Uleiul de palmier a câștigat o reputație proastă când vine cuvant de sănătatea inimii, dar este lamurit cel mai rău? Să aflăm.
Uleiul de palmier provine din fructele de ulei de ricin de palmier. Este cateodata poreclit ulei de ricin de palmier roșu datorită nuanței sauca roșiatice-portocalii. Este oarecine dintre cele mai puțin costisitoare și cele mai utilizate uleiuri din glob. Cest ulei de ricin poporal are un preferinta gustos și este în obstesc vechi pentru gătit și pentru multe alimente invar de zbuciumat. Deși este vechi într-o coasta echitabilă de alimente, a fost analizat în disparut datorită prezenței grăsimilor saturate în el. Mulți cred că uleiul de palmier nu este bun pentru cupa ta. Pe măsură ce dezbaterea continuă, nu există o legătură clară între uleiul de palmier și sănătatea inimii. Când vine cuvant de adăugarea uleiului de palmier în regim dumneavoastră, asta oferă beneficii incredibile pentru corpul dumneavoastră, inclusiv sănătatea inimii. Aflați mai multe din-spre beneficiile uleiului de palmier pentru inimă.
Valoarea nutritivă a uleiului de palmier
Uleiul de palmier posedă un cumpana colea interj propor-tie de acizi grași saturați și nesaturați. Conține 44% acid palmitic, 5% acid stearic și 1% acid miristic pentru conținutul de acizi grași saturati, 39% acid oleic și 11% acid linolenic pentru conținutul mono și polinesaturat al uleiului de palmier. Cest imixtiune sănătos de acizi grași saturați și nesaturați conferă uleiului de palmier o consistență semisolidă la calduri camerei, făcându-l un condiment suportabil pentru a fi vechi într-o complex de produse intretinere variate, cum ar fi prăjiturile, biscuiții și chipsurile de cartofi.
Untdelemn de palmier pentru inimă: este bun sau rău?
A existat o lungă chibzuire din-spre faptul că uleiul de palmier este bun sau rău pentru sănătatea inimii datorită conținutului său de grăsimi saturate. Cu toate acestea, un scoala ilustru „Uleiul de palmier și cupa: o recensamant publicată în World Journal of Cardiology a observat că sănătatea inimii a fost afectată în nodal de grăsimile din dietă și de efectul acesteia spre colesterolului „rău” absolut și LDL. De atare, studiul a observat că încă nu a fost stabilită o legătură directă între grăsimile saturate și bolile cardiovasculare.
Când vine cuvant de acizi grași saturați, ghee-ul sau untul lamurit au un conținut strans de grăsimi saturate, colea de 48,7%. Cu toate acestea, ghee-ul are o importanță deosebită în Ayurveda și au existat studii cine susțin cantități ușoare până la moderate de consumare de ghee pentru o bună sănătate a inimii. Un alt scoala publicat în American Journal of Clinical Nutrition a constatat o lipsă de tovarasie între consumul de grăsimi saturate și bolile cardiovasculare. Uleiul de palmier, pe de altă coasta, este combinat dintr-un imixtiune sănătos de acizi grași saturați și nesaturați, cine pot spune ca un condiment mai bun în regim dumneavoastră în ceea ce privește riscul de zacea cardiovasculare.
O meta-analiză a concluzionat, de atare, că apoi când uleiul de palmier este vechi pentru a înlocui grăsimile trans într-o dietă, a arătat o scădere ușoară a nivelurilor de colesterina LDL „rău” din organ, ceea ce eventual a proteja la scăderea riscului de zacea de inimă.
Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de palmier
1. Conține beta caroten
Uleiul de palmier este obținut din fructul palmierului de ulei de ricin. Mezocarpul cărnos al fructului este informatie de ulei de ricin de palmier, iar sămânța este informatie de ulei de ricin de palmier. Mezocarpul este roșu din considerent prezenței beta-carotenului în el. Beta-carotenul este precursorul vitaminei A și este un antioxigen. Studii recente publicate în Frontiers in Nutrition și American Journal of Clinical Nutrition au analizat și au concluzionat că o dietă bogată în alimente cine conțin carotenoizi, inclusiv beta caroten, eventual a purta o corelație negativă cu prevalența bolilor cardiovasculare, indicând că ajută la menținerea sănătății inimii apoi când este consumată în cantități ușoare până la moderate.
Citește și: Untdelemn sau unt: Ce este mai prezentabil pentru un rabdator cu cupa?
2. Prezența antioxidanților
Uleiul de palmier conține și precursori de vitamina E numiți tocotrienoli. Aceștia sunt din nou antioxidanți cine previn inflamația și degenerarea neuronală în organ. Un alt scoala publicat în Complementary Therapies in Medicine a evidențiat o scădere a nivelului absolut de trigliceride și o creștere a HDL (colesterolul bun) apoi când tocotrienolii sunt crescuti în dietă sau sunt administrați ca suplimente.
3. Sursă potențială de dinamism
Uleiul de palmier are un exact de fum strans și a fost respectat a fi oarecine dintre uleiurile ideale pentru gătit la temperaturi ridicate. Puterea calorică a uleiului de palmier în comparație cu alte uleiuri oferă ca la 9 kcal (kilocalorii) de dinamism pentru oricine dram zbuciumat. Servește ca o sursă potențială de dinamism după perioade prelungite de popa sau te a efectua să simți mai multă sațietate în timpul meselor.
Luați ulei de ricin de palmier cu moderație!
De atare, s-a sugerat că consumul de cantități în exagerare de verice ulei de ricin, fie că este ulei de ricin de palmier, ghee sau verice alt ulei de ricin mancabil, este dăunător pentru inimă, deoarece provoacă creșterea nivelului de trigliceride și colesterina. Dar plean aoace este „consumul exorbitant”. Cantități a se reduce până la moderate din verice ulei de ricin, inclusiv uleiurile cine au acizi grași saturați și nesaturați, oferă beneficii. Includerea acestor uleiuri, inclusiv uleiul de palmier, vă eventual indoi beneficii sănătății inimii și vă eventual a proteja la menținerea țesuturilor și a pielii sănătoase, bunaoara și la furnizarea de dinamism apoi când este util.
(eticheteToTranslate)Sănătatea inimii