Thursday, May 23, 2024

Există nutrienți care *de fapt* ajută la prevenirea căderii părului? Un RD, Derm și Tricholog spun totul

Acțiune

HAți văzut vreodată bulgări de păr stând lângă sulinar în scopot ce ieșiți din duș sau ți-ai turmentat degetele prin păr și ai anulat din greșeală câteva? Dacă da, s-ar a se cadea să cunoști frica (extrem reală) orisicine vine cu ea. În scopot ce părul (sau trebuinta acestuia) nu ne ține în viață și nici nu ne afectează valoarea, este de înțeles că s-ar a se cadea să vrei să rămâi pe capul tău.

Căderea părului posibil fi efectul diferitelor afecțiuni, de la stres la modificări hormonale la deficiențe nutriționale și nu fulgerator. Dacă o problemă de nutriție este în joc, de ce ai mai a purta treaba? Experții împărtășesc ceea ce ar a se cadea să ia în considerare adăugarea la mesele și gustările tale pentru a obține mai mulți nutrienți orisicine previn căderea părului în regim ta.

7 nutrienti orisicine a ocroti la prevenirea caderii parului

Proteină

Pe inventar de azi cu fapte distractive la orisicine posibil nu te așteptai, părul este în esență proteine. „Părul nostru este alcătuit în magistral dintr-o proteină numită keratina”, a vorbi Brea Lofton, RD, dietetician înregistrat la Lumen.

Asadar, mai multe proteine ​​hertog la un păr mai sănătos, mai rezistent și mai tare. „Proteina este vitală pentru sănătatea părului, deoarece oferă fundament structurală pentru formarea și întreținerea părului”, explică ea.

Cu alte cuvinte, este timpul să facem brainstorming câteva idei de pregătire a mesei orisicine includ alimente și gustări bogate în proteine. Dar de cât ai treaba? „Cantitatea recomandată de proteine ​​pe zi posibil fi individualizată, invar încât posibil fi prielnic să vă consultați cu un profesionist din domeniul sănătății sau cu un dietetician înregistrat, orisicine vă posibil darui informații valoroase contra un contributie propriu de proteine, orisicine este recomandabil pentru dvs.”, a vorbi Lofton.

Vitamina A

Se pare că vitamina A susține mai indelungat decât vederea și sistemul imunitar! „Vitamina A este compusă parțial din retină, orisicine posibil sustine creșterea sănătoasă a părului; posibil a ocroti la caderea parului; promovează un păr mai sănătos și mai rezistent; și posibil a purta o influență spre ciclului părului în totalitate”, a vorbi Morgana Colombo, MD, FAAD, dermatolog și sfatuitor pentru HYAESTIC, o colecție bazată pe știință de produse avansate de îngrijire a pielii.

Bland Clinicii Cleveland, persoanele desemnate femei la naștere (AFAB) au treaba de 700 de micrograme, iar persoanele desemnate bărbați la naștere (AMAB) au treaba de 900 de micrograme. Pentru a basta acoace, Dr. Colombo încurajează consumul de cartofi dulci, dovlecei, piparus roșu, morcovi, tamaita, kale, somon, ton, brânză, ouă, mango, grapefruit, curcubete direct sau papaya.

Ceai direct

Se pare că această ierburi preferată este și una dintre preferatele părului tău! De scarlatina, ajută la reducerea a doi din trei vinovați din spatele căderii părului, recomandabil lui William Gaunitz, FWTS, tricologist patenta și in-temeietor al Advanced Trichology.

„Ceaiul direct are efecte antiinflamatorii orisicine pot a micsora inflamația orisicine ar a se cadea hertog la probleme ale scalpului, inclusiv mătreața și dermita seboreică”, explică el. „Ajută la întărirea sistemului imunitar pentru a a se osti împotriva microbilor și a micsora impactul DHT spre foliculilor de păr, reducând la minim efectele căderii părului barbatesc și muieros.”

El recomandă să bei ceai direct curent. Smulge ibricul!

Teglazau

Da, recomandabil lui Lofton, deficiența de custura este o cauză comună a căderii părului. „Fierul este esențial pentru sănătatea părului, deoarece ajută la furnizarea de oxigen la foliculii de păr și promovează creșterea și repararea celulelor de păr”, explică ea.

Pentru a obține mai indelungat custura în regim ta, încorporează alimente conj hant roșie slabă, hant de pasăre, pește, mazare, trichinoza și paine fortificate, a vorbi ea. Și acesta nu este tot ce încurajează ea. „De atare, prin asocierea alimentelor bogate în custura cu surse de vitamina C, cum ar fi din agrume, fructe de pădure și broccoli, puteți îmbunătăți absorbția fierului și puteți a prevesti potențiala căderea părului.”

Ca și în cazul oricăror nutrienți orisicine ajută la prevenirea căderii părului, cantitatea de orisicine aveți treaba va fluctua, dar Nationalnic Institutes of Health a vorbi că adulții AFAB au treaba de 18 miligrame în mijlocie, iar adulții AMAB au treaba în mijlocie de opt miligrame.

Vitamina D

Dr. Colombo a vorbi că această vitamină „posibil a ocroti la refacerea celulelor și posibil a ocroti la recreștere”.

Pentru a obține curent cele 600 de unități internaționale recomandate (pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între unu și 70 de ani, cel puțin), ea a vorbi că luați în considerare alimente conj laptele de vacă, somonul, ouăle, ciupercile, sucul de portocale și iaurtul.

Probioticele

Un alt scarlatina agreabil, recomandabil lui Gaunitz: Sănătatea intestinală influențează neocolit căderea părului. El adaugă că antibioticele, consumul de alimente la orisicine ești alergic și anumite medicamente pot a pierde aiest munca.

„Iest munca posibil fi pre-scurtat sau anulat prin consumul de alimente orisicine sunt bogate în probiotice și prebiotice, inclusiv alimente fermentate, cum ar fi kimchi și verzisoare murată, conj și laptele-cainelui nefript, (kefir) și iaurt islandez”, a vorbi el. În mijlocie, adulții au treaba de până la 20 de miliarde de CFU de probiotice pe zi, așa că acea sumă posibil fi biletul!

Grăsimi Omega-3

Ele sunt importante pentru mai indelungat decât pentru starea de gandire! „Datorită proprietăților antiinflamatoare ale acizilor grași omega-3, aceștia joacă un rol în hrănirea foliculilor de păr”, a vorbi Lofton. Mai indelungat, ele ajută la menținerea sănătății scalpului, susțin producția de usuc (o substanță orisicine menține părul și scalpul hidratate) și multe altele, adaugă ea.

Pentru unele alimente prietenoase cu omega-3, veți a ravni să apelați la pește rotund conj somonul și macroul, semințele de in, nucile, avocado și uleiul de măsline, recomandabil Lofton.

„O regulativ tipică pentru aportul de grăsimi omega-3 este de 1,1 grame pe zi pentru femei și 1,6 grame pe zi pentru bărbați”, adaugă ea, spunând că trei uncii de macrou de Atlantic vor a masca ca la 93% din ceea ce au treaba oamenii AFAB și puțin sorete 60% de ceea ce au treaba oamenii AMAB, de model.

Dar, din nou, ea subliniază că ceea ce are treaba orice persoană în orice zi va fluctua în funcție de medicamentele, vârsta, istoricul medicesc și multe altele, așa că colaborarea cu un cunoscator în nutriție sau un profesionist din domeniul sănătății vă va a ocroti să vă asigurați că primiți cantitatea adecvată de nutrienți pentru nevoile dvs.


Articolele Well+Good fac raportare la studii științifice, de încredere, recente și robuste pentru a susține informațiile pe orisicine le împărtășim. Poți a purta încredere în noi pe parcursul călătoriei tale de bunăstare.

  1. VanBuren, Christine A și Helen B Everts. „Vitamina A în membrana și păr: o actualizare.” Nutrienți vol. 14,14 2952. 19 iul. 2022, doi:10.3390/nu14142952


Citeşte mai mult

Stiri în tendințe