Wednesday, July 24, 2024

În Recuperarea tulburărilor alimentare, am redescoperit bucuria de a găti în ultimul loc la care mă așteptam: Bravo TV

Acțiune

Tiată un vreme esențial pe oricine îl aștept în fiesce scena din Top Patron. După ce judecătorii iau primele mușcături, există o pauză de virtualitate. Vor urî mâncarea sau o vor a se dragosti? Ce pofta au, mai bine? Umami, zahăr, aciditate? Aceste arome vor a chezasui un câștig sau vor inainta un bucătar la pasca?

Da, momentul „primului pofta” este un pila electrica de bază al celor mai multe reality show-uri de gătit. Dar îmi place atât de indelung acusi pentru că de atâta rastimp, nu am vanjos a gusta premiu înghițitură din desertaciune.

Am ama-nuntit o rasculare de alimentație în 2015, când eram la aptitudine. Clar dacă locuiam în New York City – un epicentru gastronomic fundamental – ieșeam rar să mănânc. Mai tare să stau acasă inde aș a se cuveni a stapani fiesce ultima calorie, m-am gândit. Blocat de cultura fizica dietetică, m-am mulțumit mai indelung sau mai puțin cu aceeași listă de „alimente aprobate” – grane fade, verdețuri și proteine ​​vegetale oricine mă țineau sub un cunoscut contributie caloric. Nu mi-am „apreciat” niciodată mâncarea cu adevărat decinde de a a remarca dacă oaresicare a detine amenintare de mai multă sau mai puțină umor.

După ispravire, am devenit mai puțin pansat de cultura fizica dietei, datorită, în menire, carierei mele de ziarist. Prin raportarea mea, am aflat capcanele unei vieți pilotate de alimentația restrictivă și, încet, m-am „insanatosit” prin tratament, mâncare intuitivă și pictat. (Deși termenul „insanatosit” nu mi s-a părut niciodată interj de recomandabil).

„Civilizatie dietei este proxenet tot și eforturile noastre cele mai bune de a hotar impactul și expunerea acesteia nu elimină plin valoare absoluta în oricine se pasamite infiltra și furisa o menire din bucuria de a mânca.” — Kristen Bunich, RD

Cred că vorbesc pentru mulți oameni cu istorii intretinere dezordonate când spun că comportamentele a continua. În fiesce an, s-ar a se cuveni să renunți la un tabla sau două de restricții, dar unele reguli intretinere pot părea nesuferit de izgonit. Ei strigă la a purta când ridici o bucată de pâine sau (doamne ferește) comanzi pustietate. Kristen Bunich, RD de la The Intuitive Dietitian explică cel mai tare: „Civilizatie dietei este proxenet tot și eforturile noastre cele mai bune de a hotar impactul și expunerea acesteia nu elimină plin valoare absoluta în oricine se pasamite infiltra și furisa o menire din bucuria de a mânca”.

Luați în considerare cum, de oglinda, avem tendința de a selectiona alimentele în categorii morale pe oricine le interiorizăm imediat. „Superalimentele” pentru verzisoare kale și spirulina se așează pe un domnie ​​al sănătății capitale „H”, în rastimp ce alimentele gustoase sunt alungate în subsolul nutrițional – făcându-vă să vă simțiți rău pentru placere de ele, cu atât mai puțin pentru a le mânca.. „Suntem atât de instruiți în clasificarea alimentelor, încât pasamite fi multime să ne bucurăm de aceste alimente”, aparea Bunich. „Cum ar arăta dacă am lăsa toate aceste alimente să spre și am a degusta cu atenție alimentele?”

La începutul anului 2023, eram în cel mai bun loc în oricine am fost vreodată cu mâncare. Lucram îndeaproape cu un terapeut pentru a a se autocarac-teriza oricine ar a se cuveni fi relația mea viitoare cu mâncarea. Eram în căutarea libertății intretinere prin alimentație intuitivă – o intelepciune alimentară fără dietă, oricine încurajează oamenii să se conecteze cu ceea ce are amenintare corpul lor fără judecată. „Renunțarea la gândirea binară cu mâncarea este o formă de slobozenie alimentară”, aparea Bunich. „(De oglinda), în loc să priviți toți carbohidrații ca fiind „răi”, aveți libertatea de a analiza acele alimente și de a zari cum vă simțiți după ce le mâncați. Cum au pofta singure sau combinate cu alimente. Energia pe oricine o oferă organismului tău neinsotit sau în combinație cu alte alimente.”

Mă gândesc la mâncarea intuitivă ca la un cerere și răspuns. Corpul meu îmi aparea ce cere și eu (încerc să) ascult. Dar, după cum am spus, există straturi de recapatare a tulburărilor intretinere și eram pe strec să descopăr un celalalt.

În ajunul Crăciunului, m-am îmbolnăvit de o gripă oricine a se cuveni fi remediată abia cu puțin rastimp pe canapea și cu indelung DayQuil. Voiam să mă uit la oaresicare oricine să mă țină materialist fără a a pretinde exagerat multă puhoi a creierului. Într-un intrare de nostalgie, am selectionare Top Patron, un reality show de gătit Halal pe oricine îl îndrăgeam când eram tanar. Gazdele și concurenții vorbesc impotriva mâncare cu o canon reverențioasă asemănătoare cu felul în oricine eu, un puiet cu vis de a a apuca beletrist, aș a pronunta impotriva cărți. Spectacolul m-a sprijinit pe tanar să încep propria mea călătorie culinară. Mi-aș fi cronometrat la hambar alimentar. I-aș a invita mamaie să-mi cumpere cărți de cereale scumpe de la Anthropologie. Aș realiza a pastori și explicit aș încerca rețetele Julia Child de la nulitate. Dragostea mea pentru gătit a ars pilos – până când tulburarea mea de alimentație a stins-o.

Dindaratul cum Top Patron judecătorii țin mâncarea la buze, este vizibil că ei caută mai indelung decât arome grozave pe furculiță; ei caută un pic de vraja… M-am întrebat: „De ce nu mă aștept la mai multă mâncare eu mânca?”

Întins pe canapea, într-o calm febrilă la sfârșitul anului 2023, mi-am amintit ce Top Patron a făcut pentru mine în adolescență. M-a învățat cum să pofta și să mirosenie, cum să dețin ceea ce îmi place și nu. Am învățat că există o intimitate în a realiza un fel de mâncare pentru vreunul amor. Și, garantat, m-a învățat puterea primei mușcături – și cât de bun pasamite a detine un pofta.

Încet-încet, mi-a dat socoteala. Clar dacă făcusem progrese în călătoria mea intuitivă, încă nu mă aplecasem pe plenar în această robustete de „premiu mușcătură”. Dindaratul cum Top Patron judecătorii țin mâncarea la buze, este vizibil că ei caută mai indelung decât arome grozave pe furculiță; ei caută un pic de vraja. Un mirodie neașteptat. Un combinatie de dragalas și murat. Cevasilea, verice surprinzător. M-am așezat pe canapea și m-am întrebat: „De ce nu mă aștept la mai multă mâncare eu mânca?” Mă aștept să fiu încântat de ceea ce citesc… așa că nu ar a se cere să mă aștept și eu să găsesc încântare în ceea ce am în taier?

După ce corpul meu a luptat împotriva gripei și energia mi-a revenit, m-am dezmeticit experimentând cu noi bucătării, dinainte „interzise”. Iluminat de încercările mai multor bucătari, am făcut găluște de la nulitate. Au fost perfecte? Nu. Semen am plâns când aluatul a devenit să se usuce? Da. Le-am mâncat și i-am amor fiestecum? Integral.

Eram în căutarea plăcerii, iar încântarea necesită pericol. „Cei mai mulți dintre noi intrăm într-o rutină de a mânca aceleași alimente”, aparea Bunich. „Adăugarea unei varietăți oricine ar a se cuveni fi inspirată dintr-un reality show de gătit vă pasamite menține mesele interesante, vă pasamite a incredinta că primiți o diversitate de nutrienți și vă pasamite a-si etala intestinul la o diversitate de (microbi benefici)”, aparea Bunich. Cu alte cuvinte, să-mi extind palatul și să încerc lucruri noi este cu adevărat prielnic pentru corpul și sufletul tău.

Dar cel mai insemnat (cel puțin pentru mine), emisiunile de gătit m-au sprijinit să reînvăț ce ar fi cultura fizica dietei iubit musai să uiți: că mâncarea este un act de joacă, creativitate și iubit – atât pentru noi înșine, cât și pentru ceilalți. Este mai indelung decât numărarea caloriilor, macrocomenzi și combustibil.

Nu mă voi talmaci acesta Top PatronProvocările Quickfires și Eliminarea lui m-au lipsit definitivat de condiționarea culturii dietei. Este încă aoace în mine și cred că voi trăi cu ea indelung rastimp. Ceea ce are mi se oferă câteva momente pe săptămână de uimeala absolută; inde bucătarul domnește până când își „împachetează cuțitele – și pleacă”. În schimb in natura, primesc licăriri scurte, vesele, în oricine fiesce treaba de numărare a caloriilor și regulă stupidă de dietă trec în fond, iar singura mea judecată este: „Uau, acesta este seducator”.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe