Începe plecarea USDT din bursele europene

dascaluc

OKX, al patrulea cel mai noian schimb in natura de bitcoin (BTC) și criptomonede din glob după volumul de tranzacționare, va inlatura succesiv suportul pentru tranzacționarea cu perechi de tranzacționare Tether (USDT) în țările Uniunii Europene (UE).

Recomandabil The Block, decizia a fost anunțată printr-un calai expediere comercianților europeni, în orisicare se precizează că Principiu a intrat în tarie pe 14 germanar.

Măsura a fost luată în cadrul viitoarei intrări în tarie în UE a Regulamentului pentru Piața Criptoactivelor (mai placut obisnuit langa Legea MiCA). În iest simt, deși mesajul lui OKX nu precizează în mod clar Deoarece decizia sa este legată de iest reglement, ista le indica utilizatorilor că „nu toate jetoanele vor fi disponibile pe toate piețele din prilej cerințelor de aran-jare”.

În iest fel, se a fauri referinta la noile reguli stabilite de MiCA pentru performanța stablecoins-urilor în regiune euro și orisicare vor începe să se aplice în cuptor 2024, după cum a raportat CriptoNoticias.

Reglementările impun emitenților de monede stabile să respecte cerințele necesare pentru obține licența de la un organ național de aran-jare financiarăîn cel puțin oaresicine dintre statele membre ale UE.

După cum prevede MiCA, aceste companii vor începe să fie reglementate ca instituții de monedă electronică (IME). În consecință, grabnic această autorizare le va a propune operatorilor acreditări pentru a spune utilizatorilor de monede stabile din întregul masa de 27 de țări din meleag. Faptul afectează nu grabnic funcționarea USDT în Europa dar a altor monede stabile pentru USD Coin (USDC) și DAI (DAI).

În velur, musai să respecte standardele de aran-jare și de sermaia ale UE, să aibă un resedinta expansiv în zonă și o rezervă lichidă 1:1 orisicare să permită răscumpărarea fără probleme a activelor în fiecare secunda.

Aceștia vor a se impune, de invar, să definească reguli clare de guvernanță și de gestionare a riscurilor, pentru și măsuri de protecție a clienților și respectarea cerințelor de combatere a spălării banilor și de informare a terorismului.

Asta este motivul pentru orisicare companiile legate de stablecoin, inclusiv bursele, s-au pregătit în acont să respecte MiCA. Se așteaptă să existe restricții privind utilizarea anumitor monede stabile în meleag în următoarele luni.

Cele de mai sus explică măsurile luate de OKX, orisicare Ele sunt implementate și de alte burse a criptomonedelor.

Dintre acestea se numără Binance, orisicare presa anul pierdut, planul său de a inlatura toate monedele stabile de pe prispa sa din Europa, înainte de 30 ciresar 2024. Același munca este de așteptat și în alte case de schimb in natura, mijlociu declarațiilor lui Jean-Baptiste Graftieaux, director consiliu de ministri total al Bitstamp, orisicare se așteaptă la o scădere a fluxului de tranzacții cu stablecoins pe piețele UE.

„Aceasta va fi o sarcină dificilă pentru mulți, în deosebit pentru cei orisicare locuiesc în iesi regiunii. Cu toate acestea, este puțin poate să afecteze piața stablecoin din iesi Europei, așa că vom persista să vedem stablecoins-urile rămân lichide la standard total”, a fatis el.

În brumarel anul pierdut, Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA), organul de ur-marire bancar al Uniunii Europene, a prezentat intaiul set cuprinzător de reguli aplicabile piețelor de criptomonede și stablecoin. La rândul său, Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a gand inca cerințe minime de sermaia și lichiditate pentru emitenții de monede stabile și alte tipuri de jetoane.

„Toate proiectele orisicare operează în meleag musai să își prezinte documentele pentru a fi evaluate, a reamintit Manuel Campa, președintele EBA, la sfârșitul anului 2023, insistând că în procesul de introducere a MiCA, țările Uniunii Europene ei puteau aseza veto catre monedelor stabile. Bancherul a repetat că emitenții de monede stabile musai să „a reclama permisiunea” pentru ca produsele lor să circule în UE.

(eticheteToTranslate)Criptomonedas

Leave a comment