vineri, aprilie 12, 2024

Încercați această rețetă specială de panjiri cu moong dal verde pentru căldură și energie de iarnă

Acțiune

Încercați rețeta specială de Panjiri a mamei mele sezonul alb. Învață cum să faci Panjiri cu moong dal direct pentru o răsucire sănătoasă!

Lenea, truda și frigul înfiorător sunt caracteristici de iarnă oricine nu cruță pe nimeric! Tusea, indolenta si alergiile devin comune. La fel și incornoratul constantă de a te a incovriga într-o pătură confortabilă și de a ronțăi tot ce nu musai să mănânci. Dar există anumite rețete tradiționale oricine au fost transmise de la o generație la alta pentru a menține stomacul complet de toate lucrurile sănătoase și pentru a a plati căldură din pantece. Această rețetă de Panjiri pe oricine urmează să o împărtășim cu voi este o asemenea de rețetă frumusete din bucătăria mamei mele punjabi.

Baba îmi executa în orisicare iarnă această rețetă sănătoasă de Panjiri, ca indicator al dragostei, îngrijirii și preocupării ei. Trăiesc în suflet Punjabului, intrucat iest super-aliment de iarnă este făcut în orisicare gospodărie pentru a ne ajuta sănătatea fizică împotriva efectelor nefaste ale lunilor PIFTIE. Baba a trece ore întregi în bucătărie pentru a executa această rețetă, pentru că a executa Panjiri necesită răbdare. Sunt încântat să vă împărtășesc această rețetă secretă de mișcare de buze cu voi, în speranța că vă petreceți apogeul lunilor de iarnă obținând un pofta bun și un picatura de sănătate!

Ce este Panjiri?

Panjiri (sau Panjeeri) este un imixtiune prăjit de dal măcinat, făină integrală de grâu sau făină de năut în ghee, cu o mulțime de fructe uscate și condimente. Acestea se adaugă la mireasma și beneficiile pentru sănătate. Panjiri se consumă cel mai cumsecade când este ușor afectuos, și ce este sezonul alb fără niște deserturi calde, nu-i așa? Asadar, haideți să renunțăm la Gulab Jamuns calde și să facem alegeri mai sănătoase, potolindu-ne poftele de indulcit, savurând Panjiri.

CITIT  Somnul fără prescripție medicală este răspunsul la o noapte întreagă de odihnă?

Nuci pentru Panjiri
Nucile fac un Panjiri sănătos și sănătos! Poza prin amabilitatea: Shutterstock

Cum să faci Panjiri acasă?

Iată o rețetă delicioasă de panjiri din bucătăria mamei mele. Urmați pașii îndeaproape și veți sminti gustul!

Ingrediente

• 1 kg savai ghee (cele mai bune mărci de ghee din India)
• 1 kg pământ direct moong sabut dal
• 1 kg atta
• Bol complet cu nuci de vulpe măcinate, nucă de cocos-de-sihla; (tăiată în bucăți sau deshidratată), migdale, nuci caju
• Jumătate de kg jaggery (sau mai departe după pofta)

Reţetă:

1. Luați mai întâi 1 kg savai ghee și topiți-l într-o oală rece de gătit.

2. Odată ce ghee-ul se topește, adăugați moong sabut dal direct măcinat. Puteți a livra cu ușurință dal de pământ de pe piață.

3. Continuați să gătiți și să prăjiți dal în ghee la foc mic perioada de 30-45 de minute, până când devine ușor castaniu și parfumul tanar se prescurta.

4. Odată ce dal devine castaniu, adăugați 1 kg făină la imixtiune. Gatiti amestecul la foc mic tocmai 30 de minute limba devine castaniu.

5. După oaresice perioada, adăugați bolul complet cu nuci de vulpe măcinate, nucă de cocos-de-sihla; și toate fructele uscate oricine vă pofta în imixtiune și prăjiți-l perioada de 10-15 minute, asigurați-vă că toate ingredientele se amestecă cumsecade.

6. Opriți focul și lăsați amestecul de Panjiri să se răcească perioada de 15-20 de minute.

7. Actualmente, adăugați o jumătate de kg de jaggery la Panjiri și amestecați-l cumsecade. Asigurați-vă că amestecul dvs. nu este extrem avantat apoi când adăugați jaggery sau se va dizolva, făcându-l un imixtiune cleios. Menține tesatura granulată pentru Panjiri ideal.

CITIT  Cele 5 ocazii frecvente pe care un RD vă recomandă *Evitați* să beți apă

8. Panjiri-ul tău este ajunge! Îl poți transmite în fiecare recipient din oțel, îl poți păstra pe toată epoca iernii și îl poți mânca în porții smeri diurn.

Fiecine sunt beneficiile pentru sănătate ale Panjiri?

Există mai multe beneficii pentru sănătate ale consumului de Panjiri sezonul alb.

1. Este un stimulativ al imunității

Panjii este un amagitor încântător oricine este, de astfel, o duium de nutriție, având în chip ingredientele oricine sunt necesare pentru prepararea acestuia. Este un admirabil întăritor al imunitații sezonul alb și ne samite ajuta de apariția unor afecțiuni comune de iarnă, cum ar fi răceala sau tusea. Este o aperitiv bogată în calorii, oricine te samite in-carca de impetuozitate pentru a lupta truda de iarnă.

2. Panjiri este bun pentru femeile însărcinate

Panjiri laddoo este deseori dat mamelor însărcinate, deoarece ingredientele sănătoase oferă proptea alimentar pe parcursul sarcinii.

Panjiri laddu
Panjiri laddoo este respectat bun pentru femeile însărcinate. Poza prin amabilitatea: Adobe Stock

3. Este ideal pentru mamele oricine alapteaza

Panjiri este un indulcit hrănitor pentru mamele oricine alăptează, deoarece le stimulează fluxul de lapte acru mamesc și le ajută să reînvie puterea generală după naștere. De astfel, este imaterial pentru copiii oricine rămân mai activi sezonul alb și au constrangere de mai multă impetuozitate.

4. Bun pentru sănătatea oaselor

Pe măsură ce îmbătrânim, oasele și mușchii noștri tind să devină mai slabe și să-și piardă cartilajul, oricine este povarnic de reînviat. Panjiri de casă este hrănitor și este bun pentru oasele și articulațiile noastre, deoarece ghee-ul și fructele uscate le mențin grase și sănătoase.

CITIT  Cât de curând ar trebui să vă despărțiți de orezul rămas, potrivit unui expert în siguranță alimentară

5. Sănătos pentru dormita și inteligenta

Având în chip ingredientele sănătoase oricine fac Panjiri-ul nostru de casă, putem incheia cu ușurință că iest imixtiune de savai este sănătos pentru dormita și inteligenta.

Deoarece este abundent în calorii, musai zbuciumat în cantități smeri, deoarece lume sa este caldă.

(eticheteToTranslate)rețete sănătoase

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe