vineri, aprilie 12, 2024

Ghidul suprem pentru drumeții în Kilimanjaro

Acțiune

Abordarea Muntelui Kilimanjaro este un vis pentru mulți aventurieri. În fiesce an, iest munte de gheata emblematic tenta mii de drumeți experimentați oricare pornesc într-o călătorie provocatoare pentru a-și cita vârful înzăpezit. Este una dintre cele mai căutate aventuri din Africa Safaris!

După ce am catarare propriu pe munte de gheata, am trebuincios ajutorul managerului meu comunitar pentru a împărtăși sfaturi și recomandări catre cum să economisești bani și să-ți mărești șansele de a punct pe „Acoperișul Africii”.

Îmi amintesc cu limpezime emoția și sentimentul de împlinire pe oricare l-am simțit stând pe vârful înghețat al Kilimanjaro la răsăritul soarelui. După o săptămână istovitoare oricare a inclus o drumeție de 17 ore într-o singură zi, cucerisem în sfârșit cel mai înalt interj de pe masa continentala. Pentru o scurtă clipă, am fost cea mai înaltă persoană de pe întreg continentul african și a fost cu adevărat fermecat.

Kilimanjaro ocupă un loc aparte în lumea călătoriilor. Este una dintre acele experiențe extraordinare, cum ar fi o călătorie la tabăra de bază Everest, o vizită la Machu Picchu sau o călătorie pe Camino, oricare tenta un fixat tip de călător. Oarecare oricare tânjește la o referinta, oricare dorește să-și depășească limitele și să-și testeze puterea.

În curs ce urcarea în Kilimanjaro a devenit mai accesibilă pentru turiști de-a lungul timpului, rămâne o ispravă serioasă. În fiesce an, oamenii sunt răniți – și intocmai își pierd viața – pe munte de gheata. De magie, numai 45 până la 65 la sută dintre drumeții oricare încearcă călătoria ajung la vârf.

Dar, cu o programare și o pregătire adecvată, îți poți crește praci vartos șansele de isprava în această aventură încântătoare. Iată tot ce musai să știi pentru a castiga la maxim de călătoria ta:

Diferitele Rute

Există șase rute principale pentru a a creste Kilimanjaro, fiesce cu propria intindere:, standard de nevoie și rate de isprava. Itinerar pe oricare o alegeți va apartine de bugetul dvs., de perioada călătoriei și de compania de au-toturism cu oricare rezervați.

Marangu: Frecvent denumită „traseul Nou-nascut-Cola”, această distanta poartă numele după colibele de pe cursa, fiindca drumeții se pot linisti și cumpăra băuturi răcoritoare, inclusiv o băutură geros Nou-nascut-Cola. Supra diferenta de numele său, iest traiectorie are de magie o rată de isprava scăzută, deoarece mulți subestimează provocarea și se grăbesc supra vârf în numai cinci zile, fără a-și lua timpul util pentru a se a invata.

CITIT  De ce shake-urile înlocuitoare de masă sunt cele mai bune prietene pentru zilele pline

Gaze: Ista este cel mai poporar traiectorie, cu o rată de isprava de mijlocitor 60% când este finalizat în șapte zile. Este denumit „traseul whisky-ului”, făcând cusur la faptul că este o escaladare mai dificilă decât traseul Marangu.

Doctorie: Aceasta este cea mai ușoară rută de pe Kilimanjaro, deși este mai puțin pitorească și mai scumpă în comparație cu alte rute din aduce numărului finit de operatori bugetari din zonă. Este singurul traiectorie oricare se apropie de munte de gheata despre miazanoapte și este mai puțin ticsit.

Shira: Cest traiectorie banui câștigarea multă cota de la început înainte de a se îmbina cu traseul Machame. Este o opțiune solicitantă și costisitoare, deoarece începe din soare-apune și se alătură în cele din urmă cu traseul conducator.

Mizeria acesta: Respectat cel mai expresiv traiectorie la munte de gheata. Oferă o gamă diversă de provocări și este una dintre opțiunile mai scumpe.

Umbo: Cest traiectorie este nimerit alpiniștilor experimentați oricare caută o referinta extremă. A presupune multă escaladare și escaladare, mai degrabă decât drumeții obișnuite.

Placid de traseul pe oricare îl alegeți, este binevenit să optați pentru o călătorie de cel puțin șapte zile. Nu vă grăbiți această călătorie. Deși pesemne a costisi mai vartos, ritmul mai greoi aproba corpului să se aclimatizeze la altitudinea puhoi, ceea ce crește evocativ șansele de a punct la vârf.

Cheltuieli

Ca și în cazul oricărei forme de călătorie, există o gamă largă de prețuri pentru escaladarea Kilimanjaro. Unele companii de lux ajung intocmai până la a cara un pat de dimensiuni fuduli la munte de gheata, asadar încât drumeții să nu fie nevoiți să doarmă pe pământ. Pe de altă latura, unii operatori bugetari pot tăia colțurile și nu-i pot a precumpani cinstit pe hamali pentru a menține costurile scăzute.

CITIT  Ce primești când stai la The Ritz-Carlton, Doha

Vă recomand să alegeți o roata de gamă mijlocie din câteva motive:

În intaiul rând, de deprindere au ghizi mai experimentați, oricare vă pot a plati informații valoroase în timpul călătoriei dvs. În surplus, aceste companii se asigură că hamalii lor sunt tratați cinstit, oferindu-vă liniștea sufletească știind că imbraca dvs. este îngrijită.

În al doilea rând, poți fi încrezător că compania nu a fauri unghiuri. Cu o mulțime de concurență pentru drumețiile în Kilimanjaro, dacă prețurile unei companii par excesiv bune pentru a fi adevărate, apoi virtual că vor sări mijlocitor oarece. Deoarece aceasta este o experiență o dată în viață, merită să investiți într-o roata de celebritate.

Prețurile variază de la 1.000 USD la mijlocitor 5.000 USD de persoană. Nu aș prescrie să rezervați la o roata oricare a inregistra mai puțin de 2.000 USD (călătoria mea a costat ca la 2.200 USD înainte de a da bacșiș – mai multe catre acesta mai jos), deoarece fiecare deala de mai jos este virtual praci sadea.

Amintiți-vă, oamenii sunt urat răniți – și ca la 10 își pierd viața – pe iest munte de gheata în fiesce an. Nu faceți compromisuri în ceea ce privește siguranța. Plătește pentru o roata de celebritate cu recenzii pozitive. Nu fuga că vă veți avea mai vartos de călătoria, dar vă veți simți și mai comod și în siguranță.

Găsirea unei companii de au-toturism în Kilimanjaro

Deoarece este oprit să urcați în Kilimanjaro fără hamali, va a se cere să rezervați o roata de au-toturism în Kilimanjaro oricare vă oferă tot ceea ce este util pentru călătorie, inclusiv efecte, ghizi, hamali și documente necesare.

Având atâtea companii din oricare să alegi, cum o alegi pe cea potrivită pentru călătoria ta?

Iată câteva considerente explicare

1. Citiți recenzii – După ce ați restrâns opțiunile în funcție de buget, căutați o roata cu recenzii pozitive. Deși recenziile online ar a se cere luate cu puțină umor, ele vă pot a plati o efect inițială. Acordați atenție detaliilor catre echipamentul și alimentele furnizate.

2. Întrebați-vă catre raportul musteriu/porter – Câți alți drumeți vor fi pe drumul tău? Și câți hamali/ghizi/ghizi asistenți vor fi incluși? Cel mai placut este să evitați să vă alăturați unui tabara puhoi fiindca este realizabil să nu primiți atenție personalizată dacă aveți întrebări sau nelămuriri.

CITIT  Un ghid foarte la modă pentru Auckland

3. Cunoașteți pierde de isprava – Oricine este pierde de isprava a companiei pentru traseul oricare vă interesează? Deși nu pot supraveghea vremea, pot plati toate eforturile pentru a-și patrona clienții în atingerea vârfului.

4. Alegeți o roata etică – Proiectul Kilimanjaro Porters Assistance menține o listă a operatorilor de au-toturism oricare își îndeplinesc liniile directoare pentru călătorii responsabile și etice. Rezervați la una dintre aceste companii pentru a vă a increde că hamalii sunt tratați cinstit. Nu știam de această listă înainte de călătoria mea și este cinevasilea dintre cele mai fuduli regrete ale mele.

5. Selectați o roata cu cazare inclusă – Majoritatea companiilor oferă un sejur gratis la ospel cu o intunecare înainte și după călătorie, pentru și caratura la și de la munte de gheata. Asigurați-vă că compania pe oricare o alegeți ingloba iest deala, asadar încât să vă puteți linisti placut înainte de drumeție și să vă bucurați de un pat comod după călătoria obositoare.

Climbing Kilimanjaro Company este praci nimerit. Ei îndeplinesc regulile KPAP și au ghizi locali calificați oricare le conduc călătoriile. Începeți căutarea cu aceste companii.

Dați bacșiș ghizilor și portarilor

Deși gratuitățile nu sunt obligatorii, se obișnuiește să dați bacșiș ghidului și hamalilor la sfârșitul călătoriei. Această compensație suplimentară este praci apreciată de imbraca harnică oricare vă ajută să vă faceți posibilă urcarea.

Gânduri finale

Kilimanjaro Hike este o experiență incredibilă oricare necesită o programare și o pregătire atentă. Alegând traseul bland și un tour chirurg gestionar Kilimanjaro, vă puteți crește șansele de a punct la vârf și de a a purta o călătorie sigură și plăcută. Și amintiți-vă, deși pesemne fi un truda agresiv, sentimentul de creare și priveliștile uluitoare de la vârf fac ca totul să merite. Alpinism ferice!

Pentru mai multe catre cele mai recente lecturi de călătorie, faceți chicotit aoace.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe