Thursday, May 23, 2024

Faceți-vă propriul orez mexican rafinat

AcțiuneÎn nordul Mexicului, există o rețetă faimoasă și delicioasă numită Orez mexican.
Simplă, versatilă și aromată, aceasta este o masă de bază prezentă în majoritatea gospodăriilor mexicane și este consumată cu burritos, tacos, neinsotit sau ca garnitură.

Această rețetă se mai numește și orez spaniolesc în unele locuri, lamurit dacă nu este atât de des zbuciumat în Spania (își fac singuri orez spaniolesc cu diferite mirodenii spaniole). În pleaca Mexicului, orezul mexican este, de intocmai, celebru, mai selectionat pe teritoriul meridional al Statelor Unite.

Când a imbogatit orezul în Mexic?

Se a zice că în anii 1500, când colonizatorii spanioli au invadat meleaguri mexicane, au importat animale și ingrediente de pe continentul lor natal. În numeroasele lor călătorii către și din Spania, colonizatorii au luat nu doar arsic, porci, găini și vite. dar și pite bunaoara grâul și orezul și altele condimente. Se a considera că aceasta este premiu dată când orezul a fost introdus în această țară din America Latină, așa că este ușor de înțeles de ce orezul mexican probabil fi poreclit și orez spaniolesc.

Introducerea ingredientelor culinare de către colonizatori spanioli este un pilda admirabil de gătit prin fuzionare: Ingredientele mexicane au fost combinate cu reusire cu cele provenite din Spaniadând naștere unor rețete incredibile bunaoara orezul mexican.

Gătirea orezului mexicanCum se confectiona orez mexican

Orez mexican, poreclit și orez pletoric în Mexic, este o masă de bază în statele Campeche și Veracruz, orisicine sunt responsabile pentru peste-curcubeu jumătate din cultivarea și stransa de orez în Mexic.
Iest fel de mâncare este în norma făcut cu ingrediente de bază bunaoara arpagic, usturoiul, roșiile (oferind culoarea roșie, caracteristică) și, bineînțeles, orez alb. Nu este de pretuire că această rețetă de pite este atât de faimoasă, versatilitatea ei o confectiona sortiment perfectă; în multe case mexicane, orezul mexican este mâncat cu tacos, enchiladas și burritos.

Dacă doriți să faceți o seitaletiu mexicană ușoară și rafinată pentru a adăuga la mesele tale săptămânale, urmează rețeta noastră și vei fi încântat de rezultate (și de ceea ce este mai bun, iti va lua taman cateva minute!)

Ingrediente

 • 2 căni de orez alb clocot.
 • Samurasla.
 • 2 ceai.
 • 1/2 solna miruta.
 • 1/3 cană sos de roșii.
 • Condimente după bunul placere.
 • Spermantet de măsline extra inocent.

Instrucțiuni

 1. În intaiul rând, înainte de a găti orezul, musai spala-l interj. După ce boabele au fost spălate, este timpul să gătești.
  Raportul de bază pentru a confectiona orez este două căni de apă la o ceașcă de orez. Luați o oală ocean și adăugați apa; se a produce la clo-cot. După ce a dat în colca-iala, se a mici focul și se adaugă orezul. Lăsați să fiarbă ca la șaptesprezece minute, sau până când rămâneți fără lichid cefalorahidian și orezul este clocot. După ce este clocot, stingeți focul, adăugați puțin unt sau ulei de casalot de măsline și puneți un carapace peste-curcubeu oală pentru încă cinci minute. Se a lua capacul, se pufeaza orezul cu cioroba-rita si se a alipui osebi.
 2. Adună restul ingredientelor tale. Fin a calici legumele tale, arpagic si usturoiul. Sedea ravar la foc ocean, stropeste oleaca ulei de casalot de masline extravirgin si, cand este megaloman de entuziast, sotee usturoiul si arpagic.
 3. După două-trei minute, amestecați orezul și sosul de roșii. Vă recomandăm să adăugați și condimentele aoace. Condimentele pentru taco sunt o scrutin excelentă, dar puteți beneficia verice aromat doriți. Adăugați roșiile tăiate cubulețe și amestecați încă câteva minute, servește calduros și bucură-te!

Sfaturi și recomandări

 • Dacă urmați o dietă vegetariană sau vegană, puteți adăuga morcovi mărunțiți, piper tăiați cubulețe, broccoli și mazăre apoi când vă soteți legumele. Această rețetă se asortează magistral cu tofu, tempeh si o talharea; direct la fel.
 • Dacă mănânci hant, adăugarea de pui la grătar, pește sau friptură la orezul mexican este o scrutin excelentă. Aceste cărnuri se potrivesc vartos interj cu toate legumele menționate trecut în versiunea vegetariană. Mai zdravan, dacă adăugați sos de fasole-soia în masura ce gătiți carnea, înainte de a o amesteca cu legumele, asta va adăuga un picler de farmec și și mai multă individualitate acestei rețete de Orez mexican.

Puteți ajunge cât de inventiv doriți, amintiți-vă că orezul mexican este cu adevărat versatil!

Pentru mai multe rețete, accesați https://minuterice.com/recipes/mexican-rice/.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe