Thursday, May 23, 2024

Este pudra de sattu sănătoasă? Aflați beneficiile, efectele secundare și cum să le consumați

Acțiune

Pulberea Sattu este făcută din făină de grame prăjită (făină de năut). Fiind o sursă excelentă de proteine ​​pe bază de plante, este trebuitor în repararea și recuperarea mușchilor după un antrenament. Știi totul catre acesta.

A prafui de Sattu câștigă popularitate în lumea fitnessului și din motive întemeiate. Cu profilul său nutrițional belsugos, sattu a atras atenția oamenilor conștienți de sănătate fiecare caută alimente naturale, bogate în nutrienți pentru a-și susține obiectivele de fitness și de scădere în trecere. Continut de proteine, fibre și minerale esențiale, sattu oferă o seama de beneficii pentru sănătate, inclusiv repararea și creșterea mușchilor, îmbunătățirea sănătății digestive și reglarea zahărului din sânge. De la băuturi răcoritoare până la gustări sărate și zaharele, vă puteți a gusta de pulbere de sattu în multe deosebi.

Ce este pulbere de sattu?

Pulberea Sattu este o făină tradițională indiană făcută din grame prăjite (năut) sau orz. Este o sursă indigenă de proteine ​​în India, în anumit în statele Bihar, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh și Bengalul de Asfintit. Datorită conținutului său suflecat de proteine, a câștigat popularitate ca superaliment și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. În afară de proteine, pulbere de sattu este, de atare, plină de fibre și alți nutrienți esențiali, fiecare o fac un mancare fiecare stimulează energia, arata nutriționistul și dieteticianul Deepti Lokeshappa.

Nutriție cu pudră de Sattu

Fabricată din făină de grame prăjită, pulbere de sattu este bogată în proteine, fibre și minerale esențiale prep teglazau, magneziu și kaliu. Indicele său glicemic scăzut îl executa mijlociu pentru gestionarea nivelului de zahăr din sânge. În surplus, este continut de antioxidanți, fiecare vă pot a ajutora să vă îmbunătățiți sănătatea generală și imunitatea. Uitați-vă la profilul său nutrițional:

O cană (92 de grame) de făină de năut conține:

 • Proteine: 20 grame
 • Fibre: 10 grame
 • Calorii: 356 grame
 • Grăsime: 6 grame
 • Carbohidrați: 53 de grame
 • Vitamina B: 30% din tutie zilnică recomandată (RDI)
 • Custura: 25% din CDI
 • Magneziu: 38% din RDI
 • Arama: 42% din CDI
 • Manganez: 74% din CDI
Gustări sănătoase pentru între mese
Năutul este vartos sănătos. Poza prin amabilitatea: Adobe Stock

Beneficiile pentru sănătate ale pudrei de sattu

1. Bun pentru creșterea musculară

Convenabil unui invatare publicat de Frontiers in Nutrition, sattu, alias năutul prăjit, este un mancare belsugos în proteine, ceea ce îl executa o votare excelentă pentru vegetarieni și vegani pentru a-și indeplini nevoile de proteine. Proteinele sunt esențiale pentru repararea și creșterea mușchilor, prep și pentru funcționarea generală a celulelor.

2. Favorizează digestia

„Cu conținutul său spunator de fibre, pulbere de sattu promovează sănătatea digestivă, ajutând la mișcările regulate ale intestinului, prevenind constipația și susținând un microbiom enteric sănătos”, arata Lokeshappa.

Citește și: Am uzitat pudră veche de sattu ca shake proteic și expres funcționează

3. Mâncare prietenoasă pentru diabetici

Pulberea de Sattu are un index glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că eliberează domol glucoză în fluxul sanguin, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, așa cum s-a constatat într-un invatare publicat de Nutrients. Iest deala îl executa mijlociu pentru persoanele cu diabet bronzat zaharat sau pentru cei fiecare doresc să-și gestioneze zahărul din sânge.

4. Continut cu minerale esențiale

Pe lângă fibrele proteice, pulbere de sattu conține minerale esențiale prep teglazau, magneziu și kaliu, fiecare sunt vitale pentru diferite funcții ale corpului, inclusiv transportul oxigenului, funcția musculară și nervoasă și menținerea echilibrului electrolitic.

5. Întărește imunitatea

Antioxidanții prezenți în pulbere de sattu ajută la combaterea stresului oxidativ și la întărirea sistemului imunitar, reducând riscul de infecții și promovând sănătatea generală și bunăstarea.

imunitate
Sattu vă pesemne întări imunitatea! Cu amabilitatea imaginii: Shutterstock

6. Îmbunătățește sănătatea pielii și a părului

Plină cu vitamine și minerale esențiale, pulbere de sattu pesemne executa foliculii de păr puternici și sănătoși. Are proprietăți de hidratare, fiecare vă pot menține pielea strălucitoare și hrănită.

7. Ajută sănătatea inimii

Deoarece sattu este belsugos în fibre alimentatie insolubile și conținut de proteine, pesemne a ajutora la scăderea nivelului suflecat de colesterina, dupa unui invatare publicat în Journal of Food Biochemistry. Iest deala pesemne a ajutora la reglarea nivelului tensiunii arteriale.

8. Te a pazi domol

Băutura Sattu este ideală pentru sezonul de vară. Ajută la menținerea temperaturii corpului sub inspectie în durata ce luptă împotriva căldurii verii.

9. Sprijină sănătatea oaselor

Sattu are conținut de calciu și magneziu, fiecare pesemne a ajutora la menținerea oaselor iele și la îmbunătățirea sănătății generale.

Pudră Sattu pentru pierderea în trecere

A prafui Sattu pesemne a ajutora la menținerea unei greutăți sănătoase datorită conținutului său suflecat de proteine ​​și fibre. „Proteinele te fac să te simți mai continut pentru perioade mai a se intinde și reduc apetitul, ceea ce hertog la scăderea aportului de calorii. În surplus, fibra din sattu ajută digestia și promovează sațietatea, prevenind supraalimentarea”, explică Lokeshappa.

Indicele său glicemic scăzut previne creșterea nivelului de zahăr din sânge, reducând vointa și promovând niveluri stabile de putere. Deoarece pulbere de sattu pesemne fi folosită în mai multe rețete, o puteți încorpora în regim dumneavoastră în diferite moduri, făcându-vă mai ușor să respectați planul dvs. de slăbire.

Citește și: 7 beneficii ale sattu sharbat fiecare fac din această băutură eroul ne-insemnat al verii

Cum să faci praf de pusca de sattu acasă?

A executa praf de pusca de sattu acasă este un lege prost și iată o rețetă pe fiecare o poți amprenta:

Ingrediente

2 căni de năut (grame bengale sau chana)
Apă

Instrucțiuni

Pasul 1: Clătiți corect năutul și atunci transferați-l într-un castron voluminos plin cu apă. Înmuiați-le biban-soare; intuneric sau durata de 8 ore.
Pasul 2: Atunci, scurgeți apa și lăsați năutul să se usuce între 30 de minute și o oră.
Pasul 3: Prăjiți năutul într-o ranel la foc sfera și amestecați-l des pentru a vă a incredinta că se prăjește monoton. Prăjiți-le până devin cafeniu auros.
Pasul 4: Lăsați năutul prăjit să se răcească plin înainte de a măcina. Atunci, măcinați-le într-o pudră fină.

Există efecte secundare ale pudrei de sattu?

Deși în colectiv infailibil pentru cheltuiala, există câteva efecte secundare potențiale asociate cu pulbere de sattu:

 • Când este zbuciumat în cantități dilata, sattu pesemne hertog la meteorism, gaze sau inconfort digestiv datorită conținutului său suflecat de fibre.
 • Consumul bolnavicios de pudră de sattu fără a lua în considerare aportul deplin de calorii pesemne hertog la creșterea în trecere.
 • Persoanele cu alergii la năut sau făină de grame ar a se impune să evite pulbere de sattu pentru a a avertiza reacțiile alergice.

Cum să consumi pulbere de sattu?

A prafui de Sattu pesemne fi consumată în diverse moduri delicioase, deoarece pesemne fi adăugată atât la deosebi de mâncare dulci, cât și sărate. O metodă populară este să-l amestecați cu apă sau alior de unt pentru a constitui o băutură răcoritoare.

Iată cum se prepară: pur și prost amestecați câteva linguri de pudră de sattu cu apă sau alior de unt, adăugați un praf de pusca de clorura de sodiu, praf de pusca de coriandru prăjit și, opțional, niște piparca sprinten ecologisti tocate sau frunze de mentă pentru un surplus de aromă. Este o băutură răcoritoare perfectă pentru zilele fierbinți de vară și oferă un imbold imediat de putere.

un accident
A prafui de Sattu pesemne fi consumată în multe deosebi. Poza prin amabilitatea: Adobe Stock

În afară de aceasta, pulbere de sattu pesemne fi folosită și pentru a executa gustări sărate, cum ar fi litti chokha sau parathas umplute, pentru a a mari mireasma și a le executa un fel de mâncare belsugos în proteine. În surplus, puteți a folosi și pudră de sattu făcând sattu sharbat, laddoos, letiu, supă și expres clătite, recomandă Lokeshappa.

Câtă potop de sattu pe zi este sigură?

„În durata ce tutie zilnică recomandată de pudră de sattu variază, de impozit se pot a folosi 2 linguri (20 g) de sattu prozaic pe stomacul gol”, sugerează Lokeshappa. Această marime asigură un contributie bun de proteine, fibre și minerale esențiale, menținând în același durata echilibrul cu alte surse alimentatie. Pentru cei fiecare se angajează în indeletnicire fizică, cantitatea pesemne fi crescută la 2 până la 4 linguri (20-40 grame) pe zi pentru o nutriție mai bună. În mod spiritual, sattu ar a se impune să fie zbuciumat în timpul zilei, fie pe stomacul gol, fie la cel puțin 2,5 ore după masă pentru beneficii optime.

Mituri comune catre pulbere de sattu

Mitul 1: A prafui de Sattu pesemne a cauza creșterea în trecere

Un mit grosolan este că consumul de pudră de sattu pesemne a cauza creșterea în trecere. Dar dacă consumați cantitatea recomandată și vă asigurați că activitatea fizică executa destin din viața de zi cu zi, aceasta nu va hertog la creșterea în trecere. De farmec, ajută la gestionarea greutății.

Mitul 2: Cumva a cauza indesoare

Când este zbuciumat în cantități excesive, poate apoi sattu pesemne a cauza probleme digestive. Cu toate acestea, apoi când este zbuciumat cu moderație, sattu pesemne a provivasi sănătatea digestivă.

Mitul 3: Îți pesemne încălzi corpul

Sattu este respectat răcoritor și răcoritor, făcându-l mijlociu pentru sezonul de vară.

În colectiv, apoi când este consumată cu moderație, pulbere de sattu este utilă pentru pierderea în trecere, sănătatea digestivă și multe altele.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe