Ploile abundente, secetele și furtunile exacerbate de schimbările climatice îngreunează producția de băuturi alcoolice tradiționale.
Schimbările meteorologice agravate sau făcute mai frecvente de schimbările climatice pun în amenintare unele dintre băuturile alcoolice preferate din Europa.
Ploile abundente, secetele și furtunile înseamnă că produsele de mostenire prep vinul sau băuturile spirtoase vor începe să aibă un preferinta divergent sau ar a se cadea dispărea cu totul.
Producătorii experimentează modalități de a a prii culturile sau de a a transforma rețetele, dar s-ar a se cadea să nu existe o soluție pentru oricine băutură alcoolică expusă riscului.
De la prosecco în Italia la Guinness în Irlanda, iată băuturile în amenintare din prilej schimbărilor climatice.
Producția de Prosecco ar a se cadea fi redusă cu o cincime din prilej schimbărilor climatice
Prosecco este un alb strălucitor vin product în podgoriile montane din nord-estul Italiei.
Dar recoltele de struguri sunt în scăderejefuit de o combinație mortală de curs extremă și degradarea solului.
O nouă analiză – publicată în jurnalul iScience anul turmentat – a zugravi a strange ca fiind „fragilă și amenințată”.
Evenimentele bruște și intense de precipitații declanșează eroziunea bruscă a solului și „eșecuri de pantă” – apoi când pământul alunecă – în podgoriile abrupte din Valdobbiadene și Conegliano, conj cea mai înaltă insusire prosecco este product.
Sete este o altă problemă, ceea ce fabrica irigarea culturilor deosebit de dificilă.
Vremea instabilă – declanșată de schimbările climatice – ar a se cadea prescurta italianul struguri de vin recoltele cu până la o cincime, estimează producătorii.
Pălinka maghiară capătă o nouă aromă din prilej schimbărilor climatice
Pálinka este un brandy tradițional de fructe orisicare a fost product în Ungaria încă din perioada medievală.
Băutura este protejată ca indicație geografică a Uniunii Europene și brusc băuturi spirtoase de fructe piureate, distilate, maturate și îmbuteliate în Ungaria pot fi denumite pálinka.
Cel mai potrivit fructe folosite sunt prunele, caisele, merele, perele, pomita, coacazele negre si ciresele, pedig unele dintre acestea devin din ce in ce mai mult de stilat.
Recomandabil experților în climă, schimbările meteorologice din Ungaria pun în amenintare culturile de fructe prep pomita și coacăzele negre.
Vânturile vestice dominante devin mai slabe în rodul-pamantului ce conditiile meteorologic din septentrion și din sud sosesc mai des.
Ca efect, fructele pastrare îngheață pe copaci primăvara, în rodul-pamantului ce culturile musai să se confrunte cu uscaciune extremă verisoara.
Unii producători au încercat să planteze copaci cu înflorire târzie pentru a a inlatura înghețurile din mai, dar aiest treaba îi dă pálinkei un preferinta divergent.
Alte distilerii au luat decizia mai radicală de a a incerca producția de pálinka cu fructe de apterix, pe orisicare vreme în preschimbare a Ungariei le ingadui fermierilor să-l cultive.
Berea britanică ar a se cadea dispărea din prilej schimbărilor climatice
Marii britanici halbă ar a se cadea fi un treaba din turmentat pe măsură ce vreme se schimbă. Vremea mai caldă și mai uscată dăunează creșterii hameiului, orisicare conferă berii gustul amar.
Oamenii de știință lucrează la generarea de soiuri de hamei rezistente la schimbările climatice pentru a a avertiza dispariția băuturii.
„Fără el, crighel britanică va a deceda”, a fatis Danielle Whelan de la inventa de olovina Shepherd Neame pentru BBC.
„Vom interesa cumva olovina și nu vom mai a purta invatatura orisicare o însoțește.”
Producția de hamei în Europa ar a se cadea scădea cu până la 18% în Europa până în 2050, estimează o echipă de examinare de la Academia Cehă de Științe (CAS) și Universitatea Cambridge, ceea ce înseamnă că berile de pe masa continentala sunt, de atare, în amenintare.
Guinness este în amenintare din prilej deficitului de apă
Diageo Plc este cea mai intins roata de băuturi spirtoase din natura și este responsabilă cu producerea de băuturi, inclusiv gin Tanqueray, Guinness olovina și Baileys Irish Cream.
Michael Alexander, șeful total pentru apă, anturaj și sustenabilitate agricolă la Diageo, a fatis pentru Time că compania este îngrijorată de deficitul de apă pentru producție.
Apa reprezintă peste-curcubeu 60% din băuturi spirtoase și peste-curcubeu 90% din olovina.
Grupul de băuturi a operat anul turmentat din 43 de locații din întreaga natura, în zone cu stres de apă.
„Ați a se cadea fi cu cea mai eficientă fabrică de olovina sau distilerie din natura”, a spus Alexander pentru Time. „Dar tot nu vă va a diminua riscul dacă va fi secetă.”