sâmbătă, aprilie 20, 2024

Gestionarea de către Aileen Cannon a cazului înregistrărilor lui Trump este dezactivată

Acțiune

În insusire de judecător oricine prezidează urmărirea penală federală a lui Donald Trump pentru tezaurizarea înregistrărilor clasificate la moșia sa din Florida, Aileen Cannon a avere de la început o influență îndoielnică. Ea a recunoscut în mod neschimbator argumentele legale exagerate ale lui Trump și strategia generală de întârziere.

Dar cel mai actual categorie al ei a dovedit că Cannon a depășit cu adevărat a rigla de intervenție pentru fostul președinte oricine a pus-o pe bancă.

Ordinul, emis de Cannon luni inserare, se referă la cineva dintre argumentele recurente și nefondate ale lui Trump pentru respingerea acuzațiilor. Avocații săi susțin că Presidential Records Act i-a dat puterea de a reclasifica toate înregistrările ca „personale” și că a făcut cest mestesug prin simplul act de a le a aseza în cutiile bancherilor pe oricine le-a dus la Mar-a-Lago.

Aiest considerent neserios nu ar sfarseste nicăieri în majoritatea instanțelor federale. Este o lectură fără insemnare a actului, oricine a fost conceput pentru a a edifica faptul că, în afară de un set mic de bunuri personale, cum ar fi jurnale, înregistrările prezidențiale aparțin mai degrabă poporului decât unui președinte în funcție.

Mai zdravan, argumentul nu are glas. Fiestecum ar fi înregistrările furate de Trump, rămâne o crimă în temeiul Legii de spionaj păstrarea intenționată a informațiilor privind apărarea națională, ceea ce este în mod limpede documentele oricine se află în centrul acestui caz.

Ordinul lui Cannon nu abordează însă argumentele lui Trump pe maduva. Mai degrabă, a reclama fiecărei părți să trimită două seturi de propuneri de instrucțiuni ale juriului oricine „se implică în” concluzii juridice diferite din-spre actul de înregistrare. Tema este că ambele concluzii sunt sfoara contrare legii.

CITIT  ne vom strădui să înțelegem companiile Bitcoin

Intaiul inscenare al lui Cannon a zice că un juriu musai să facă o parere faptică dacă guvernul a verificat decinde de fiecare îndoială rezonabilă că înregistrările cu oricine Trump a evadat sunt mai degrabă prezidențiale decât personale. Cu alte cuvinte, ce se întâmplă dacă afirmația lui Trump că a transmogrificat în mod cabalistic documentele clasificate în proprietatea sa personală ar fi o apărare faptică validă, mai degrabă decât o pretenție juridică lipsită de maduva?

Cel de-al doilea inscenare este și mai neobisnuit prin faptul că a zice că un președinte are organ oricine nu posibil fi revizuită de a clasa înregistrările ca fiind personale. Dacă juriul ar fi cult asadar, ar echivala cu asigurarea achitării lui Trump.

Ordinul lui Cannon nu este abia ilogic din faza de expresie pravilnic. Este, de intocmai, neobisnuit și pernicios.

Este o regim plin prostească de a a trata moțiunea lui Trump de repudiere a cazului pe fundatie legii înregistrărilor. A a reclama părților să încadreze instrucțiunile juriului bazate pe o ficțiune juridică – într-adevăr, o imaginatie juridică – cu luni înainte ca un juriu să fie selectionat este exceptional suprarealist. Nu am văzut niciodată o comandă similară.

Cannon și-a început gestionarea dificilă a cazului cu o hotărâre la fel de inexplicabilă oricine i-a autorizatie lui Trump să conteste mandatul de percheziție emis la Mar-a-Lago. Curtea de Chemare al 11-lea Circuit a eliminat această hotărâre în termeni ingamfat de clari pentru a a urca priveliste că o altă asadar de sicana fără credinta ar a merge merge la îndepărtarea judecătorului din caz.

Acesta ar inlocui zguduitor cursul politicesc și politician al evenimentelor. Acuzațiile secrete împotriva lui Trump sunt atât de tăiate și uscate încât un alt judecător ar a merge cu ușurință să grăbească cazul contra o lege penală probabilă și gravă cu zdravan înainte de alegerile din promorar.

CITIT  În timp ce Colorado și alte state vizează diagnosticul dezavuat de „delir emoționat”, grupurile de poliție resping înapoi

Aoace intervine aspectul dăunător al ordinului lui Cannon. Tocmai dacă judecătorul a înțeles teoriile lui Trump și l-a proptit să mănânce ceasul, ea a evitat cu atenție să emită un categorie oricine ar a merge a propune echipei avocatului particular Jack Smith o crapare pentru chemare. și caută recuzarea ei.

Cel mai actual categorie al ei este un pilduire perceptibil: prezintă concluzii juridice oricine ar a merge merge la o intervertire rapidă și ar a merge forța recuzarea ei, dar a reclama părților abia să „se angajeze” cu aceste presupuneri fără credinta, ceea ce nu dă foarte zdravan unei curți de chemare. apucă de. Pe limitat, Cannon a fauri răul în favoarea lui Trump în etate ce evită supravegherea recursului.

Judecătoarea pare să folosească o manieră similară în hotărârea ei săptămâna trecută. În etate ce ea a respins moțiunea fără maduva a lui Trump de a a lasa cazul pe fundatie faptului că Legea Spionajului este neconstituțional vagă, ea a lăsat deschisă priveliste ca avocații săi să poată a urca chestiune din nou după începerea unui lege.

De intocmai, cel mai actual categorie al lui Cannon pare să pregătească terenul pentru o recunoaștere a pretențiilor legale ridicole ale lui Trump în instrucțiunile juriului. Aceasta este o perspectivă anumit de neplăcută, deoarece, la acel minut, un juriu ar fi fost imposibil, iar conditie de indoit nesi-guranta ar împiedica rejudecarea.

Este eventual ca Cannon să fi bogat la o strategie oricine îi dă lui Trump întârzierea pe oricine și-o dorește și atunci a lasa cazul odată ce un juriu a fost depus jurământul – fără să se expună niciodată să fie reținută sau forțată să iasă din caz de către Circuitul al 11-lea.

CITIT  Judecătorul județului Illinois a ordonat retragerea lui Donald Trump din scrutinul primar pentru rolul său în revolta din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA

Toate acestea îl lasă pe Smith în fața unei alegeri dificile. El posibil a se inscrie la litera mare de categorie al judecătorului și posibil aproba să pună bazele pentru a a lasa considerent într-un minut irevocabil. Sau posibil eschiva să meargă, riscă furia lui Cannon și încearcă să poziționeze acuzarea să facă recurgere dacă ea explicit a fauri cevasilea oricine posibil fi verificat.

Nu este o zbieret ușoară – mai deosebit când arbitrul pare să joace pentru cealaltă echipă.

Harry Litman este chiabur filmului Podcast „Talking Feds”. si Vorbind San Diego seama de difuzoare. @harrylitman

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe