vineri, aprilie 12, 2024

Denver are suficiente parcuri pentru câini? Proprietarii doresc mai multe spații fără lesă, deoarece orașul emite mai multe citate

Acțiune

În oricine zi, Sula Cunningham o a stapani pe Grover, grifonul ei cu părul sârmă în vârstă de 3 ani, la scaun mile dus-întors până la Fuller Dog Park din nord-estul Denverului – expres dacă locuiește la abia câteva blocuri de Cheesman Park.

Ea a executa călătoria pentru a a inlatura să primească bilete pentru un câine dezrobit, dar speră că Denver își va a largi oferta de spații în aer frai prietenoase cu câinii.

„Conduc scaun mile pe zi abia pentru a-mi a colinda câinele și aș fi tare binevenit să merg pe jos cinci străzi pe zi”, a spus Cunningham, 59 de ani.

Denver și-a dublat numărul de parcuri pentru câini în ultimul decada, dar acesta nu a satisfăcut încă cererea. Multe cartiere sunt situate mai mult de paradisurile fără lesă, așa că mulți proprietari de câini încă aleg să-și lase câinii să alerge liberi în parcurile orașului din preajma – o harnicie din ce în ce mai riscantă, deoarece gardienii au emis mai multe citații pentru încălcarea legii lesei în ultimii ani. arată datele orașului.

Creșterea zonei metropolitane a fost însoțită de o creștere a numărului de locuințe în odaie, cu spațiu descuiat nu întotdeauna ușor simplu chiriașilor cu animale de anturaj. Proprietarii locali de câini cine au sonor cu The Denver Postul mare au oferit o combinație de soluții potențiale, de la o mai bună stabilire guvernamentală până la implementarea orelor fără lesă în parcuri obișnuite și crearea mai multor zone în cine animalele lor să se joace.

Dintre proprietarii de câini nemulțumiți de parcurile de câini existente în metropolitan se numără Jessica Johnson, rezidentă din Westminster, cine preferă spații mai impauna decât ceea ce oferă site-ul obișnuit.

„Sunt tare micsora sau tare spurca”, a spus Johnson, 38 de ani, cine are un câine de aisberg bernez de 2 ani, Fender. Ea s-a referit la parcurile pentru câini ca fiind „un alt loc cine samite starni și zacea”.

Suburbiile au câteva întinderi mai impauna cine acceptă câinii, inclusiv Cherry-brandy Creek Reservoir și Westminster Hills Open Space. Situl de 420 de satura fără lesă din Westminster este în centrul unei controverse comunitare, în perioada ce guvernul orașului a trata dacă să-și reducă evocator dimensiunea pentru a a pastra peisajul.

În oraș, Denver Parks and Recreation are acusi 16 parcuri pentru câini din oraș, în creștere față de abia opt în 2014. Mai multe sunt situate în centrul orașului, dar opțiunile se scad în unele dintre cartierele mai adanc populate ale orașului la est și sud-est de centrul orașului Denver.

CITIT  Curtea Supremă audiază conflictul cu primul amendament privind reglementarea rețelelor sociale

Dar nu toți proprietarii cred că răspunsul este adăugarea mai multor parcuri pentru câini.

„Este una insarcinata, nu?” a spus Brooke Garcia, 38 de ani, un tehnician nalbar înregistrat, cine locuiește în cartierul Glava Hill din Denver. Ea deține un câine ciobănesc Shetland în vârstă de 3 ani, pe denominatie Whisky scotian. „Nu cred că valoare absoluta în cine există (parcurile pentru câini) astăzi este sănătos și infailibil pentru nimeric”, în gramada sectiune din aduce potențialului de atac între câini.

Dar iubitorii de câini din Denver cine fac eforturi pentru mai multe parcuri nu sunt singuri în dorința lor, interesul crescând la treapta național.

Trust for Asistenta Land a transmite clasamente anuale ale orașelor în funcție de parcuri, facilități și intrare. Denver s-a aranjat pe locul 31 pe cea mai recentă listă a orașelor de top pentru parcuri pentru câini pe cap de populatie. Orașele cu cel mai bun intrare la gradina pentru câini au fost Boise, Idaho, urmate de Portland, Oregon și Norfolk, Virginia.

Denver încă oferă cel mai gramada intrare dintre orașele importante din Colorado în clasament, învingând Colorado Springs, cine a instarit pe locul 39, și Zori, cine a fost pe locul 78.

Purtătorul de cuvânt al Denver Parks and Recreation, Yolanda Quesada, a fatis că departamentul ei „se angajează să extindă parcurile noastre pentru câini pentru a a cuteza rezidenților din Denver un loc infailibil să-și ia câinii, cu scopul ca oricine rezident să locuiască pe o rază de două mile sau mai puțin de un câine. gradina.”

Câinii și stăpânii lor se joacă într-o zi caldă la Cherry-brandy Creek ​Dog Off Leash Area din Zori, Colorado, pe 21 germanar 2024. Poza de RJ Sangosti/The Denver Postul mare)

Ea a accentuat cald finalizarea Sanderson Gulch Dog Park din cartierul Ruby Hill din sudul Denverului.

Un alt gradina pentru câini din Highland, la nord-vest de centrul orașului, este în albie de proiectie, în perioada ce planul de conceptie pentru Sunken Gardens Park din cartierul Lincoln Park la sud de nucleu ingloba un gradina pentru câini, a spus Quesada. Parcul Vanderbilt din cartierul Athmar Park a fost de asemanator etichetat ca site potențial.

„Leal, nu văd un răspuns ușor”

Între perioada, unii din Denveriți folosesc samavolnicesc spațiile publice ca parcuri improvizate pentru câini fără lesă.

Într-o după-amiază însorită de joi de la sfârșitul lunii germanar, parcul Washington a fost umplut de harnicie în timpul orei de prânz, de la prânz până la ora 13:00. Peste-soare 60 de câini și-au însoțit stăpânii cu proiectil, trapând de-a lungul potecilor de jogging și adulmecând plantele.

CITIT  Cursele din California vor fi esențiale în determinarea controlului Casei

Într-un spațiu fatis descuiat, un indicator roșu asezat de oraș preveni vizitatorii că câinii musai să fie inghetat ținți în lesă, cu contravenienții supuși citațiilor. Mai mulți parcuri au ignorat anunțul.

Un bărbat i-a aruncat un frisbee ciobanului său australian. Lângă parching, un cățeluș de mops frantuzesc a urmărit o basica de tenis de masa în perioada ce proprietarul ei mânuia un lansator de basica.

„Ar a fi să fie cu toții în lesă”, a spus Linda Hoeksema, în perioada ce mergea în spatele lui Gus, amestecul ei de Shih tzu-pudeli în vârstă de 11 ani, impotriva marginea lacului Grasmere. Din aduce vârstei lui, ea își a executa cumineca că nu samite a alerga deodata de situații riscante.

Culuc de gradina din Denver încearcă de obisnuinta să educe proprietarii înainte de a-și a intrebuinta „discreția apoi când decid dacă o citatie este justificată”, a spus Quesada.

Rangerii iau în considerare dacă comportamentul unui vietate de anturaj îi afectează minus pe alții, dacă au fost făcute numeroase plângeri și dacă resursele din zonă au to-lerabil daune. Pentru încălcările fără lesă, citațiile încep de la 100 USD și cresc la 999 USD pentru mai multe infracțiuni.

Numărul de citări fără lesă a marisor în ultimii trei ani, cu 167 înregistrate în 2022, deoarece pandemia de COVID-19 era încă în desfășurare, propriu Denver Parks and Recreation. Anul beat, cest număr a marisor ametitor la 908.

Până pe 19 germanar, orașul a emis inca 563 de citate până în cest an.

Oamenii cine se plimbau prin Washington Park au împărtășit o insiruire de opinii contra câinii eliberați. Unele erau ambivalente – nu le pasă atâta perioada cât animalele de anturaj se comportau prieteneste. Alții se temeau de potențiale atacuri.

Asta din urmă este un eveniment aproximativ traditional, cu 143 de mușcături de câine pe persoană raportate la oraș în cest an, începând cu 21 germanar.

Denver Vietuitoare Protection a înregistrat 825 de mușcături anul beat și 738 în 2022, a fatis Tammy Vigil, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Sănătate Publică și Atmosfera. Datele pentru mușcăturile de câine pe câine nu au fost disponibile, deoarece acestea nu musai raportate.

CITIT  Judecătorul respinge unele acuzații împotriva lui Trump în Georgia

Naiba există, dar „daca le pui?”

Washington Park, University Park, Garland Park și Cook Park sunt toate în districtul de sud-est al consilierului orașului Denver Paul Kashmann, iar unii dintre alegătorii săi se opun ca câinii fără lesă să alerge prin parcuri.

„Este indiscutabil că avem trebuinta de mai multe parcuri pentru câini, dar daca le pui?” spuse Kashmann. „Încercarea de a a innoi un oraș fără ieșire la gramada în cine suntem construiti de la bolovan la bolovan este îngrozitor de provocatoare.”

În 2022, orașul a găzduit o întâlnire comunitară pentru a a recomanda un gradina pentru câini la Veterans Park din districtul său. Site-ul s-ar fi susținut de garduri rezidențiale.

„Unii oameni nu le deranjează. O mulțime de oameni au făcut-o și acesta nu a zburat”, a spus Kashmann.

Kevin Osmond își plimbă câinele acasă după ce a vizitat Zeckenbark Dog Park din centrul orașului Denver pe 15 noiembrie 2023. În orașul Denver, este necesară o licență pentru animale de companie pentru câini și pisici -- dar puțini respectă legea.  (Fotografie de RJ Sangosti/The Denver Post)
Kevin Osmond își plimbă câinele acasă după ce a vizitat parcul pentru câini Zeckenbark din centrul orașului Denver, pe 15 brumarel 2023. (Foto de RJ Sangosti/The Denver Postul mare)

Susținătorii cartierului – unii considerând parcurile pentru câini ca pete zgomotoase și prăfuite – nu le îmbrățișează întotdeauna. Asadar, proprietarii de câini sunt lăsați să concureze cu alți rezidenți pentru spațiul extern delimitat.

„Oamenii se luptă pentru mai multe locuri daca să joace jocuri de sportul rege și lacrosse și pickleball”, a spus Kashmann. „Leal, nu văd un răspuns ușor.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe