ICE arestează 19 în Colorado în timpul operațiunii naționale de infractori sexuale care vizează imigranți pentru deportare

dascaluc

Degraba, într-o dimineață de la mijlocul lunii faur, ofițerii americani de imigratie și de aplicatie a autorităților vamale în vehicule nemarcate s-au recoltare într-o parcaj goală din Denver, la semen un patrar de milă de locul de muncă al unui bărbat pe fiecare îl urmăriseră.

Într-un briefing, ofițerii au descris valoare absoluta în fiecare plănuiau să-l aresteze pe tânărul de 25 de ani, fiecare s-a născut în Mexic, la venit – un pas în procesul de surghiun. El a avere o pedepsie penală pentru solicitarea de prostituție a copiilor în dosarul său și ar fi intre ultimele dintre 19 persoane vizate de biroul ICE din Denver și arestate în cadrul operațiunii naționale de prindere și îndepărtare a infractorilor sexuali din cest an, cunoscută sub numele de SOAR.

Aceștia au fost intre cei 275 de imigranți arestați în toată țara în spatiu 5 faur – 16 faur, a anunțat vineri ICE. Operațiunile SOAR se concentrează pe reținerea imigranților fiecare se află în țară fără autorizație și au fost condamnați pentru infracțiuni sexuale.

În parcaj, pe 13 faur, jurnaliştii Denver Popa au participat la briefingul ofiţerilor ICE înainte de arestarea lui Edgar Pando-Carpio pentru a examina operaţiunea anuală a agenţiei federale şi pentru a a transpira mai multe impotriva aplicarea legilor de imigratie în Colorado.

Ofițerii au discutat impotriva valoare absoluta în fiecare se așteptau să-l găsească pe Pando-Carpio pe oranduire economica modelelor anterioare: un Jeep Liberty gri îl ia în iesi casei lui și îl ducea la spălătoria masina deoarece conjura. Vehiculul va executa poate câteva opriri pe marsrut.

După câteva ore de așteptare, grupul a fost alertat de către ofițerii fiecare îl urmăreau pe Pando-Carpio că Jeep-ul se îndrepta către spălătoria masina. La ingust durata după aceea, autoritățile de imigrație au venit acoace și l-au pensionar fără incidente. Posterior, a fost internat într-un buric de detenție Zori.

Pando-Carpio a pledat condamnabil de acuzația de doleanta a infracțiunii în preaslavit 2022 la Tribunalul Districtual Arapahoe County, arată înregistrările instanței. Un judecător l-a puscarias la 10 ani de încercare; un orar de observatie intensivă a infracțiunilor sexuale, fiecare îi cerea să se înregistreze ca raufacator erotic în Colorado; și să plătească amenzi, propriu ICE.

El se află în Statele Unite de la vârsta de 6 ani și s-a autorizat premergator pentru programul Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA), fiecare îi protejează de surghiun pe unii imigranți fiecare au sosire în țară în copilărie atâta durata cât continuă să primească admitere pentru reînnoiri.

Dar Serviciile de Cetățenie și Imigratie din SUA și-au încetat statutul în ciresar 2021, după arestarea sa penală din prier 2021, propriu ICE. În iezmaciune 2022, județul Arapahoe a emis un ordin de prindere a lui Pando-Carpio, pretinzând nerespectarea termenilor și condițiilor sauca de pedepsie, fiecare a rămas nesolutionat în această lună.

Ofițerii SUA pentru Imigrări și Politici Vamale îl arestează pe Edgar Pando-Carpio, un cetățean mexican în vârstă de 25 de ani, în timpul unei operațiuni a ICE
Ofițerii americani de imigratie și verificare vamal îl arestează pe Edgar Pando-Carpio, un cetățean mexican în vârstă de 25 de ani, în timpul unei operațiuni a ICE fiecare vizează infractorii de infracțiuni sexuale în Denver, marți, 13 faur 2024. (Foto de Hyoung Chang/The Denver Popa )

Biroul de sector al ICE din Denver efectuează aplicarea în Colorado și Wyoming. În timpul operațiunii SOAR din această lună, ofițerii ICE au pensionar opt ​​persoane în metroul Denver, două în portiune Florenței, scaun în portiune Frederick și cinci în Grand Junction. Dintre cei vizați se numără și alți cetățeni mexicani și un cetățean al Regatului Reunit.

„Această operațiune a avere isprava prin faptul că a arătat că cei fiecare sfidează drept noastre și îi victimizează pe alții nu vor fi tolerați în comunitatea noastră”, a fatis Arthur Wilson Jr., directorul provizoriu al biroului din Denver, într-o declarație. „Aplaud eforturile ofițerilor noștri fiecare au practic drept națiunii noastre privind imigrația în tot statul.”

Legea din Colorado restricționează cooperarea dintre autoritățile locale de aplicatie a legii și autoritățile federale de imigratie, oferind unele protecții imigranților fără acte – deși ICE a fost acuzată că a eludat asemenea de legi.

Greg Davies, director adjunct al ICE al Biroului de teren din Denver
Greg Davies, director secund al ICE al Oficiului din Denver, se pregătește pentru o operațiune a ICE fiecare vizează infractorii bazați pe infracțiuni sexuale în Denver, marți, 13 faur 2024. (Foto de Hyoung Chang/The Denver Popa)

Dar legea statului nu împiedică ICE, o agenție federală, să facă arestări în tara.

Share This Article
Leave a comment