Sunday, April 21, 2024

După ce marile proiecte au împărțit cartierele din nordul Denverului, banii federali vor plăti pentru străzi și treceri de pietoni

Acțiune

Globeville și Elyria-Swansea din nordul Denverului au fost de decenii încadrate și împărțite de autostrăzi, căi ferate și râul South Platte.

Actualmente, cartierele au fost selectate pentru o infuzie de 35,5 milioane de dolari din granturi federale pentru a a incita proiectele urbane fiecine vizează o mai bună îmbinare a acestora.

Primarul Denver, Mike Johnston, a vestit săptămâna trecută cartierele, fiecine sunt deseori denumite în mod ansamblu GES, părți „subfinanțate și deservite” ale orașului. Au necesitate de investiții directe pentru a rămâne dinamici, a spus el într-un comunicat de presă.

Grantul, anunțat vineri, este oferit prin Programul de reconectare a comunităților și vecinătăților al Departamentului de Transmisiune al SUA.

Aceasta nu este prima de asigurare dată când GES înregistrează investiții guvernamentale substanțiale în ultimul decada. Cheltuielile fali au luat silueta unei lărgiri de 1,2 miliarde de dolari a unui metamer al autostrăzii Interstate 70 și a unui vedere în curent de desfășurare de un bilion de dolari al orașului pentru a verifica și restabili campusul Nationalnic Western Center la miazanoapte de autostradă.

Locuitorii au analizat și, cateodata, au luptat cu acele proiecte. Eforturile au inclus contestarea legală eșuată a activiștilor față de proiectul Prin-cipal 70, pe a se increde argumentelor că aiesta ar a ingreuia oarecum riscurile pentru sănătatea mediului într-o zonă inca recunoscută ca fiind oaresicine dintre cele mai poluate coduri poștale rezidențiale din țară.

Proiectele alocate pentru concurs prin intermediul acestui final grant sunt prezentate ca o regim de a a sustine la „remedierea nedreptăților din apus”, armonios unei fișe informative DOT din SUA.

Lucrările viitoare nu doar că vor a infatisa îmbunătățiri greu așteptate ale infrastructurii, ci vor depăși, de intocmai, contribuind la remedierea mediului și la reducerea emisiilor de gaze cu fotoconductibilitate de seră, armonios administrației lui Johnston.

Oficialii federali au evidențiat scaun elemente de vedere alocate pentru finanțare prin grant, dintre fiecine unele au fost preconizate în planul de reamenajare a Centrului Național de Scapat:

  • Un pod multimodal sorete râul South Platte fiecine va cara un nou alergatura – Bettie Cram Drive – de la campusul Nationalnic Western Center, pe partea de est a râului, până la conexiunile cu ulita North Washington pe partea de asfintit.
  • Un pod pietonal sorete căile ferate consolidate din mijlocul campusului Nationalnic Western, fiecine va a infatisa un intrare mai culant la o statie Regional Transportation Comitat N-Line de pe bulevardul Brighton, atât pentru rezidenți, cât și pentru participanții la Stock Show.
  • Finanțare pentru „recuperarea terenurilor” pentru uzul cartierului. Oficialii orașului au recunoscut maidan în apropierea Centrului de Recreere Johnson, 4809 Race St., fiecine necesită imbunatatire a mediului înainte de a a se cadea fi intrebuintat în beneficiul comunității.
  • Îmbunătățiri la grad de siguranță la trecerea feroviară de-a lungul Nationalnic Western Drive.

În deplin, se estimează că acea cultivare va a reveni 67,9 milioane de dolari. Un legal al proiectului a spus că restul va a proceda dintr-un melanj de surse de finanțare. Planul Nationalnic Western Center este finanțat în larg latura din taxele aprobate de alegători pentru cazare și închirieri de mașini.

Realizare de artă creată de David Ocelotl Garcia este prezentată pe „Podul Poporului al Soarelui” de pe East 51st Avenue sorete râul South Platte din Denver, pe 20 mart 2024. (A poza de Helen H. Richardson/The Denver Popa)

Grantul federativ vine printr-un platforma finanțat de Legea de readucere a inflației, armonios comunicatului de presă al orașului. Johnston și câțiva membri ai delegației Congresului din Colorado au lăudat premiul de finanțare.

„Aceste trei cartiere nu au bogat din incurcatura sprijinul și accesul la resursele de fiecine au necesitate pentru a a propasi și sunt recunoscător că această finanțare îi va a sustine să se dezvolte, păstrând în același anotimp crestere locală”, a spus senatorul Michael Bennet în comunicat.

Johnston va a executa un tur de mahala cu Doug Emhoff, soțul vicepreședintelui Kamala Harris, și alți oficiali ai Casei Albe, joi, armonios purtătoarei de cuvânt a primăriei, Jordan Fuja.

Substruc-tura slabă a fost greu anotimp în centrul atenției susținătorii cartierului. Este o problemă fiecine a persistat raspicat dacă orașul a varsare sute de milioane de dolari în reamenajarea campusului. Proiectul a fost probabil în latura prin demolarea caselor și a afacerilor din zonă.

Raspicat și unele dintre beneficiile pe fiecine construcțiile noi le-au incovoiat zonei, cum ar fi programarea gratuită oferită prin campusul satelit Bastard al Universității de Putere din Colorado, sunt ostenicios de accesat pentru rezidenți din considerent lipsei de trotuare și treceri de pietoni sigure, armonios rezidenților.

„Cartierele din jurul Nationalnic Western se prăbușesc”, a fatis Nola Miguel, un fruntas de multă perioada al Coaliției GES Organizing for Health and Housing Justice, pentru The Denver Popa într-un interviu în toamna anului apus.

Un bărbat merge cu bicicleta pe lângă lucrările de artă create de David Ocelotl Garcia pe "Podul Poporului al Soarelui
Un bărbat se plimbă cu bicicleta pe lângă lucrările de artă create de David Ocelotl Garcia pe „Podul Poporului al Soarelui” de pe East 51st Avenue sorete râul South Platte din Denver, pe 20 mart 2024. (Foto de Helen H. Richardson/The Denver Popa)

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe