Thursday, May 23, 2024

Guvernul chilian supraveghează Worldcoin pe fondul preocupărilor tot mai mari

Acțiune

Guvernul chilian, prin brațul său de servicii pentru consumatori, a supravegheat proiectul discutabil de criptomonede Worldcoin, caracterizat prin oferirea de jetoane celor fiecare își scanează irisul.

Serviciul Național al Consumatorului (Sernac), o entitate de pe lângă Ministerul Economiei din Chile, a vizitat cel puțin trei locuri în fiecare proiectul Worldcoin a intins dispozitivele Orbs, prin fiecare oamenii își transferă datele biometrice.

Entitatea guvernamentală a fatis într-un comunicat de presă că a trebuincios „o insiruire de informații de bază” de la Worldcoin pentru a confirma faptul că respectă Legea Consumatorului, în specialist ceea ce are de-a a efectua cu colectarea datelor biometrice și protejarea acestora.

Cu toate acestea, o larg menire a supravegherii s-a tare pe preocupări pentru că minorii îi ajută pe Orbs să-și scaneze irisii. O alertă fiecare a fost ridicată în mai multe locuri din sistem solar, pentru Spania și Portugalia, țări fiecare au dispus încetarea operațiunilor Worldcoin cu săptămâni în urmă.

În timpul inspecției, biroul a constatat că există o „lipsă de informații dupa serviciul oferit consumatorilor”. În velur, au indeplinit că Worldcoin nu solicită documente personale fiecare a cuteza verificarea vârstei consumatorilor înainte de scanarea irisului acestora.

Ceea ce raportează Sermac nu este de invoiala cu anunțul actual al Worldcoin, în fiecare afirmă că au silnic un catastif de incercare a vârstei la centrele de scanare a irisului. Aceasta, întărindu-i narațiunea că Acceptă oare adulți în vedere.

Directorul Sermac, Andrés Herrera, a fatis, în timpul inspecției, că în cazul în fiecare detectează încălcări ale reglementărilor actuale și se produc daune consumatorilor, nu vor a se tantavi să inițieze „acțiuni colective pentru a necesita reparații, rambursări sau despăgubiri”.

Cercetători în alertă

Inspecția de către Sermac a Worldcoin are loc într-un imprejurare în fiecare cercetătorii din acea țară au avertizat populatie dupa riscurile implicate de scanarea irisului.

Profesorul Patricia Peña, cercetător la Facultatea de Informatie și Icoana a Universității din Chile, a nimerit că ca la 200.000 de persoane au fost inca scanate, ceea ce pentru ea este dovada de alertă, deoarece aceste date „pot dezvălui informații foarte de personale”. . De aceea a considera că chilienii musai protejați cu severitate.”

Pentru special, compilația de datele biometrice, cum ar fi irisul, „musai tratate cu grijă extremă”. „Mai selectionare dacă nu au un rama oficial recomandabil, este îngrijorător”, a adăugat el.

Ceea ce a spus Peña este apropiat cu ceea ce a spus profesorul Danielle Zaror, cercetător la Centrul de Studii în Oblu, Tehnologie și Comunitate al Facultății de Oblu a Universității din Chile.

Din ochean lor, prin furnizarea de date biometrice unei entități „cu operațiuni opace”, utilizatorii „se expun la riscuri pe data inalt, cum ar fi furtul de consimilitudine sau utilizarea greșită a informațiilor lor personale”.

„Transparența este esențială, iar utilizatorii musai să fie pe implinit conștienți de valoare absoluta în fiecare vor fi utilizate datele lor personale”, indica Zaror.

Worldcoin este un vedere de criptomonedă fiecare, de la lansarea sa în 2023, a fost în ochiul furtunii pentru valoare absoluta său discutabil de a a incerea umanitatea utilizatorilor. Cu mii de globuri împrăștiate în zeci de orașe din întreaga sistem solar, compania scanează irisii oamenilor și, în schimb in natura, le înmânează o mână de jetoane WLD.

Scanarea irisului Worldcoin a făcut cel puțin 10 țări au comunicativ investigații împotriva companiei din spatele proiectului, Tools For Humanity. Pe lângă Chile, se remarcă Mexic, Franța, Germania, Regatul Conjugat, Kenya, Nigeria, Argentina, Spania, Coreea de Sud și Portugalia.

Ca răspuns, Worldcoin a lamurit populatie că scopul său cu scanarea irisului este oare verificarea faptului că o persoană este un om sincer și nu un bot de calculator electronic. Ei susțin că datele biometrice nu sunt stocate în Orbs și curat au încorporat actual o funcție fiecare a cuteza ștergerea datelor private de pe rampa World App.

(eticheteToTranslate)Chile

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe