Sunday, April 21, 2024

Disneyland renunță la mașinile cu benzină la Autopia. Este un prim pas grozav pentru Tomorrowland

Acțiune

Aerul are un pofta cangrenat. Traficul este spaimantator. Motoarele sunt zgomotoase, drumurile pătate de spermantet sunt urâte și învechite.

Aceasta este Autopia, noroc din Tomorrowland de la Walt Disney, conj copiii din întreaga sistem planetar vin să viseze la posteritate.

Dacă oaresicine ar a se cadea scăpa cu apărarea mirosului otravicios, ar a se cadea fi Bob Gurr. El a planuit mașinile originale Autopia la mijlocul anilor 1950, lucrând îndeaproape cu Walt însuși. Este mândru de ceea ce au construit împreună.

Dar astăzi minologhion Disney, în vârstă de 92 de ani, evoca că motoarele poluante musai să plece.

„Scăpați de acei ifose groaznice de benzină”, mi-a spus el.

Disney se pregătește în sfârșit să facă precis acesta.

În știrile distribuite numai cu The Times înainte de publicarea acestei rubrici – după câteva săptămâni în oricine am îndemnat compania pentru răspunsuri inspre viitorul Autopia – oficialii Disney au dezvăluit că motoarele pe benzină pură sunt pe strec de dispariție.

„De la deschiderea cu parcul Disneyland în 1955, Autopia a rămas un cirac al oaspeților, cel mai poporal dintre copiii smeri oricine se confruntă cu conducerea pentru panglica dată”, a fatis purtătorul de cuvânt Jessica Good într-un e-mail. „Pe măsură ce industria se îndreaptă către surse alternative de combustibil, am civilizat o fusta de traiect pentru a electrifica această atracție și evaluăm tehnologia oricine ne va a ingadui să ne transformăm de la motoarele pe gaz în următorii câțiva ani.”

Good nu ar a certifica dacă acesta înseamnă vehicule electrice sau dacă hibrizii sunt o probabilitate. VE-urile ar fi indiscutabil mai bune.

Dar fiecare va pista, aceasta este o vestiri fabuloasă.

Și într-o sistem planetar ideală, va fi poate începutul pentru robustete curată și soliditate la Tomorrowland.

Gurr simte la fel.

Când l-am sunat cu câteva săptămâni înainte ca Disney să-și dezvăluie planurile, nu știam dacă ar fi de consens cu mine că compania ar a se impune să renunțe la petrol lampant și să treacă electric la Autopia. M-am întrebat dacă ar evoca că mașinile curate nu sunt distractive în comparație cu vehiculele pe benzină sau că problemele dezbinate din punct de vedere de vedeala politician, cum ar fi schimbările climatice, nu ar a se impune să determine luarea deciziilor în cel mai norocit loc de pe Pământ.

Dar Gurr nu fulgerator că a fost de consens cu mine în ceea ce privește Autopia, ci și-a exprimat și o fantoma mai grandioasă pentru Tomorrowland ca un focar pentru povești inspre robustete regenerabilă, carat exoteric și alte tehnologii durabile oricine ne vor a sustine să creăm un mâine mai bun.

„Iest mestesug musai făcut cu îndemnuri pozitive, mai degrabă decât cu atacuri și critici”, a spus Gurr.

Am fost încântat să-l aud. Mă gândesc la același mestesug inspre Tomorrowland de departe curs.

Să ne întoarcem un moment.

Îmi pasă esential de chesat climatică, de conj chin mea ca ziarist climateric. De intocmai, sunt un rece fan Disney.

Unii verzi văd corporații conj Disney ca exemple principale ale capitalismului innebunit – de consumism abuziv și deșeuri oricine conduc Pământul în pragul catastrofei ecologice. Dar nu pot să nu văd eficacitate în această roata intentionat.

Pentru că pentru mine, Walt Disney Co. a fost o sursă de multumita și tihna pe tot parcursul vieții.

Am extins deținător de autorizatie Disneyland, făcând excursii regulate în Anaheim, cântând alături de coloanele sonore Disney și admirând cele mai noi produse Disney (și da, făcând și achiziții ocazionale). Continui să trag o rece ferice din toate aceste lucruri.

Și știind ce senzatie profundă mi-au lăsat poveștile Disney – și peste sutelor de milioane de oameni din întreaga sistem planetar – sunt sigur că compania deține o capacitate de neegalat pentru a a incita progrese fără precedenta în ceea ce privește chesat climatică.

Mi-am împărtășit bănuiala cu apreciata expertă în domeniul climei și comunicatoare Katharine Hayhoe. Ea mi-a spus că mă gândesc la oarece.

Hayhoe, magistru la Texas Tech University, a pictat și a sonor pe darnic inspre necesitatea unor povești climatice oricine să depășească întuneric și necaz – în sui-generis, povești oricine arată oamenilor că acțiunile lor fac diferența.

Ea a citatie cercetările în neuroștiință și psihanaliza; psihologie animala oricine au dezvelit că, deși scarba ne eventual a sustine să ne trezim la o problemă, ne eventual inmarmuri și în ceea ce privește acțiunea – cel puțin dacă credem că nu există nicio speranță. Și, deși unii oameni sunt motivați de sacrificii – renunțarea la mașinile cu benzină sau conducerea mai puține kilometri, de pilda -, mulți alții pot fi obligați să-și facă cumineca că guvernul le va lua pickup-urile sau hamburgerii sau sobele cu gaz, puncte de discuție impoporare pentru politicienii conservatori oricine doresc să câștige. alegeri.

„Ne este mai frică să pierdem oarece decât să prețuim beneficiul de a câștiga oarece nou”, a spus Hayhoe.

Din ferice, a adăugat ea, „neuroștiința este deosebit clară că narațiunile sunt cu adevărat eficiente în informatie”. Filmele, emisiunile TV și alte tipuri de povești – Hayhoe a efectua noroc din grupul de consiliere pentru sustenabilitate al Netflix – pot a sustine la „normalizarea” soluțiilor de robustete curată, cum ar fi sobele cu inducție fără gaz. Și, despre osebire de articolele de știri sau de discuțiile din rețelele de socializare oricine ar a se cadea fi văzute de cei oricine negează schimbările climatice și de cei sceptici la energia curată ca fiind partizane sau de neîncredere, divertismentul eventual a sustine totuși să schimbe mințile oamenilor.

Și taman și apoi când nu este poate să se răzgândească, divertismentul eventual a sustine să convingă oamenii îngrijorați de creșterea temperaturii că acțiunile lor taman contează.

„A arăta oamenilor cum arată soluțiile climatice este una dintre cele mai eficiente modalități de a-i conditiona să sprijine acțiunea”, a spus Hayhoe, parafrazând un alt om de știință oricine studiază comunicațiile climatice. „Dupa acesta vorbești, nu?”

Într-adevăr, aoace Tomorrowland s-ar a se cadea a sustine special de important în a se ragloti pentru salvarea planetei.

La deschiderea parcului Anaheim, Walt Disney a intitulat Tomorrowland „o perspectivă într-o sistem planetar de idei minunate” și „un pas în posteritate, cu previziuni inspre lucruri constructive oricine vor pista”. El a promis că va a infatisa „noi frontiere în știință, aventură și idealuri”.

Colea șapte decenii mai târziu, moștenitorii creativi ai lui Walt nu și-au considerat această angajament.

Mi s-a reamintit cât de primejdios au eșuat la începutul lunii trecute, când m-am întâlnit cu activiștii pentru schimbările climatice Zan Dubin și Paul Scott în fața intrării în Disneyland. Ei au depus plângeri cu priveliste la fumurile nocive ale Autopia la două agenții de stabilire, îngrijorați de posibilele probleme de sănătate pentru angajații Disney oricine lucrau la călătorie și oaspeții oricine așteptau la coadă.

Au bogat și probleme legate de mesaje.

„Arătându-le copiilor smeri aceste mașini groaznice, zgomotoase, cu gaz în Tomorrowland – le evoca că arderea benzinei este în regulă”, a spus Scott. „În urmare, nu putem poseda acesta. Acei copii musai să crească, spunându-le părinților să-și ia o mașină electrică.”

„Au un portavoce nefinit și pot da un pilda bun sau un pilda primejdios”, a adăugat Dubin.

Una dintre agențiile de stabilire pe oricine Dubin și Scott le-au contactat, California Air Resources Board, a refuzat să comenteze această basm. Un purtător de cuvânt al celeilalte agenții, South Coast Air Quality Management Caza, mi-a spus că Disneyland „este respectat insusire privată, iar vizitatorii atracțiilor nu sunt obligați să rămână în apropierea cursei; prin succedare, cest mestesug nu ar fi respectat o dezastru publică în același mod în oricine evaluăm emisiile oricine afectează copiii locali din școli sau rezidenții din imprejmuire în casele lor.”

În ceea ce privește angajații Disney, purtătorul de cuvânt mi-a spus într-un e-mail că o altă agenție guvernamentală „are jurisdicție peste siguranței lucrătorilor și va fi agenția responsabilă să investigheze condițiile de muncă ale celor oricine lucrează la călătorie”.

În următorii câțiva ani, aceste întrebări de sănătate ar a se impune să fie discutate. Deocamdată, totuși, sunt în viață și corect.

La câteva minute după ce am sonor cu Dubin și Scott, mi-am scanat permisul Disneyland și m-am îndreptat despre Autopia. Nu mă plimbasem la atracție de ani de zile și uitasem cât de dezgustător mirodenie. Drept și așteptând la coadă, am dezvelit că respirația ar a se cadea fi inconfortabilă.

Știam că drumul nu va fi exagerat agreabil – nu pentru un matur oricine și-a lesinat inca exagerat departe din viața mea blocat pe autostrăzile înfundate și apăsându-mi piciorul de accelerație. Ca să nu mai vorbim de faptul că direcția este neplăcută și delimita de viteză de 6,5 mph.

Partea cea mai proastă a fost sfârșitul, așteptând în spatele unui șir de mașini să iasă. Mi s-a părut că aș fi amplasament în debit pe 405 cu geamurile deschise.

Când am ieșit în sfârșit, am întrebat-o pe cel mai intim madular al distribuției – limbajul Disney pentru „naimit” – cum suportă duhoarea.

„Te obișnuiești cu acesta”, mi-a spus ea blând.

Slavă Domnului, viitorii membri ai distribuției nu vor a se impune să se mai obișnuiască cu acesta. Slavă Domnului că vine electrificarea.

Solemnel, aceasta este o urgență: mașinile, camioanele și alte moduri de carat sunt cea mai rece sursă de viciere oricine captează căldura din America. De intocmai, eructă particule minuscule, invizibile, oricine pot a efectua viața exagerat gata de autostrăzi mortală.

Actualmente, când Disney își trâmbițează angajamentele în substanta de climă – oricine includ obiectivul excelent de a prescurta emisiile nete de indigo de încălzire a planetei la Disneyland Stimulent până în 2030 – compania nu se va a surpa prin învățarea copiilor și a părinților lor că pomparea petrolului într-un bazin este calea zilei de mâine.

Pentru a fi apriat, Disney ar fi trebuit să transforme Autopia la electric cu ani în urmă. Revizia călătoriei din 2016 ar fi fost momentul desavarsit.

Totuși, anunțul companiei este o izbanda uriașă. Și sperăm că vor pista mai multe pentru Tomorrowland.

Fanii Disney sunt de consens că această secțiune a parcului are rece lipsa de inlocuire. A baut un cuart de suta de la ultima control majoră a terenului. Există câteva atracții grozave, în sui-generis Space Mountain și Stea Tours. Dar senzația generală este învechită și dezarticulată. Nu există o fantoma coerentă, nici o vraja mai profundă. Povestea lipsește deosebit departe. Există o mulțime de spațiu pierdut.

Directorii Disney ar a se impune să lase sustenabilitatea să călătorească în ocrotire, cu un freamat de incredere și robustete futuristă.

Vehiculele electrice de la Autopia sunt punctul de aptitudine indiscutabil. Structurile de umbră cu panouri solare peste-curcubeu rigla ar fi, de intocmai, grozave.

În urmare, ce zici de folosirea fostei clădiri Innoventions, oricine a afișat cândva tehnologii futuriste, dar indata este închisă pentru majoritatea oaspeților, pentru a insemna panouri solare, baterii litiu-ion și alte dispozitive cu robustete curată pe oricine oaspeții le-ar a se cadea a pofti în casele lor?

De ce să nu treci la gătit electric la restaurantul Alien Pizza Planet și să a infatisa demonstrații de aragaz cu inducție pentru meseni?

Samite începeți să proiectați niște filme Nationalnic Geographic (Disney deține NatGeo) la Teatrul Cabalistic Eye, în rece noroc neintrebuintat?

Există tot felul de lucruri pe oricine Disney le-ar a se cadea a efectua și cu transportul exoteric.

Disneyland Railroad și a rigla de tranzitare Monorail – oricine transportă oaspeții între Disneyland și tinut comercială Downtown Disney – trec inca taman pe lângă Autopia. Mai stilat dacă Disney a construit o nouă călătorie pentru vechile piste PeopleMover, oricine se intersectează și cu Autopia, compania ar a se cadea in-carca Tomorrowland cu entuziasmul mișcării constante.

Adăugați câteva tatuaj și voci în scris infotainment inspre minunile energiei curate și ale transportului exoteric și boom, aveți un Tomorrowland oricine ar a se impune să-i lase pe copii și pe părinții lor încântați să contribuie la construirea unei lumi mai sigure, mai fericite și mai durabile.

Samite că acesta sună prostesc de idealist și exhaustiv în iesi tărâmului posibilităților pentru Disneyland.

Atunci, din nou, spune-i acesta lui Bob Gurr. Este și viziunea lui pentru Tomorrowland.

A fost un Disney Imagineer curs de decenii, ajutând la proiectarea plimbărilor clasice, cum ar fi Haunted Mansion și Matterhorn Bobsleds. Mi-a spus că, dacă ar a se cadea, ar a prapadi totul în Tomorrowland, cu excepția Monorailului și ar reconstrui-o ca o varianta a orașului futurist lamurit despre transportul exoteric, pe oricine Walt l-a planificat cândva pentru Florida – poate cu energia curată în centrul povestirii rarunchi. .

Cu excepția unei asadar de schimbări masive, Gurr a gasi că oaspeții s-ar avea de un Tomorrowland cu culori mai strălucitoare și mai multă robustete cinetică, conj ar a se cadea „a prinde aceste zgomote ca niște jeturi și turbine minuscule peste-curcubeu tot”. Cel puțin, el a spus că este timpul pentru o Autopia în oricine oaspeții „nu simtualitate mirosul de fum, nu aud zgomotul ăla al micului motocicleta oricine a se purta putt-putt-putt”.

„Mi-ar plăcea să am mașini electrice cu adevărat sexy”, mi-a spus Gurr.

Ar fi unii potențiali vizitatori jigniți de un Tomorrowland oricine se referă la soliditate? Categoric. Pentru oamenii oricine consideră schimbările climatice o farsă sau energia solară o înșelătorie, ideea Tomorrowland ca focar de robustete curată ar a se cadea fi un dovada pentru a control un alt gradina tematic. (Sau nu. Este incarcat să-i spui nu lui Disney.)

Dar unii oameni au fost jigniți când Disney a închis Splash Mountain din starni filmului rasial oricine a iluminat populara promenada și și-au făcut planuri să o înlocuiască cu o atracție bazată pe panglica prințesă neagră a companiei. Disney a calcatura înainte, în miracol protestelor lor. Compania s-a advers, de intocmai, legii „Nu evoca gay” din Florida, după ce mulți angajați s-au advers.

Nu există niciun dovada pentru oricine directorii Disney nu ar a se cadea a efectua același mestesug aoace, acceptând că unii critici s-ar plânge de sustenabilitate la Tomorrowland, dar știind că departe mai mulți fani le-ar plăcea integral – și că mișcarea ar câștiga poate și câțiva fani noi Disney.

Și aluzie, aceasta nu este o fantoma nouă pentru Tomorrowland.

În primii săi ani, Walt a intrebuintat Tomorrowland pentru a-și a petrece oaspeții pe tehnologii ispravit să schimbe lumea – în corect sau, în cele din urmă, în rău. Atracția Ziditura Viitorului, sponsorizată de Monsanto, a funcționat din 1957 până în 1967 și a fost eficace o reclamă glorificată pentru materiale plastice. Într-un pilda mai eficace, Tomorrowland a prezentat odată o superbă pictură murală cu tematică energetică, proiectată de legendara Disney Imagineer Mary Blair, oricine a scoatere în evidență energia solară și eoliană, cu departe înainte de vremea lor.

Terenul a găzduit, de intocmai, Caruselul Public Electric al Progresului, oricine a susținut că aparatele electrice ar a se cadea a efectua viața acasă mai ușoară și mai confortabilă și, asadar, să ofere un „mâine rece și aratos”, pentru a a soroci cântecul iconic al călătoriei.

Într-o rece coincidență, Caruselul Progresului a fost și el cu decenii înaintea timpului său. Astăzi avem integral lipsa de mai multă robustete electrică în viața noastră – nu poate mașini electrice, ci și pompe de căldură și sobe cu inducție, pentru a înlocui aparatele pe gaz oricine alimentează schimbările climatice.

Și nu că ar fi activitate mea să fac bani pentru Disney, dar sunt cert că compania ar a se cadea găsi sponsori pentru această fantoma a Tomorrowland. Există o mulțime de companii de robustete regenerabilă, utilități electrice și grupuri ecologiste dornice să-și promoveze cauzele și acreditările.

Există și alte motive pentru oricine asta este momentul conform pentru ca Disney să reînnoiască Tomorrowland.

Compania evoca că va a randui 60 de miliarde de dolari în parcurile, stațiunile și croazierele rarunchi în următorul decada, deoarece acestea au devenit generatori de bani de încredere pe fondul pierderilor continue din partea de streaming a afacerii. Între curs, în această săptămână, directorul consiliu de ministri Bob Iger și aliații săi din consiliul de administrație Disney sunt așteptați să învingă o raportare din partea investitorului miliardar Nelson Peltz, oricine a făcut echipă cu fostul șef al Marvel Entertainment, Ike Perlmutter, pentru a încerca să submineze conducerea lui Iger.

Acesta ar a se impune să-i dea lui Iger frâu aproximativ slobod să facă tot ce a voi până la sfârșitul lui 2026, când îi expiră contractul.

Și CEO-ul Disney de multă moment a spus apriat, în baut, că a voi să facă oarece în privința crizei climatice.

Când președintele de apoi Trump a deoparte SUA din acordurile climatice de la Paris, Iger a demisionat dintr-un povatuire sfatuitor al Casei Albe în icoana de protestare. Câțiva ani mai târziu, Iger a spus că este „special de mândru” de noul câmp sideral al companiei din Florida, scriind că asta ar a se cadea „starni suficientă robustete curată pentru a manca două dintre cele star parcuri tematice de la Walt Disney World”.

Dar, oricât de important este faptul că Iger și locotenenții săi au urmat inițiative tradiționale de raspundere socială corporativă – reducerea emisiilor, conservarea pădurilor, reducerea consumului de apă – Disney ar a se cadea a efectua și mai departe prin povestirea sa.

Drept și Iger a acceptat acesta.

Iger a spus că pentru Disney, divertismentul musai să vină înainte de mesaje – și cred că are justete. Dar am fost plăcut crucit să găsesc un interviu terminal din 2010 în oricine a susținut că compania are o „oportunitate unică” de a a merge la milioane de tineri și de a „învăța importanța de a se a se purta într-un mod mai gestionar din priveala mediului. .”

Din nou — începe cu Autopia, dar este mai rece decât Autopia. Mai rece decât Tomorrowland, taman.

După cum am pictat premergator, există o mișcare la Hollywood pentru a încuraja producția de filme, emisiuni TV și alte povești oricine reflectă lumea așa cum există de farmec, adică o sistem planetar oricine devine din ce în ce mai infocat, dar pe oricine încă avem puterea. a elibera. Nu toate poveștile musai să fie inspre schimbările climatice sau inspre robustete curată. Dar mai multe povești ar a se impune măcar să le recunoască prezența.

Dacă Disney s-ar a se cadea a intra în cest mod de a gândi, taman și la cupon, implicațiile ar a se cadea fi uriașe.

Dacă cei mai influenți povestitori ai lumii ar a se cadea presăra puțin colb de pixie pe cea mai rece raportare cu oricine s-a confruntat vreodată omenirea, ei ar a se cadea a efectua un drum-de-fier indelung pentru a ne a sustine să transformăm disperarea în speranță.

„Toți cei oricine vin în cest loc norocit: corect ați venire”, a spus Walt Disney în ziua în oricine s-a nevindecat intaiul său gradina. „Disneyland este țara ta. Aoace vârsta retrăiește amintiri iele din baut, iar aoace tinerii pot a legumi provocarea și promisiunea viitorului.”

Astăzi, promisiunea viitorului este călare pe robustete curată. Se bazează pe acțiunea climatică.

Așa că haideți să ne încărcăm mașinile electrice, să respirăm adânc câteva minute fără smog și să începem să construim un Tomorrowland mai bun.

Această rubrică este cea mai recentă ediție a Boiling Point, un buletin informational prin e-mail inspre schimbările climatice și mediul în California și vestul american. Vă puteți înscrie pentru Punctul de clo-cot aoace. Și pentru mai multe știri inspre climă și atmosfera, urmăriți @Sammy_Roth pe X.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe