Sunday, April 21, 2024

Deveniți un ninja de etichetă

Acțiune

Când vine clantau de o alimentație sănătoasă, știm că proaspăt este cel mai placut.

Acesta nu înseamnă că toate alimentele ambalate sunt toate rele. Cumpărătorii pricepuți pot găsi opțiuni sănătoase – musai exclusiv să știe conj să caute.

Aoace intervin etichetele cu informații nutriționale.

Când înveți să decodezi etichetele, poți calcula mai placut ce articole să cumperi și pe fiecine să le lași pe polita, a spus Kristi Veltkamp, ​​nutriționist înregistrat la Spectrum Health.

„Gătitul proaspăt este întotdeauna cel mai bun”, a spus Veltkamp. „Dar dacă vei castiga unele alimente procesate, nu sunt toate rele. Colo vrei să fii acel investigator alimentar și să găsești cele mai bune produse.”

Administrația pentru Alimente și Medicamente a făcut această sarcină puțin mai ușoară pentru consumatori. Faptele lamurire, cum ar fi mărimea porției și caloriile, sunt adineauri într-un font mai îndrăzneț și mai gros.

FDA a trebuincios, de asemanator, companiilor alimentatie să enumere zaharurile adăugate, cunoștințe fiecine pot a ajutora consumatorii să-și reducă riscul de zacea fiecine pot fi prevenite.

„Dacă ar fi trebuit să aleg o rand fiecine este cea mai importantă, posibil că aceasta este”, a spus Veltkamp. „Zahărul este posibil motorul majorității bolilor – și obținem o mulțime de el.”

Luați-o de sus

Când citiți o etichetă cu informații nutriționale, uitați-vă mai întâi la dimensiunea porției.

„Mulți oameni opresc această fragment”, a spus Veltkamp.

Mulți presupun că o sertar de supă este egală cu o porție, de oglinda. În colectiv, o sertar este egală cu două până la trei porții, ceea ce înseamnă că primești de două până la trei ori mai vartos natriu, grăsimi sau alte ingrediente.

Companiile alimentatie tind să enumere porții a se reduce, ceea ce probabil confectiona ca celelalte numere să arate mai placut. Dacă plănuiți să consumați o porție mai gros, înmulțiți cantitățile de natriu, zahăr și calorii pentru a obține o reprezentare realistă, a spus Veltkamp.

Îndreaptă-ți grăsimile

În reluare, veți pedepsi grăsimile totale, împărțite în două categorii – grăsimi saturate și grăsimi trans.

Pentru un mnemotehnic bine-venit, amintiți-vă că „t” din grăsimile trans înseamnă probleme. Ferește-te de ea.

„Grăsimile trans sunt cea mai proastă grăsime pe fiecine o poți cantari, așa că vrei să o păstrezi la nula”, a spus Veltkamp. „Este o grăsime artificială fiecine crește riscul de zacea de inimă și colesterina indepartare. Nu există într-adevăr un cota convins aoace.”

Atenție la grăsimile trans din gustările sărate, produse de placintarie și margarină.

Companiile alimentatie nu musai să raporteze cantitățile de grăsimi trans dacă produsul conține mai puțin de jumătate de dram. Dar probabil apărea pe lista de bucate de ingrediente.

„Verice untdelemn hidrogenat este un alt denumire pentru grăsimile trans”, a spus Veltkamp.

Grăsimile saturate sunt de fire solide și derivate din produse de matrice animală. Gândiți-vă la unt, produse lactate și untdelemn de cucui.

Veltkamp recomandă limitarea acestora la cel vartos 15 grame pe zi.

Deveniți un detectiv al zahărului

O altă predicament lamurire este carbohidrații.

„Nu mă uit la totalul atât de vartos cât mă uit la calitatea carbohidraților, fiecine are de-a confectiona cu cât de multe fibre și zahăr are”, a spus Veltkamp.

Pentru pâine și alte produse din paine, ea recomandă produse cu 3 grame de fibre pentru fiece 15 grame de carbohidrați totali.

Fii mare amanuntit la glucida adaugate.

„Vrei să faci diferența între zahărul simplu și cel adăugat”, a spus Veltkamp. „Există zahăr simplu în fructe, iaurt și legume. Nu ne facem marturisi pentru acestea. Suntem îngrijorați de ceea ce se adaugă.”

Aceste glucida adăugate sunt omniprezente și provoacă dependență – și un conditie considerabil al bolii.

„Provoacă inflamație, probabil a se prosti sănătatea articulațiilor, sănătatea inimii și, reliefat, diabetul”, a spus Veltkamp. De asemanator, probabil a invita carii dentare, zacea hepatice și colesterina indepartare.

„Este în toate”, a zice ea. „Condimente, ketchup, sos de grătar, dressing pentru salată, unt de arahide, paine, iaurt, savai și biscuiți și pâine.”

Asociația Americană a Inimii recomandă maxim 24 de grame pe zi de glucida adăugate pentru femei și 36 de grame pentru bărbați.

Natriu și proteine

Etichetele alimentelor includ, de asemanator, informații contra natriu și proteine.

Majoritatea oamenilor ar a se cuveni să limiteze sodiul la 2.300 de miligrame pe zi. Pentru cei cu tensiune arterială, zacea de inimă sau zacea de bobric, cantitatea ar a se cuveni să fie și mai mică.

Shake-urile proteice și batoanele proteice au devenit din ce în ce mai impoporare. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi au impozit exclusiv de ca la 60 de grame de proteine ​​pe zi, a spus Veltkamp. Proteinele pot fi găsite în multe alimente, inclusiv paine integrale, legume, nuci, mazare, hant și lactate.

„Shake-urile de proteine ​​nu sunt de fire necesare decât dacă îl folosiți ca înlocuitor de masă sau dacă sunteți un atlet fiecine încearcă să-și dezvolte mușchi”, a zice ea.

Cazna de detectiv

Pe lângă informațiile găsite pe califica cu informații nutriționale, Veltkamp recomandă scanarea listelor de ingrediente.

„Dacă are o mulțime de lucruri fiecine sună ca și cum ar fi dintr-un laborator de biochimie; chimie minerala, este un mancare deosebit procesat și nu cea mai bună opțiune”, a zice ea.

Cu puțină muncă de detectiv și probabil o soat de ocheri de invatat, putem găsi alternative sănătoase intre rândurile de cutii, borcane și conserve de pe rafturile magazinelor alimentatie.

„Durează puțin mai vartos și musai să fii acel investigator al alimentelor”, a spus Veltkamp. „Există alimente sănătoase. Musai exclusiv să-l cauți.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe