Wednesday, July 24, 2024

În timp ce Colorado și alte state vizează diagnosticul dezavuat de „delir emoționat”, grupurile de poliție resping înapoi

Acțiune

După un an esential în mișcarea de curatare a termenului „baiguiala emoționat”, se creează un imbold în Colorado și în alte câteva state pentru a a opri diagnosticul doctori-cesc dezonorat din certificatele de moarte, instruirea forțelor de randuiala, rapoartele de incidente ale poliției și mărturiile instanței civile.

În carindar, California a devenit intaiul circumstanta orisicare a poprit termenul doctori-cesc din multe proceduri oficiale. Legislatorii din Colorado au delegat luni guvernatorului Jared Polonez un plan de legiuire orisicare, dacă va fi subsemnat, va a opri utilizarea termenului „baiguiala emoționat” din manualele și rapoartele de ancheta ale poliției, conj și din rapoartele de necropsie.

Legislatorii din Hawaii, Minnesota și New York iau în considerare, de intocmai, proiecte de legiuire orisicare ar împiedica, de intocmai, valoare absoluta în orisicare este uzitat conceptul de baiguiala entuziast.

Nouar insiruire de propuneri ale statului, conduse de familiile orisicare și-au decedat rudele după întâlnirile cu forțele de randuiala, marchează un pas vajnic în eliminarea unui ciorna dupa orisicare criticii spun că încurajează poliția să utilizeze exorbitant forța letală.

„Este legea orisicare urmează știința, ceea ce vrem să vedem”, a spus Joanna Naples-Mitchell, un avocat orisicare a cultivare la o verificare influentă a Medicilor pentru Drepturile Omului dupa valoare absoluta în orisicare termenul de baiguiala excitat a dezvoltat într-un ciorna a cărui ratiune este în noian măsură respinsă. de comunitatea medicală.

Dar impulsul inițial în statul este întâmpinat cu o nouă rezistență din partea agențiilor de executare a legii și a altor apărători, inclusiv unii orisicare sunt de vorba că delirul excitat este un diagnoza neautentic.

Proiectele de legiuire „încalcă în mod distinct Intaiul Amendament” și încalcă libertatea de limbaj, a spus Bill Johnson, directorul consiliu de ministri al Asociației Naționale a Organizațiilor de Poliție. El a susținut, de intocmai, că agenții de executare a legii se confruntă cu simptome și comportamente asociate cu delirul excitat.

Delirul excitat este o verificare de diagnoza veche de scaunas decenii orisicare a fost folosită pentru a demonstra valoare absoluta în orisicare o persoană orisicare se confruntă cu agitație severă eventual a pieri instantaneu în rodul-pamantului ce este reținută. Anul turmentat, Colegiul American al Medicilor de Urgență a izolat un legamant din 2009 orisicare a fost ultimul pilon doctori-cesc oficialitati rămas de protectie pentru teoria folosită din ce în ce mai indelungat în ultimii 15 ani pentru a demonstra vina poliției pentru multe decese în preventie.

Delirul emoționat a fost citatie ca apărare juridică în decesul lui George Floyd în 2020 în Minneapolis; Daniel Prude din Rochester, New York; și Angelo Quinto în Antioch, California, intre alții. Teoria a proiect că indivizii aflați într-o criză de sănătate mintală, deseori sub influența drogurilor sau a alcoolului, pot oferi o potop supraomenească în rodul-pamantului ce poliția încearcă să-i controleze, atunci mor instantaneu din pricina afecțiunii, nu a răspunsului poliției.

Departamentul de Poliție al orașului New York a emis materiale de ancheta în 2021 și 2022, orisicare le spun ofițerilor să-i rețină și să asime persoanele pe orisicare le întâlnesc și orisicare prezintă tatuaj de baiguiala emoționat, cum ar fi „temperatură crescută a corpului, forță fizică crescută și lipsă de oboseală fizică”, bland New. York Focus, o redacție nonprofit. NYPD nu a răspuns solicitărilor de comentarii cu uitatura la formarea sa sau noul plan de legiuire de circumstanta.

„Încă au acesta pe cărți”, a fatis Jessica González-Rojas, ciolan democratic al Adunării Statului New York, orisicare a prezentat proiectul de legiuire orisicare a pretinde interzicerea termenului din certificatele de moarte, autopsii, ancheta pentru aplicarea legii, rapoarte de exceptie și proceduri judiciare. „Și este interj de îngrijorător tipurile de constrângeri pe orisicare le recomandă, având în fantasma absent de dovezi că asta este un sindrom doctori-cesc obiectiv.”

Sheldon Haleck (în față) cu fratele său, Anthony;  mama, Verdell;  și tatăl, William.  Fostul gardian național aerian din Hawaii avea 38 de ani când a murit după o întâlnire cu poliția în 2015. Părinții săi au intentat un proces civil împotriva ofițerilor după moartea sa, pe care soții Halecks l-au pierdut în mare parte din cauza unui argument din care a murit. "delir excitat." (Aaron Reis prin KFF Health News)
Sheldon Haleck (în față) cu fratele său, Anthony; baba, Verdell; și tatăl, William. Fostul temnicer național subtire din Hawaii a poseda 38 de ani când a murit după o întâlnire cu poliția în 2015. Părinții săi au intentat un decizie cetatenesc împotriva ofițerilor după moartea sa, pe orisicare Halecks l-au decedat în cele din urmă în noian latura din pricina unui rationament din orisicare a murit „ baiguiala entuziast.” (Aaron Reis prin KFF Health News)

Departamentul de Poliție din Minneapolis, orisicare, bland Stea Tribune, a uzitat termenul în cursuri, a refuzat să comenteze materialele mijloc de ancheta și legislația de circumstanta în prelegere. Iest plan de legiuire ar a opri delirul excitat și termenii similari să fie citați ca o cauză a decesului, folosiți ca diagnoza doctori-cesc sau incluși în formarea forțelor de randuiala.

Dar prezența teoriei în materialele de ancheta eventual începe să se schimbe. În Colorado – fiindca termenul a fost uzitat, parțial, pentru a a motiva uciderea lui Elijah McClain în Zori în 2019 – un vorba de circumstanta a anulat termenul din instruirea pentru aplicarea legii începând cu menstruatie carindar. Oamenii legii l-au reținut pe tânărul de 23 de ani, iar paramedicii i-au inrosit o doză letală de ketamina.

În iest an, parlamentarii din Colorado au dezbătut o măsură orisicare reflectă în noian măsură proiectul de legiuire al Californiei, dar aproba termenului să rămână în procedurile judecătorești civile.

La audierea proiectului de legiuire în fața Comitetului Dicani-cesc din Colorado House din 6 faurar, Rebecca De Mesita a descris neliniste familiei mijloc în legătură cu moartea în 2017 a tatălui fiicei mijloc, Alejandro Gutierrez, aflat în custodia poliției din Thornton. Ea a spus că delirul excitat a fost clasificat rectiliniu pricina morții lui.

„Fața lui era învinețită cu intiparire unui jumatati. Aspectul lui era de nerecunoscut”, a mărturisit De Mesita. „Termenul a fost uzitat indelungat exagerat indelungat rodul-pamantului ca scuză pentru ca forțele de randuiala să se protejeze apoi când cinevasilea zeama de varza în custodia lor, loial, ca frecventare a forței excesive și a ceea ce consider că brutalitatea poliției are ca consecinta moartea.”

Mai mulți furnizori de servicii medicale și educatori au mărturisit în opoziție. John Seward, managerul programului de servicii medicale de urgență al Universității din Denver, a fatis comitetului că nu s-a contrar interzicerii „delirului emoționat” în certificatele de moarte și în formarea poliției, deoarece poliția nu este profesioniști din domeniul sănătății. Dar interzicerea folosirii termenului de la formarea personalului doctori-cesc ar echivala cu legislarea medicinei și împiedicarea libertății academice, a spus el.

„Dacă nu putem a se pregati și învăța din turmentat, intocmai și apoi când trecutul este nenorocit, adineauri ne condamnăm să îl repetăm”, a spus Seward parlamentarilor.

Julia Sherwin, un avocat pentru drepturile civile din California, orisicare a depus mărturie în sprijinul proiectului de legiuire din Colorado, a fost surprinsă de argumentele oponenților că asadar de proiecte de legiuire ar a se cadea localiza libertatea de limbaj și discuțiile dupa istoria ideii.

„Mi s-a părut puțin caraghios”, a spus Sherwin, orisicare a fost partas al raportului Physicians for Human Rights. Intocmai facturi împiedică o verificare discreditată să fie folosită în mod neautentic pentru a răspunde unei crize și ține „știința nedorită” în evidențele oficiale, a spus ea.

Proiectul de legiuire din Colorado a fost refacut pentru a a dumeri faptul că „delirul emoționat” eventual fi uzitat apoi când se a prezenta dupa istoria termenului și că cursurile EMS sunt permise cu uitatura la „interacțiunea medicală sigură și eficientă cu persoane orisicare prezintă o dispozitie mentală alterată” orisicare au simptome orisicare includ agitație. , atac sau violență.

O latura din impulsurile pentru o asadar de legislație vine de la familii ale căror decese a celor dragi au fost puse pe multime delirului entuziast, mai degrabă decât pe folosirea forței în timpul unei întâlniri cu poliția. Proiectul de legiuire din Hawaii a fost introdus după ce William și Verdell Haleck au aflat dupa efortul Californiei și au început să contacteze parlamentarii din Hawaii. Fiul lor, Sheldon, a murit colo în 2015, după ce a fost pulverizat cu spirit, șocat și reținut de poliția din Honolulu. Într-un decizie cetatenesc pe orisicare soții Haleck l-au decedat, ofițerii au pus moartea lui pe multime delirului entuziast.

Proiectul de legiuire din Hawaii ar a opri utilizarea delirului excitat în certificatele de moarte, rapoartele de incidente ale poliției și cazurile civile. Nu fusese programată pentru o ascultare a comisiei legislative de la jumătatea lunii martisor, dar Haleck speră că va a merge în cele din urmă.

„Ne-ar a prezenta un fel de închidere și echitate”, a spus William Haleck.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe