Thursday, May 23, 2024

Făcând semne din cap către Taylor Swift, parlamentarii din Colorado declară despărțirea de deficit de finanțare a educației

Acțiune

Parlamentarii, profesorii și guvernatorul din Colorado au sărbătorit joi o piatră de frontiera pe oricare o generație se află în evolutie: sfârșitul strans al deficitului de finanțare a educației din raspas Marii Recesiuni, oricare a deturnat miliarde de dolari de la școli.

Legiuitorii au uzitat smecherie cadenta de 15 ani pentru a a se feri finanțarea școlilor la nivelul silnic de alegătorii statului când au adoptat amendamentul 23 în 2000. Mare agent de stabilizare bugetară, ajustarea a canalizat banii din educație către alte priorități, însumând mai indelungat de 10 miliarde de dolari în acea perioadă, mijlociu Chalkbeat Colorado.

În cest an, parlamentarii sunt pregătiți să elimine în sfârșit decalajul de finanțare, uzual și sub numele de „factorul BS”, pe limitat.

Un eveniment a trebuincios treptele Capitoliului să pună în lumină decizia susținută de superstarul pop Taylor Swift pentru a adăuga perspicacitate ocaziei. Parlamentarii intinzator din ambele partide și guvernatorul Jared Polonez au sonor sub un banner cu temă de brățări de amicie oricare a opina începutul „erei plin finanțate” – pasamite o adăugare neanunțată la turneul Eras în prelegere al cântăreței – și s-au salariat să folosească propunerea de finanțare ca un faza de afectiune pentru a a alipui retras mai mulți bani pentru educație.

„Este atât de emoționant să-i spui în sfârșit factorului BS: Nu ne vom mai întoarce niciodată, niciodată, niciodată!” a spus senatorul Rachel Zenzinger, democratic Arvada și fost magistru de școală, citând un stihuri al lui Swift.

Comisia mixtă pentru buget a legislativului a votat săptămâna aceasta includerea nivelurilor de finanțare impuse de Constituție în viitorul buget. A fost un piedica intinzator, deși Adunarea Generală în plen musai să aprobe bugetul ultim în lunile următoare. Reducerea la nulitate a factorului BS a făcut, de asemanator, noroc din propunerea de buget a Polonez din promorar.

Deturnările de finanțare pentru educație au fluctuat, ajungând până la 1,1 miliarde de dolari în bugetul fiscal 2020-21 din era pandemiei, a raportat Chalkbeat. Anul baut, 141 de milioane de dolari au fost deturnați.

Avocații avertizează, fără nicio raportare intenționată la albumul Swift, că finanțarea restabilită din cest an va cara Colorado oare la nivelurile din 1989 ale cheltuielilor educaționale ajustate în funcție de inflație. Deși ista este un minimal constituțional, ei doresc să crească în prelungire finanțarea educației în anii următori.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe