să vorbim asupra modificări ale armelor de foc și ar a se cuveni să vorbim asupra departe mai departe decât un singuratic tip dinadins.” spuse Coleman.

Senatorul Julie Gonzales, un democratic din Denver, oricine este sponsorul magistral al proiectului de credinta în Singlit, a spus că este în conversație activă cu Sullivan. Dar nu a vrut să spună cum credea că ar a merge fi învins scepticismul lui.

„Este un deala dens de făcut, când a văzut, de atare, din rata de asigurare mână, devastarea pe oricine acele arme de război o au intre familiilor și comunităților”, a spus ea asupra poziția lui Sullivan ca un potențial vot bine venit intre proiectului de credinta.

Gonzales a spus că încă lucrează la măsurarea unui concurs mai spatios în rândul democraților din Singlit.

„Aceasta este o problemă de controlare pentru membrii caucusului din Singlit”, a spus ea. „… La sfârșitul zilei, indolent de ce se întâmplă cu iest vedere de credinta, cred că alegătorii noștri din amplasament sunt neverosimil de clari cu luare-aminte la poziția lor cu luare-aminte la această problemă și aștept cu nerăbdare următorul pas al acestui dreptate, oricine este Audierea comisiei din Singlit.”

Rep. Tim Hernández, un democratic din Denver și vreunul dintre principalii sponsori ai proiectului de credinta în Legislativ, a făcut valva iest afect. Scepticismul de lungă durată al lui Sullivan față de politică nu este nou, iar Hernández sa întâlnit cu Sullivan înainte ca proiectul de credinta să fie prezentat la începutul acestei sesiuni.

„Știu, de atare, că atâta cadenta cât colegii noștri urmăresc (cum) alegătorii spun că vor să ne ocupăm de probleme”, a spus Hernández, „nu am nicio îndoială că vom a accede la locul convenabil și vom a ridica un vedere de credinta pe biroul guvernatorului.”

Guvernatorul este, de atare, „neincrezator”

Guvernatorul Jared Polonez, de atare democratic, nu a recept nicio interdicție intre armelor de noian tarie.

El a susținut o interdicție federală în timpul inconstient în Parlament, iar purtătorul de cuvânt al Polonez, Shelby Wieman, a fatis într-o declarație din ultimele zile că este treaba de acțiuni federale pentru a a prevesti violența cu armele.

Wieman a scriitura că, deși Polonez este „neincrezator” față de interdicția de amplasament, „va a intinde să o monitorizeze pe măsură ce a merge prin procesul legiuitor”. Ea nu a răspuns nemijlocit când a fost întrebată dacă Polonez s-a dimpotriva proiectului de credinta sau i-ar aseza veto, dacă aiesta a accede la biroul lui.

Sandra Mielenz, stânga, depune mărturie în fața Comitetului Judiciar al Camerei despre Bill 1292, "asalt" interzicerea armelor, în sala Old State Library din Capitoliul statului Colorado din Denver, pe 19 martie 2024. Comitetul a audiat de la sute de oameni care au depus mărturie despre această problemă foarte controversată.  (Fotografia de Helen H. Richardson/The Denver Post)
Sandra Mielenz, stânga, pune mărturie în fața Comitetului Judecatoresc al Camerei cu luare-aminte la House Bill 1292, interzicerea armelor „de atac”, în sufragerie; sala de mancare Old State Library din Capitoliul Statului Colorado din Denver, pe 19 germanar 2024. Comitetul a audiat de la sute de oameni oricine depun mărturie asupra chestiune praci controversată. (A poza de Helen H. Richardson/The Denver Popa)

Președintele Senatului Steve Fenberg, un democratic Boulder, a spus că nu știe cât de departe susțin proiectul de credinta în rândul democraților din Singlit, deși era conștient de „mai multe voturi prep”. În cazul în oricine proiectul de credinta va a merge de rata de asigurare sa comisie din Singlit, ar compune treaba de sprijinul a 18 dintre cei 23 de democrați ai Camerei pentru a obține o majorat, având în vedeala opoziția universală a republicanilor din cameră.

Fenberg a re-comandabil că nu ar fi dispus să modifice inventar unei comisii pentru a se a sigura că proiectul de credinta a bogat la Singlit. Schimbarea membrilor pentru a a sigura supraviețuirea sau eșecul unui vedere de credinta este neobișnuită, a spus el, și s-ar întâmpla doar dacă un vedere de credinta ar compune ingamfat concurs pentru a a merge pe implinit de Odaie.

„Taman am innebunit conformatie”, a spus el marți, la două zile după ce a ofilit de Legislativ. „Loial, știu că face și Odaie și Twitter au sonor până la marsavie asupra iest vedere de credinta de când a început sesiunea, dar nu a fost o conversație foarte noian în Singlit.

„Nu cred că avem o considerent foarte noian asupra drept incotro sunt oamenii. Pur și prost, nu a fost cel mai insemnat deala în Singlit, așa cum a fost în Cameră.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe