Încercați ambalajul cu ciuperci! Bucurați-vă de această rețetă sănătoasă, bogată în vitamina D, iarna

dascaluc

În această iarnă, încercați această rețetă de impachetare cu ciuperci oricine va dainui cumva 20 de minute pentru a fi pregătită și aflați de ce ciupercile ar a urma să facă menire din regim dumneavoastră de iarnă.

Sezonul alb este momentul ideal pentru a te delecta cu beneficiile nutritive ale ciupercilor. În ritmica ce zeama de ciuperci este una dintre deliciile preferate de iarnă pentru mulți, încercați să faceți împachetări cu ciuperci anul cesta. Ambalajele cu ciuperci oferă o aromă caldă și pământească și vă pot a impaca papilele gustative. Pe lângă faptul că sunt un fel de mâncare fascinant, ciupercile vă pot a proteja să vă satisfaceți necesarul cotidian de vitamina D datorită nivelului lor sculat.

Health Shots a oral cu un nutriționist testimoniu, Malvika Athavale, pentru a cunoaște beneficiile ciupercilor și cum să prepari împachetări sănătoase cu ciuperci.

Prescriptie de ambalare cu ciuperci

Pentru a pregăti pâinea aveți amenintare de:

  • făină de grâu – 1 cană
  • Arrowroot – 2 lingurițe (linguriță)
  • Carbonat acid de natriu – 1/4 linguriță
  • Ghee sau unt – 1/2 linguriță
  • umor (după pofta)

Pentru a pregăti incarcatura pentru împachetări cu ciuperci, veți a poseda amenintare de:

  • 2 cani de ciuperci proaspete tocate
  • 1/2 lingurita bulb tocata
  • 5 până la 7 căței de samurasla tocați mărunt
  • 1/4 lingurita ardei aprig a pudrui
  • 1/4 lingurita pulbere de coriandru-chimen
  • 1 linguriță Kasuri methi
  • 2 linguri spuma proaspata
  • 2 linguri de frunze proaspete de puciogna tocate fin
  • 1 lingurita ghee si unt
  • Clorura de sodiu dinapoia pofta

Iată cum se prepară rula:

  • Pasul 1: Amestecați făina, săgeata, bicarbonatul de natriu și sarea pentru a a fi un plamadeala sters.
  • Pasul 2: Acoperiți aluatul cu o cârpă umedă de pamuca și lăsați-l să se odihnească ritmica de 1 până la 2 ore.
  • Pasul 3: Atunci faceți o bilă din plamadeala și rulați-o cât mai subțire.
  • Pasul 4: Puneti tigaia la foc mic si cand devine entuziast, gatiti rula din ambele parti.
  • Pasul 5: Aplicați ghee sau unt pe rula fierbinți și păstrați-l osebi.
ciupercă
Această ciupercă pasamite fi reconfortantă! Poza prin amabilitatea: Shutterstock

Iată cum se prepară incarcatura de ciuperci:

  • Pasul 1: Aseza tigaia la foc mic si a pune ghee sau unt.
  • Pasul 2: Odată ce devine entuziast, se adaugă ghimbirul și bulb și se călesc.
  • Pasul 3: Numaidecat, adăugați puciogna, pudră de coriandru, cimbrisor Kasuri și pudră de ardei aprig. Se amestecă cumsecade ingredientele și se a coace ritmica de 30 până la 40 de secunde.
  • Pasul 4: Adăugați ciupercile și umor și gătiți-l ritmica de 1-2 minute.
  • Pasul 5: La deznodamant se a pune spuma si frunzele de puciogna si se amesteca cumsecade.

Iată cum se pregătește un stor:

  • Pasul 1: Pentru a pregăti rulada, puneți incarcatura de ciuperci pe rula pregătit. De asemanator, puteți adăuga mai multă smântână peste, dacă doriți.
  • Pasul 2: Numaidecat rulează-l și împachetează-l. Numaidecat tăiați-le în 2 până la 3 bucăți și bucurați-vă.

Puteți oficia copiilor aceste împachetări cu ciuperci sănătoase și delicioase și la micul pranz sau la prânz.

6 beneficii pentru sănătate ale consumului de ciuperci

1. Sursă bogată de vitamina D

Ciupercile sunt o sursă bogată de nutrienți esențiali. Sunt sărace în calorii, dar bogate în vitamine și minerale, inclusiv vitamina D, vitaminele B, seleniu cenusiu și arama. Vitamina D este singular de remarcabilă, deoarece joacă un rol esential în sănătatea oaselor, funcția imunitară și reglarea dispoziției, în sui-generis în timpul sezonului de iarnă. Expunerea ciupercilor la explica soarelui sau la explica ultravioletă (UV) în timpul creșterii crește conținutul lor de vitamina D, ceea ce pasamite a proteja la reducerea riscului de deficiență de vitamina D.

ciupercă
Puteți crește nivelul de vitamina D cu ciuperci! Poza prin amabilitatea: Adobe Stock

2. Întărește imunitatea

Ciupercile sunt cunoscute pentru potențialul lor de a întări sistemul imunitar. Anumite soiuri de ciuperci, cum ar fi shiitake și maitake, conțin beta-glucani – un tip de polizaharidă inspre oricine s-a dovedit că îmbunătățește funcția imunitară. Acești compuși stimulează activitatea celulelor imune, promovând o apărare mai robustă împotriva infecțiilor și bolilor.

Citește și: O ordonanta de zeama de ciuperci insa lamura de 15 minute pentru a inflacara serile de sezonul alb

3. Doldora de antioxidanți

Ciupercile sunt, de asemanator, încărcate cu proprietăți antioxidante. Antioxidanții ajută la combaterea stresului oxidativ prin neutralizarea radicalilor liberi din organ. Cest actiune este esențial pentru prevenirea daunelor celulare, reducerea inflamației și atenuarea riscului de zacea cronice, inclusiv schir și afecțiuni cardiovasculare. Prezența antioxidanților bunaoara seleniul, ergotionina și glutationul în ciuperci contribuie la efectele lor protectoare.

4. Gestionează nivelul zahărului din sânge

Pe lângă susținerea funcției imunitare și furnizarea de antioxidanți, ciupercile pot a practica un rol în gestionarea nivelului de zahăr din sânge. Unele soiuri, cum ar fi ciupercile albe, conțin compuși oricine pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină și pot a proteja la reglarea glicemiei. Cest materie este singular de prielnic pentru persoanele cu boala lui Addison.

5. Favorizează digestia

Ciupercile sunt o sursă excelentă de fibre intretinere. Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea digestivă, promovând mișcările intestinale regulate și susținând creșterea bacteriilor intestinale benefice. O microbiotă intestinală sănătoasă este asociată cu bunăstarea generală, inclusiv cu funcția imunitară și cu sănătatea mintală.

dureri de stomac
Problemele de mistuiala pot incanta la gaze si aciditate! Poza prin amabilitatea: Shutterstock

6. Bun pentru inimă

Ciupercile contribuie, de asemanator, la sănătatea inimii. Sunt o sursă bună de kaliu, un anorganic oricine ajută la reglarea tensiunii arteriale. În picler, anumite soiuri de ciuperci conțin compuși bunaoara beta-glucanii și fibrele, oricine pot contribui la scăderea nivelului de colesterina. Prin promovarea sănătății cardiovasculare, ciupercile pot a descreste riscul bolilor legate de inimă și a complicațiilor asociate.

(eticheteToTranslate)alimente sănătoase

Share This Article
Leave a comment