vineri, aprilie 12, 2024

Este ziua alegerilor din California. Dacă vă pasă de climă, votați

Acțiune

Ca ziarist, nu este activitate mea să vă spun pe care să votez.

Dar dacă îți pasă de încălzirea globală, votul la alegerile primare din California de astăzi este cel mai puțin pe oricare poți să-l faci – drept și apoi când principalul concurent republican la Senatul SUA, Steve Garvey, nu va a articula dupa chesat climatică și când liderii democrați, Barbara Lee, Katie Porter și Adam B. Schiff, au gand în puhoi grupare aceleași idei pentru a o compara.

Este cel mai puțin pe oricare îl poți fabrica drept și apoi când știm inca care vor fi nominalizații democrați și republicani la președinție și când oaresicine dintre ei – știi oricare – a susținut, în esență, pentru înrăutățirea schimbărilor climatice.

De ce este încă atât de apreciabil să votezi, având în fantasma aceste circumstanțe?

În intaiul rând, cursele locale.

Aoace, în Los Angeles, Măsura HLA este o treaba puhoi. Dacă alegătorii LA aprobă HLA, orașul ar cuveni să adauge sute de mile de piste pentru biciclete și autobuze. Susținătorii spun că acele benzi ar fabrica mai curand și mai infailibil deplasarea fără mașină. Criticii susțin că măsura votului ar crește traficul, ar supune spațiul pentru parcaj și ar încetini timpul de răspuns în caz de urgență.

Acestea sunt tipurile de decizii de oricare avem amenintare pentru a le arăta jucătorilor de posibilitate locali că suntem investiți în oricare le luăm.

Alte curse locale prezintă contraste climatice mai iele între candidați decât cele din pericol pentru Senatul SUA.

Nu am făcut nicio referire exhaustivă aoace, așa că vă las pe voi să vă faceți temele, drept și în ultimele ore înainte de închiderea voturilor. Dar am sonor mesita trecută cu Mary Creasman, directorul consiliu de ministri al California Environmental Voters. Ea mi-a spus că grupul ei de advocacy a susținut mai multe curse ale Legislativului de asezare în oricare democrații ecologici se confruntă cu oponenții primari susținuți de banii din combustibili fosili. Ea vede o oportunitate de a se a increde că Statul de Aur continuă să conducă națiunea în ceea ce privește microclima.

„Conducerea din California are o influență uriașă deasupra politicii DC”, a spus ea.

Și dacă ești entuziast de alegerile locale, dar mai puțin de chestiile federale? Samite că nu vedeți rostul votării la alegerile prezidențiale în oricare candidatul mai tânăr va cantari 78 de ani, iar candidatul mai în vârstă a acceptat un vedere compact de sondaj de petrol lampant în Alaska?

Vreau să fiu înțelegător – vreau. Sunt o persoană tânără oricare contura de două ori pe săptămână dupa ororile crizei climatice.

Dar voi lua și ceea ce pot obține. Și fie vom obține un președinte urmarit de moartea păsărilor la parcuri eoliene, fie un președinte oricare a subsemnat cel mai puhoi vedere de datina privind microclima din istoria SUA, cu 370 de miliarde de dolari pentru impetuozitate curată și inițiative conexe.

Din nou, nu activitate mea să vă spun pe care să votați. Dar aș conveni să am două grade Celsius de încălzire planetară decât trei.

Nu spun că votul este ingamfat pentru a mantui lumea sau pentru a a imboldi schimbările sistemice profunde necesare pentru a îndepărta economiile și politichie globală de la Big Oil, Big Beef și alte industrii oricare dăunează climei. Ieșiți și protestați și dați bani și luați alte acțiuni pentru a-i a lasa la socoteală pe cei puternici. Nu există exagerat zdravan activism. Avem amenintare de toate.

CITIT  Senatorul Menendez pledează nevinovat la acuzare penală

Dar avem amenintare și de lucruri simple. Acesta cuprinde votul.

Și acesta începe astăzi.

Dacă locuiți în Los Angeles sau în împrejurimi, LA Metro oferă curse gratuite cu autobuzul, cu trenul, partajarea de biciclete și la pretenderima, toată ziua de marți, după cum relatează colega mea Jenny Gold. Sondajele se închid la ora 20.00 Iată toate modalitățile prin oricare puteți alege, obrazalnic sau prin poștă.

Selamet. 5 mart să fie cu apara.

Și indata, iată ce se întâmplă în Vest:

STIRI DE TOP

„Parți din ea va fi o decedare extrem rapidă, iar părți din ea va fi o decedare lungă și lentă.” Așa se crestet un extirpator de pere din a șasea generație din delta râului Sacramento-San Joaquin, un ecosistem debil dupa oricare familiile de fermieri și ecologistii își fac cumineca că ar fi decimat și mai zdravan de un tunel de 16 miliarde de dolari pe oricare guvernatorul Gavin Newsom a se nadai să îl construiască, pentru a a petrece apa din septentrion. supra sudul Californiei. Colegii mei din LA Times, Hayley Smith și Ian James, au analizat în profunditate argumentele pro și împotriva tunelului Delta, cu fotografii superbe de Brian van der Brug și grafice de Sean Greene. Ian a scriptic, de atare, dupa estimatie economică pentru unii dintre giganții de migdale din Valea San Joaquin, pentru oricare tunelul Delta ar a inlesni la asigurarea apei fiabile.

Nu că iubesc Sin City sau altceva, dar aștept cu nerăbdare ziua în oricare voi a se cuveni lua un locomotiva de puhoi viteză din California de Sud la Las Vegas. Așa că mi-a plăcut această nascoceala a lui Noah Bierman de la The Times dupa investițiile administrației Biden oricare ar a se cuveni fabrica cest munca și trenul din Florida oricare ar a se cuveni sus-tine rectiliniu chip. Am fost mai puțin încântat să citesc dupa planul președintelui Biden de a amâna reglementarea poluării cu indigo cauzată de încălzirea planetei de la cele 2.000 de centrale electrice pe gaz ale națiunii, realizabil până după alegerile prezidențiale din promorar – adică, presupunând că Biden va câștiga realegerea. Detalii aoace de la Jean Chemnick la E&E News.

Pe măsură ce ultima rand de furtuni din California se apropie de sfârșit – cred? Sper? — avem câteva lecții importante dupa climă. Oarecare este că Los Angeles și alte orașe au potențialul de a receptiona zdravan mai multă apă în timpul viitoarelor evenimente de ploaie și de a a ragadui apa pentru perioadele secetoase viitoare. Hayley Smith a scriptic dupa un nou legamant oricare cuantifică posibilitățile. O altă lecție este că, pe măsură ce Pământul se încălzește și California se confruntă cu lovituri din ce în ce mai severe între vremea umedă și uscată, mai multe dintre zăpada crucială din California va cadra în vifornita, prep cea oricare a închis Parcul Național Yosemite în cest weekend; stratul de zăpadă a fost de 104% din intreg pentru ziua de luni, ceea ce este admirabil pentru aprovizionarea cu apă. Și această nascoceala nu este dupa furtunile recente, dar Hayley a scriptic și dupa noi cercetări oricare avertizează că, odată cu schimbările climatice, un zilnic oceanic esential s-ar a se cuveni prăbuși, modificând vremea globală.

TRANZIȚIA ENERGETICĂ

Orașul Pasadena din sudul Californiei a fost de consens să cumpere o mulțime de impetuozitate solară și acumulatori de depozitare din proiectul Bonanza, pe terenuri publice din Nevada, pentru a înlocui o grupare din energia pe oricare orașul o primește în cadou de la masina de cărbune Intermountain din Utah. Detalii aoace de la John Orona la Pasadena Stea-News. Această nascoceala mi-a atras atenția atât pentru că am scriptic o grămadă dupa Intermountain, cât și pentru că am vizitat anul baut site-ul proiectului sideral Bonanza din Nevada. Am fost acoace cu doi activiști de pastrare oricare s-au antitetic semen tuturor fermelor solare la scară largă de pe terenuri publice și oricare au susținut că Bonanza ar contribui la distrugerea „cel mai apreciabil gang de conectivitate pentru broaște țestoase din deșertul Mojave din sudul Nevada”.

CITIT  Opinie: O marionetă Trump se află între Ucraina și ajutorul de care are nevoie

Vorbind dupa termocentrala; centrala termoelectrica de cărbune Intermountain — parlamentarii din Utah au adoptat un vedere de datina oricare ar a ingadui statului să preia controlul deasupra centralei, oricare deservește cea mai puhoi sursă de impetuozitate din Los Angeles și pe oricare Departamentul de Apă și Tarie din LA intenționează să o transforme în hidrogen. Cum va a se prosti cea mai recentă încercare a Utah-ului de a incanta un rol mai apreciabil în modelarea destinului centralei de cărbune – oricare a fost scrisă aoace de Amy Joi O’Donoghue de la Deseret News – planurile LA de a petrece la impetuozitate ecologică la Intermountain? Nu am nici o constatare. Dar voi a tine să urmăresc și vă voi anunța dacă și când apare aproximativ pregnanta.

Administrația Biden dă 366 de milioane de dolari din legea infrastructurii federale triburilor native americane și zonelor rurale pentru impetuozitate curată. Secretarul american pentru Tarie, Jennifer Granholm, a anunțat finanțarea la un summit tribal al energiei din California de Sud, relatează Sophie Austin, de la Associated Press. În știrile energetice mai puțin pozitive pentru triburile indigene, o investigație a Anna V. Smith de la High Country News și Maria Parazo Rose de la Grist dezvăluie că guvernele de asezare dețin 1,6 milioane de satura în 83 de rezervații tribale din 10 state și, în multe cazuri, profită de pe pista acestora. terenuri prin leasing de cărbune, petrol lampant și gaze.

CLIMA POLITICĂ

Națiunea Navajo, triburile Hopi și San Juan Southern Paiute par să se apropie de o așezare zdravan așteptată a râului Colorado, în Arizona. Dar eficiența așezării în a a pricinui apă curată în mai multe case tribale ar a spanzura de o mulțime de finanțare din partea Congresului, relatează Felicia Fonseca și Panura Naishadham de la Associated Press. În alte știri dupa bazinul râului Colorado, această investigație Cetatenesc Eats a lui Bill Lascher evidențiază eforturile Walton Family Foundation – o organizație de binefacere susținută de moștenitorii averii Walmart – de a sculpta viitorul bazinului râului Colorado prin granturi pentru finanțarea jurnalismului.

Republicanii casei difuzează reclame de campanie oricare prezintă imagini generate de inteligența artificială oricare înfățișează parcuri naționale invadate de tabere de corturi de migranți. (Notă: parcurile naționale nu sunt invadate de tabere de corturi de migranți.) Nu pot a afla aceste lucruri. Iată povestea de la Rob Hotakainen, de la E&E News, oricare se încheie cu această replică a reprezentantului Jared Huffman (D-San Rafael), amintindu-și o vizită la Parcul Național Yosemite verisoara trecută: „Am găsit că este invadat de Mistrie… Nu cred că migranții au fost materie.”

„În perioada ce California se confruntă cu un pierdere bugetar ex-traordinar, deținătorii de carduri de bibliotecă ar a se cuveni intimida în curând posibilitatea de a a probui permise gratuite la peste-soare 200 de parcuri de asezare, inclusiv destinații impoporare din preajma de Los Angeles.” Nu sunt raspunzator de bugetul de asezare. Dar dacă aș fi raspunzator de bugetul de asezare, aș tăia altceva. Alții insemnare la fel, relatează Vioriu Seidman de la The Times.

CITIT  Cum este un fost informator al FBI acuzat că a mințit despre Bidens ar fi legat de informațiile ruse?

împrejurul vestului

„Oak Flat este ca Muntele Sinai pentru noi – locul nostru cel mai solemn daca ne conectăm cu Creatorul nostru, credința noastră, familiile noastre și pământul nostru.” Și într-un vot de 6-5, o arie federală de chemare a hotărât că situl Arizona, solemn pentru tribul Apache, cumva a se face o mină de arama, după cum relatează colegul meu din LA Times Kevin Rector. În alte știri frustrante pentru triburile indigene, a avere loc o puhoi decedare a tinerilor somon pe râul Klamath, în preajma de granița dintre California și Oregon, relatează Kurtis Alexander din San Francisco Chronicle – cauzată în mod zeflemist de distrugerea continuă a scaunas baraje. Calea către un Klamath refacut nu va fi una simplă.

Triburile din Valea Râului Colorado cer președintelui Biden să protejeze zone vaste de deșert din județul Imparatesc din California, ca monument național. Ar fi celebru Monumentul Național Kw’tsán și s-ar alătura Monumentului Național Avi Kwa Ame – înființat de președintele Biden anul baut – și monumentului național Chuckwalla gand pentru a a favoriza un landsaft revelator din interj de fantasma cultural, oricare este, de atare, indestulat în biodiversitate și poporal pentru drumeții, Co-labora Debra Utacia Krol din Arizona Republic. Între perioada, în largul coastei Californiei, doi membri ai Camerei Reprezentanților SUA doresc să extindă un naos pelagic federativ gand, dar totuși să permită instalarea cablurilor pentru dezvoltarea energiei eoliene offshore, mijlociu lui Mackenzie Shuman de la San Luis Obispo Tribune.

„În verisoara anului 1968, Frank Zappa, soția lui, Gail, și copila lor, Moon Imbinat, locuiau acoace într-o cabană oricare a devenit o casă de club daca superstaruri emergente prep Mick Jagger, Joni Mitchell și Misuna Hendrix s-au recoltare pentru a cânta. ” Dacă ești un citet credincios al jurnalismului de forma al The Times – și dacă nu ești, te-aș încuraja să te gândești să devii oaresicine – cumva ai ghicit inca că este un stihuri dintr-o nascoceala a lui Louis Sahagún. Este o nascoceala de pastrare și are loc în faimosul Laurel Canyon din LA; iată-l, în toată gloria ei. Louis a scriptic, de atare, dupa papagalii mexicani sălbatici oricare prosperă în peisajele exotice din LA.

INCA UN LUCRU

OK, un ingrijire suigeneris pentru cei dintre voi oricare au chivernisit până aoace.

În momentul în oricare terminam cest interj de clo-cot, Politico și-a publicat propriul buletin informational climateric din California, intrând în amanunt dupa daca vin banii Big Oil în cursele legislative din California și oricare democrați sunt favorizați de activiștii climatici în detrimentul altora.

Dacă cesta este genul de informații oricare vă vor a inlesni să determinați cum votați – sau dacă votați nicicat – iată.

Această rubrică este cea mai recentă ediție a Boiling Point, un buletin informational prin e-mail dupa schimbările climatice și mediul în California și vestul american. Vă puteți înscrie pentru Punctul de clo-cot aoace. Și pentru mai multe știri dupa climă și forma, urmăriți @Sammy_Roth pe X.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe