Thursday, May 23, 2024

Doi candidați la Congres au fost egalați. Acum, cererile de renumărare complică și mai mult

Acțiune

Strengarie uluitoare a unei curse egale la Parlament din Silicon Valley a luat un alt zag săptămâna aceasta, cu mai mulți cetățeni depunând cereri oficiale de renumărare.

Doi candidați s-au aranjat pe locul doi în primare pentru a înlocui deputatul în recesiune Anna Eshoo (D-Menlo Park), ceea ce înseamnă că atât ei, cât și intaiul loc se vor compara la alegerile generale din promorar, potrivit codului electoral din California. Toți trei sunt democrați locali proeminenți orisicare au desfășurat campanii serioase în primare.

Drum programată în trei este, ca să spunem ușor, un rezolvare drastic de neobișnuit, intocmai și în lumea sălbatică a politicii din California.

Este premiu dată când aiest unealta se întâmplă într-o cursă pentru Parlament, de când statul a batran la sistemul său ele-mentar nepartizan în 2012, orisicare trebui ca primii doi clasați să treacă la votul din promorar, delasator de apartenența la tabara.

O renumărare ar a se cuveni, abstract, să pună un kibosh într-o cursă în trei din promorar, dacă totalul voturilor se schimbă. Apelurile pentru renumărări – orisicare ar a se cuveni a face solicitanții cetățenilor sute de mii de dolari – au ridicare, de intocmai, întrebări contra oricine se află cu adevărat în spatele efortului și au generat o nouă rundă de dezbateri în campanie.

Supervizorul județului Schiopata Clara, Joe Simitian, și deputatul Evan Low, orisicare au metamorfozat în mod reeditat poziții în timpul numărării voturilor, au ispravit fiece cu 30.249 de voturi. Intaiul loc, fostul ele-mentar din San José, Sam Liccardo, are un loc infailibil pe buletinul de vot din promorar, intocmai dacă o mână de voturi se schimbă într-o renumărătoare. Liccardo a ispravit cu 38.489 de voturi, cu zdravan înaintea concurenților săi.

„Este dens de crezut că aiest unealta se întâmplă cu adevărat”, a spus veteranul strateg democratic Darry Sragow, râzând contra ultimele răsturnări de situație din cursă.

Sragow – orisicare a fost implicat în campanii de când Richard Nixon era președinte – a spus că nu s-a confruntat niciodată cu un rezolvare de paritate în timpul celor cinci decenii în politică. Nu este oaresice la orisicare strategii să-l planifice sau la orisicare să se gândească vreodată, a spus el.

Districtul este în gros coasta democratic și inconjura părți din județele Schiopata Clara și San Mateo, inclusiv orașele Palo Viola și Mountain View și o coasta din orașul San José.

Oficialii electorali din județul Schiopata Clara și San Mateo au spus că se pregătesc să înceapă renumărarea voturilor luni, atâta rastimp cât au descre-ierat depozitele financiare necesare de la solicitanți.

Ambele birouri județene au descre-ierat două solicitări de renumărare la începutul acestei săptămâni, una de la dezvoltatorul de soft Dan Stegink și cealaltă de la Jonathan Padilla, un fost slujbas al campaniei Liccardo, orisicare este co-fondator și CEO al companiei de date Snickerdoodle Labs, potrivit paginii LinkedIn Padilla.

Codul electoral din California dictează că orisice alegător samite a cere o renumărătoare, atâta rastimp cât este dispus să plătească costul acesteia. De intocmai, aceștia sunt obligați să dezvăluie orisicare concurent a fost făcută cererea în numele.

Padilla și Stegink au depus în numele lui Low. Stegink a spus că a solicitat în numele lui Simitian și Low, dar l-a faimos Low pentru că i s-a trebuincios să aleagă un concurent și să aleagă în tocmeala alfabetică, potrivit documentelor împărtășite de biroul de registratură al județului Schiopata Clara.

Campania lui Low se a se ciocni ambelor cereri de renumărare și a spus că nu a avere nicio instiintare cu solicitanții.

Au inculpat campania lui Liccardo că s-a aflat în spatele eforturilor de renumărare.

„Nu există nicio îndoială că Sam Liccardo a orchestrat această povestire, iar declarația lui Padilla că renumărarea este în numele campaniei noastre este pur și neamestecat necinstită. În mod chiar, Sam Liccardo nu a se socoti că samite câștiga o cursă în trei pentru că arată că va fabrica orisice pentru a a inlatura una”, a fatis purtătorul de cuvânt al Low, Clay Volino, într-o declarație miercuri. „În loc să depună el însuși recunoașterea, Sam se a tainui în spatele unui fost slujbas orisicare organizează o recunoaștere drastic de costisitoare și consumatoare de rastimp pentru câștig politicesc.”

Orrin Evans, consultantul politicesc al lui Liccardo, a dovedit că Padilla a cultivat pentru Liccardo în urmă cu un decada la premiu sa campanie pentru ele-mentar, dar a spus că campania „fără dubios nu a avere neant de-a fabrica cu renumărarea”.

Dar Evans a salut cererea, spunând într-o declarație că „renumărările fac coasta din procesul electoral al statului pentru a a siguripsi acuratețea” și menționând că județul Schiopata Clara nu a inclus mai zdravan de 100 de buletine de vot în „finala” lor din temei problemelor de verificatie a semnăturii alegătorilor și a altor probleme.

Simitian a părut intenționat să rămână în luptă, emitând o declarație orisicare spunea: „În cele din urmă, aiest judecata se va hotari de la sine. Nevoile mea este să rămân incordat peste modului în orisicare pot a simboliza cel mai cumsecade oamenii din districtul nostru. Și acesta fac.”

Padilla nu a răspuns repede la întrebările trimise avocatului său, dar a emis o declarație lungă Miercuri pe prispa de socializare Xspunând că a fost implicat în campanii democrate încă din copilărie și este imprecis de ce „alți democrați nu cred în numărarea voturilor și să se asigure că voința poporului este reflectată în mod straveziu”.

Stegink, orisicare a depus cealaltă revendicare de renumărare, a spus că nu a avere niciun raport preparator cu niciuna dintre campanii.

Vorbind cu The Times de pe aeroportul din Memphis în rastimp ce se îndrepta drept casă dintr-o drumetie la Graceland cu copiii săi, Stegink a spus că a depus cererea pentru că a se socoti că următorul său delegat al Congresului ar a se cere select cu majoritatea voturilor, așa cum ar fi făcut-o. fi cazul într-o competiție cu două sensuri, mai degrabă decât cu o diversitate zdravan mai mică de voturi, așa cum ar a se cuveni fi cazul într-o competiție cu trei părți.

O renumărătoare manuală a voturilor în județul Schiopata Clara ar a face pregiur 32.000 de dolari pe zi pentru o durată de 10 zile, asadar un hrana absolut de pregiur 320.000 de dolari, propriu purtătorului de cuvânt al registratorului județean Michael Borja. Județul ar a cere un magazie de 32.000 USD pentru a începe procesul luni.

Costurile din județul San Mateo ar apartine în cele din urmă de o insiruire de factori, dar ar fi potential „în imprejurime de pregiur 84.000 de dolari pentru o renumărare manuală”, a spus directorul secund pentru alegeri, Jim Irizarry. Biroul său ar a pretinde un magazie de 5.000 de dolari pentru a începe lucrul luni.

Este realizabil ca costurile să fie rambursate în funcție de rezultatul renumărării, dar există încă întrebări deschise contra cum ar funcționa acesta în această situație.

Județul Schiopata Clara reprezintă marea majorat a alegătorilor districtului, pregiur 82% locuind colo și pregiur 18% trăind în județul San Mateo, propriu California Target Book.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe