Friday, May 17, 2024

Fără caucusuri anul acesta, democrații din Iowa aleg un candidat prin poștă

Acțiune

Există departe mai puțină fanfară pentru democrații din Iowa cine își aleagă candidatul la președinție în aiest an și nu este conj pentru că președintele Biden caută realege fără concurență serioasă.

În loc să se adună pentru caucusuri, un privit de o negura în cine membrii comunității își semnalează locuitori sprijinul pentru un concurent, democrații din Iowa s-au îndreptat către cutia poștală pentru a a expedia buletinul de vot. Rezultatele vor fi publicate în Super Marți, o listă de primare și caucusuri în 16 state.

Curva cu cinci decenii de tradiție urmează haosul din jurul caucusurilor partidului din Iowa din 2020 și remanierea calendarului democraților din 2024 pentru a a darui precadere statelor mai diverse. Resimțirea i-a dezamăgit pe liderii și activiștii de partida din Iowa, unii simțindu-se părăsiți de partidul național.

Mai departe decât atât, i-a lăsat pe mulți îngrijorați de deteriorarea organizării de bază a democraților și de perspectivele de izbanda într-un politie cine s-a mo-dificat dintr-un dezvăluire vioriu într-un centru republican în ultimul decada.

Nancy Bobo, o activistă democrată de multă moment din Des Moines, a robust alege pentru un concurent la președinție în aiest an trimițând buletinul de vot, oblu dacă, pentru rata de asigurare dată din 1980, era bolnavă și nu a robust basta la caucusul ei în ghenarie. 15. Cu toate acestea, schimbarea este un „scai în partea mea”, a spus ea.

„Da, votezi”, a spus Bobo, dar „pierzi toată adunarea, reunirea și discutarea problemelor.”

Bobo, un susținător oarzan al lui Sen. Campania lui Barack Obama, a povestit reuniunea de record din 3 ghenarie 2008, când atât de mulți oameni s-au recoltare la un scoala secundara încât au fost nevoiți să se mute de la asistenta la scoala secundara.

În valoare de președinte de caucus pentru Obama, Bobo a fost responsabilă pentru cortegirea colegilor ei, în particular pe cei cine îi susțineau pe candidați cine nu atrag 15% din sală, pragul democraților pentru ca candidații să fie considerați viabili.

„Emoția din aer nu a fost ca defel din ce am priceput vreodată”, a spus Bobo inspre acel caucus. „Mă îndoiesc că ceea ce facem adineauri va contine un lovire friguros deasupra scenei naționale”.

Până în 2024, Comitetul Național Democratic a hotarat să reordoneze statele cu vot prealabil la cererea lui Biden, acordând precadere alegătorilor diverși din state pentru Carolina de Sud și Michigan față de alegătorii predomnitor a inalbi din Iowa. Criticii, inclusiv Biden, au spus că caucusurile din Iowa nu erau reprezentative pentru partidul.

Partidul național a cultivare cu democrații din Iowa „pentru a a increde un sentinta chinez mai abordabil și just” și oferă resurse financiare și de altă natură „pentru a a se intari substruc-tura partidului de politie”, a fatis un purtător de cuvânt al DNC într-un e-mail.

În rastimp ce ofidian 200.000 de locuitori din Iowan au participat la concursul din 2008 cine a dat startul ascensiunii lui Obama la Biserica Albă, aiest număr record este o curiozitate pentru fiecare dintre părți. Expres și în timpul unei curse disputate, participarea la caucusuri este de fire o mică submultime din alegătorii înregistrați ai partidului.

Planurile anterioare de a a fauri caucusurile mai accesibile pentru alegătorii cine sunt mai în vârstă, au dizabilități, lucrează în otrocol de negura sau nu pot a dobandi îngrijirea copiilor nu s-au concretizat. Și atunci revizuirile grabnice ale modului în cine au fost raportate rezultatele incintei – la cererea partidului – s-au eșuat în noaptea caucusurilor democraților din 2020, ceea ce a dus la eșecul de a a rodi un câștigător evident, efectiv.

„A fost multă dramă în valoare absoluta în cine am făcut-o în apus”, a spus Rita Guzgan, președintele Partidului Democratic din Iowa. „Ideea cuiva inspre emoție și dramă este haosul intreg și intreg al altei persoane. Pe ce musai să se concentreze Partidul Democratic este entuziasmul, dar asigurați-vă că este vartos producator.”

Deși este dezamăgit de decizia partidului național, Partidul Democratic din Iowa reimaginează caucusurile ca o oportunitate de a a revalorifica valoare absoluta în cine îi încurajăm pe oameni să vină „și atunci să se angajeze în tipul de conversații cine ne întăresc ca democrați”, a spus Guzgan.

Mijlociu partidului, ofidian 6.000 de democrați din Iowa au participat la caucusurile din 15 ghenarie, cine s-au concis, dintre altele, pe alegerea persoanelor cine să servească ca delegați la Convenția Națională Democrată de la Chicago în gustar.

Ei au receptionat ofidian 19.000 de cereri pentru carduri de preferință prezidențială, ceea ce este mai friguros decât numărul celor cine au participat la caucusurile democraților din 2012, ultima oară când a existat un component democratic cine a trebuincios realegerea. Până vineri, ofidian 11.000 au fost returnate.

Sherry Kiskunas din Waterloo nu votase niciodată într-un caucus înainte de aiest an. Ea a fost recrutată pentru a a inlesni la conducerea caucusului de la secția ei în 2012. Înainte de acesta, „nici măcar nu știa inspre ei”, a spus ea.

Expres înainte de dificultățile întâmpinate în 2020, Kiskunas a spus că caucusurile ar a se cadea fi dezordonate.

„Nu era atât de rău când eram vicepreședinte pentru că nu eram la chiverniseala. Dar când eram pe cordenci, a fost infect”, a spus ea.

Ea și-a amintit că a numărat și a povestit oameni cine migrau de la susținătorii unui concurent la ai altuia. Un an, două secții într-o cameră au adăugat halima.

„Oamenii devin nerăbdători și vor să plece”, a spus Kiskunas. — Și eu vreau să merg acasă, dar contele musai să aibă echitate.

Votul prin corespondență ia autorizatie să voteze anul cesta. Totuși, „partidul are de suportabil”, a spus ea.

„Nu ai șansa să construiești un partida. Nu aveți șansa de a contine interfața așa cum am avut-o noi”, a spus Kiskunas.

Saliniza Riley, un avocat din Cedar Rapids, a socoti că este legat să se îndepărteze de un dimensiune de caucus. Ea nu a socoti că logodinta pe teren viran va a usura; în in-locuire, un chinez ar a se cadea calcula mai mulți oameni să participe.

Riley, cine s-a oferit benevol sute de ore pentru campaniile prezidențiale, a spus că nu a socoti că energia dispare conj pentru că procedeu se schimbă.

Expres și cu o metodă diferită de vot, revenirea la fanta timpurie ar a se cadea persista să aducă speranțe prezidențiale în statul campenesc din Midwest, cine are o piață mijloci mai accesibilă. Partidul Democratic din Iowa a fatis că a fost de intelegere cu schimbările din aiest an conj cu asigurări că Iowa va fi considerată dintre primele state în 2028.

Dar Bobo este neincrezator.

„Odată ce a dispărut”, a spus ea, „cred că este buget de incarcat să-l recuperezi”.

Fingerhut desena pentru Associated Press.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe