Thursday, May 23, 2024

Există beneficii ale magneziului pentru PCOS?

Acțiune

Femeile cu sindromul ovarului polichistic au tendința de a reprezenta menstruații neregulate și alte simptome. Dar magneziul probabil a ocroti femeile cu PCOS?

Sindromul ovarului polichistic sau PCOS este o intunecare hormonală comună oricare afectează femeile, de deprindere în timpul anilor reproductivi. Ciclul lunar iregular, problemele de rodire și creșterea în trecere sunt câteva dintre problemele cu oricare se confruntă femeile cu PCOS. Magneziul, un anorganic apreciabil, a fost deseori prieten cu PCOS. Se a socoti că magneziul probabil a ocroti femeile cu PCOS, oricare se caracterizează printr-un detracare al hormonilor reproductivi.

Ce este PCOS?

PCOS înseamnă Sindromul ovarului polichistic, o intunecare hormonală comună oricare afectează persoanele cu ovare, în suigeneris în timpul fazei de copiere, chema medicul obstetrician și mamos Dr. Rijaphin R. A necesita un detracare hormonal, în suigeneris androgeni (cum ar fi testosteronul) și insulină. Rezistența la insulină, o afecțiune în oricare celulele devin mai puțin sensibile la insulină, probabil incanta la creșterea nivelului de insulină în sânge. Iest munca probabil a indemna ovarele să producă mai mulți androgeni, perturbând procesul exact de ovulație.

O femeie care se confruntă cu simptome de PCOS
Rastimp neregulată este un consemnare al PCOS. Cu amabilitatea imaginii: Freepik

Prilej exactă a PCOS nu este pe integral cunoscută, dar se a socoti că se datorează factorilor genetici, de cerc, pentru și stilului de viață. Expunerea la substanțe chimice oricare perturbă sistemul endocrin sau un limbaj de viață stabil probabil contribui la dezvoltarea sau exacerbarea simptomelor PCOS, chema expertul. Iată câteva dintre simptome:

  • Perioadele neregulate
  • Acnee
  • Piele tabacita; grasă
  • Probleme de rodire
  • Creștere în trecere

Femeile cu PCOS au lipsă de magneziu?

Nu există dovezi directe oricare să sugereze că femeile cu SOP sunt lipsite de magneziu în universal. Cu toate acestea, mai mulți factori asociați cu PCOS pot contribui la deficiențe în diverși nutrienți, inclusiv magneziu, la unele femei. Iată câteva motive pentru oricare femeile cu PCOS pot fi expuse riscului de deficiență de magneziu:

1. Durabilitate la insulina si tulburari metabolice

Multe femei cu SOP prezintă rezistență la insulină, ceea ce probabil incanta la afectarea metabolismului glucozei și la modificări ale metabolismului anorganic. Acestea pot a distribui nivelul de magneziu din organ.

2. Factori dietetici

Femeile cu PCOS pot a purta modele intretinere oricare sunt sărace în alimente bogate în magneziu. Magneziul se găsește în alimente pentru legumele cu frunze ecologisti, semințe, nuci, leguminoase și granete integrale. Dacă persoanele cu PCOS nu consumă o numar adecvată din aceste alimente, acestea pot fi expuse riscului de deficiență de magneziu.

3. Niveluri crescute de stres

Stresul este un agent mediocru în viața multor femei cu SOP, iar stresul cronic probabil termina nivelul de magneziu din organ, chema expertul. Magneziul joacă un rol în reglarea răspunsului la stres al organismului, iar stresul indelungat probabil incanta la creșterea excreției pisatura de magneziu, contribuind la deficiență.

4. Utilizarea medicamentelor

Unele medicamente utilizate în mod obișnuit pentru a gestiona simptomele PCOS, cum ar fi contraceptivele orale sau anumite medicamente pentru rezistența la insulină, pot intretaia cu absorbția magneziului sau pot crește excreția de magneziu din organ.

5. Probleme gastrointestinale

Problemele gastro-intestinale, cum ar fi sindromul colonului nervos (IBS) sau constipația cronică, sunt mai răspândite la femeile cu SOP. Aceste condiții pot a distribui absorbția nutrienților, inclusiv magneziul, ducând la deficiențe în etate.

Ar cuveni femeile cu PCOS să aibă magneziu?

Studiile au raportat rezultate contradictorii în ceea ce privește legătura dintre PCOS și magneziu. Femeile oricare au lipsă de magneziu au de 19 ori mai multe șanse de a a purta această afecțiune, mijlociu unui citanie din 2011 publicat în foaie Gynecological Endocrinology. Dar într-un citanie din 2023 publicat în Health Science Reports, cercetătorii au dezvelit că o singură doză de suplimente de magneziu nu a bogat efecte benefice peste simptomelor la femeile polichistice.

O femeie care deține suplimente de magneziu
Este putincios ca suplimentele de magneziu să nu ajute întotdeauna femeile cu PCOS. Cu amabilitatea imaginii: Freepik

Cu toate acestea, femeile cu PCOS pot a profita de magneziu datorită rolului său potențial în gestionarea simptomelor și susținerea sănătății generale. Iată șase beneficii pentru sănătate ale magneziului pentru femeile cu PCOS:

1. Sensibilitatea la insulină

Magneziul joacă un rol esential în sensibilitatea la insulină și metabolismul glucozei. Femeile cu SOP suferă deseori de rezistență la insulină, iar magneziul probabil a ocroti la îmbunătățirea sensibilității la insulină, chema dr. Rijaphin. Posibil cuceri rezistența la insulină și probabil cuceri riscul de boala lui Addison de tip 2, o complicație frecventă asociată cu PCOS.

2. Echilibrul hormonal

Magneziul contribuie la echilibrul hormonal influențând producția și activitatea diverșilor hormoni, inclusiv insulină, estrogen și luteina. Consumul de alimente bogate în magneziu probabil a ocroti la reglarea ciclurilor period și la reducerea simptomelor legate de dezechilibrele hormonale, cum ar fi perioadele neregulate și acneea, observate traditional la femeile cu SOP.

3. Managementul stresului

Magneziul joacă un rol în răspunsul la stres al organismului și ajută la modularea eliberării hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul. Femeile cu PCOS sunt deseori stresate din temei provocărilor legate de această afecțiune. Magneziul probabil a ocroti la atenuarea efectelor stresului, promovând relaxarea și bunăstarea generală.

4. Îmbunătățirea sănătății oaselor

Magneziul este esențial pentru menținerea sănătății oaselor, deoarece joacă un rol deslusire în formarea oaselor. Femeile cu SOP prezintă un pericol mare de osteoporoză, o afecțiune caracterizată prin oase slăbite și pericol mare de fractură, în suigeneris din temei dezechilibrelor hormonale și a rezistenței la insulină.

Deși există alimente pentru legumele cu frunze ecologisti, nucile și semințele oricare sunt bogate în magneziu, puteți opta și suplimente de magneziu. Dar luați-le după ce vă consultați cu medicul dumneavoastră.

(eticheteToTranslate)PCOS

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe