Wednesday, July 24, 2024

FMI presează Pakistanul să taxeze utilizatorii bitcoin

Acțiune

Fapte acordor:
  • Este un pas trebuincios dacă Pakistanul dorește să acceseze un împrumut de 3 miliarde de dolari.

  • FMI se impotrivi bitcoinului, dar pare să dorească să-l folosească ca incredintare pentru rambursarea împrumuturilor.

Fondul Banesc Internațional (FMI) a trebuincios guvernului pakistanez să extindă reglementarea impozitului pe câștigurile de capete la investițiile în bitcoin (BTC) și criptomonede, ca pas premergator pentru ca țara respectivă să acceseze un împrumut de mai multe milioane de dolari.

În cadrul unei întâlniri între autoritățile din FMI și țara arabă, organizația multilaterală a nimerit încorporarea bitcoin și a altor criptomonede în rețeaua fiscală a Pakistanului, prin impunerea impozitelor pe castig.

În mod analog, FMI a nimerit ca Pakistanul să includă investițiile în imobiliare și valori mobiliare în regimul fiscal. Acesta, pentru a se a adeveri că Toate câștigurile de capete sunt supuse impozitului.

Impozitul se aplică profiturilor obținute din vânzarea unui dinamic, cum ar fi acțiuni, obligațiuni sau stapanire. În iest caz, FMI cere includeți BTC și criptomonede în această liniuta.

Prin respectarea recomandărilor, Pakistanul va fi mai aproximativ de împrumutul de 3 miliarde USD pe fiecare națiunea îl cauta. pentru a a executa față crizei economice pe fiecare o traversează în atentie.

Se estimează că, dacă Pakistanul este de vorba și ingloba criptomonede, valori mobiliare și bunuri imobiliare intre subiecții obligați să plătească impozitul pe câștigul de capete, FMI va a apuca ultimele 1,1 miliarde USD din pachetul de ocrotire început anul batran.ceea ce a împiedicat acea națiune să cadă în default.

Presiunea FMI inspre autorităților pakistaneze pentru a-i starni pe investitorii în criptomonede să plătească impozite pe câștigurile de capete pare a fi o demonstrație a acestui organ. pentru dorința de a beneficia de piața ragace bitcoin.

Având în aparitie că Pakistanul este în atentie a a alege țară cu cea mai puhoi rată de infiere a BTC și a criptomonedelor, mijlociu firmei Chainalysis, FMI pare hotărât să facă eforturi pentru promovarea impozitării de către acești investitori. Aceasta, ca o regim de a a gira un debit de bani fiecare să permită Pakistanului să-și achite angajamentele.

¿Ce se întâmplă dacă în loc să ceară taxe, FMI le cauta statelor să economisească în BTC?

Actualmente, Pakistanul nu este singura țară din sistem solar fiecare așteaptă un ocrotire de la FMI. Ei prieteneste, El Salvador, premiu țară din sistem solar fiecare a adoptat pravilnic BTC, de asemanator, negociază un împrumut cu acea entitate multilaterală. În iest caz, pentru 1,3 miliarde USD.

Pe oranduire economica a ceea ce s-a făcut în Pakistan, fiecine ar a se cuveni banui că FMI ar cauta El Salvador să impună un impozit pe câștigurile de capete pentru investițiile cu bitcoin și alte active cripto. Cevasi fiecare ar a se cuveni instiga un denivelatie.

Cu toate acestea, o invar de presupus nu este evidentă la premiu aparitie, având în aparitie că Legea Bitcoin, fiecare stabilește BTC ca monedă legală în El Salvador, stabilește în articolul său 5 că toate tranzacțiile legate de bitcoin sunt scutite de impozitul pe câștigurile de capete. Acesta, asemenea ca un impuls pentru investitorii acelui dinamic digital.

Decinde de acesta, El Salvador a pregătit un întreg domeniu de regularisire bazat pe stimulente fiscale pentru utilizatorii și investitorii criptomonedelor. Taman săptămâna trecută, Adunarea Legislativă a fost de vorba să scutească de impozitul pe sosire remitențele în bitcoin și alte valute.

De asemanator, companiile de tehnologie bitcoin și criptomonede sunt scutite de diferite impozite, inclusiv impozite pe sosire, impozite municipale și impozite pe câștiguri de capete, oareceva consfintit într-o legiuire aprobată în prier 2023.

Toate acestea ne permit să înțelegem că, curat dacă FMI ar fi cerut-o, pare puțin pesemne ca țara din America Centrală să cedeze unei invar de solicitări. Și cu atât mai numeros dacă se reamintește poziția critică a guvernului lui Nayib Bukele față de această entitate internațională. când vorbim inspre adoptarea legală a bitcoin.

O poziție fiecare a definit guvernul Bukele să pună bitcoinul asupra acordurilor cu FMI, curat dacă acesta ar amagi la pierderea împrumutului de milioane de dolari.

Cu toate acestea, s-ar a executa o vedenie diferită dacă FMI, în loc să preseze Pakistanul să impună o taxă utilizatorilor de bitcoin din acea țară, încurajează guvernul să adopte para digitală de pionierat și să-și stocheze fondurile în rețeaua sa descentralizată. , la fel ca El Salvador. a făcut. În iest fel, în locul garanției că țara își va plăti împrumutul provenind din câștigurile oamenilor, această garanție s-ar obține mai degrabă din rentabilitatea obținută de Stapanire cu fondurile rarunchi în BTC.

Armonios datelor on-chain, cimitir pe fiecare o deține El Salvador are proxenet 5.680 de bitcoini aparținând, teoretician, salvadorienilor. Cu aceasta, a obținut un castig de 60%, la momentul redactării acestei note, nimerit datelor de la tracker-ul BTC holdings al țării din America Centrală.


Iest marfa a fost document cu sprijinul Marianellei Vanci (librar)

(eticheteToTranslate)Bitcoin (BTC)

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe