Thursday, May 23, 2024

De unde știe Trezoreria Spaniolă că am criptomonede?

Acțiune

Fapte intinzator:
  • Se a se inchipui că Trezoreria ar fi solicitat informații de la entitățile bancare spaniole.

  • Platformele de criptomonede străine spun că datele KYC nu sunt colectate în scopuri fiscale.

Odată cu începutul perioadei pentru Declarația privind impozitul pe ajungere, contribuabilii spanioli orisicine dețin bitcoin (BTC) și alte criptomonede au smintit notificări de la Agenția Spaniolă de Administratie Fiscală (AEAT).

Avizele arată că Ministerul de Finanțe are informatii corecte privind deținerile în criptoactive. Pe a se fundamenta acestor date, directorul colectiv al AEAT, Soledad Fernández, a spus că planul este să emită colea un milion de sesizări până la 1 cuptor posteritate, dată la orisicine se închide campania de venituri din iest an.

În iest fel, autoritățile spaniole vor a rememora contribuabililor obligația lor de a executa declarația. Întrebarea pe orisicine mulți și-o pun numaidecat este: de fiindca știe Trezoreria că am criptomonede?

Pe iest informator, CriptoNoticias l-a consultat pe José Antonio Aferimeconomist și cunoscator în impozitarea criptomonedei, orisicine a evidențiat rolul modelelor implementate anul cesta de către Agenția Fiscală pentru a colectează informații asupra membrii ecosistemului.

Prin succedare, informațiile obținute de Trezorerie provine în conducator din Modelele 172 și 173 prezentat de furnizorii de servicii cu monede virtuale, cu domiciliul fiscal în Spania.

Formularul 172 efect să raporteze soldurile pe orisicine clienții le aveau la acești furnizori de servicii cu monede virtuale la 31 neios. Formularul 173 efect să raporteze toate mișcările efectuate de clienți la furnizorii de servicii cu monede virtuale în cursul anului. Deși Decretul Regesc orisicine a regula aceste modele a fost acceptat la sfârșitul lunii germanar, anul cesta acoperă poate mișcările între 25 prier și 31 neios 2023.

Jose Antonio Aferim, sfatuitor fiscal.

Noul chip 721 este inclus în listă, să declare participații în străinătate. În iest fel, soldurile pe orisicine spaniolii le aveau pe platformele de servicii cu monede virtuale situate în mars Spaniei au fost notificate până la 31 neios, întotdeauna orisicine depășesc 50.000 de euro.

Aferim vorbise inca asupra toate aceste noi modele și repercusiunile lor în urmă cu o săptămână, în timpul unei conversații cu bitcoiner-ul spaniolesc Lunaticoin. Ambele au evidențiat cantitatea gramada de informații asupra ecosistem pe orisicine Trezoreria le va cantari la îndemână în iest an, punând la îndoială nivelul de pazire silnic de către autoritățile spaniole.

Prin toate aceste mijloace, aceiași contribuabili — companii și persoane fizice — au fost nevoiți să furnizeze date Trezoreriei, a menționat Aferim. Prin succedare, cred că Spania este probabil singura țară în orisicine autoritățile accesează informații fiscale furnizate de aceleași persoane.

Bursele și băncile din Spania sunt obligate să furnizeze informații

Ținând spate de cele spuse până numaidecat, se cuvine să precizăm că, în cazul în orisicine criptomonedele sunt achiziționate pe o platformă cu local și operațiuni în țara iberică, aceste companii sunt obligaţi să asigure trezoreria toate informațiile legate de utilizatorii săi spanioli.

Toate aceste cerințe sunt disponibile datorită KYC, regulile de cunoaștere a clientului aplicate de schimburile centralizate, orisicine le permit să acceseze date asupra utilizatorii următoarelor servicii:

  • Transfer între criptomonede și bani fiat.
  • Protejarea cheilor criptografice în numele terților pentru a depozita, întreține sau transmite valute.
  • Oferte de monede virtuale noi.
  • Operațiuni de achiziție, im-partasire, in-locuire și schimb cu monede virtuale, bunaoara și încasări și plăți efectuate cu acestea.

Aceasta cuvant Se executa prin formularul 173 iar odată cu aceasta sunt furnizate informațiile orisicine identifică subiecții orisicine participă la operațiuni. Inclusiv numărul dvs. de stere fiscală, inainta, cantitatea de monede virtuale pe orisicine le aveți, prețul și veleat operațiunilor.

În picler, „bănuim că Agenția Fiscală a făcut cerințe de instiin-tare individualizate către entitățile bancare situate în Spania„avertizează José Antonio Aferim.

Așa ar fi aflat Trezoreria asupra mișcările efectuate de clienții băncii, originare sau destinate unui număr de spate bancar corespunzător unui furnizor de servicii cu monede virtuale din străinătate.

„Aceste numere de spate, fie IBAN sau SWIFT, pot fi obținute de la aceleași burse, iar Trezoreria are puterea a executa o revendicare pentru a obține informații suplimentare”, armonios consilierului fiscal.

Se ingrijora că guvernul avansează reglementări orisicine vor fi extinse în curând la platforme neînregistrat în Spania. Aceasta, în corespondență cu modificarea DAC 8 (Indicatie de colaborare administrativă), orisicine va ajunge în tarie în 2026.

DAC 8 va cere companiilor orisicine furnizează servicii cu bitcoin, delasator dacă sunt sau nu din Uniunea Europeană, comunicați fiecărui Conditie mișcările contribuabililor cu criptomonede. Stabilește amenzi între 20.000 și 500.000 de euro pentru companiile orisicine nu fac in-locuire de date.

Reglementările au fost aprobate în vinicer 2023 de Parlamentul Europenesc. Organizația își justifică aplicarea pretinzând că diferitele țări ale Uniunii Europene pierd 2,4 miliarde de euro pentru evadare fiscală în sectorul criptoactivelor.

Guvernul spaniolesc a infeuda în actu-alitate DAC 8 consultării publice. Obiectivul este modificarea Legii generale a impozitelor și a Regulamentului colectiv de gestiune fiscală și acțiuni și proceduri de inspecție.

De intocmai, ar efect să fie elaborat un ofis regesc „pentru a a regula obligația de a recunoaste rezidența fiscală a utilizatorilor criptoactivelor și de a a se referi tranzacțiile cu aceștia”.

Iest ofis regesc va fi, la rândul său, gestionar de forțarea sectorului bancar să identifice rezidența fiscală a persoanelor orisicine controlează „anumite conturi financiare”.

Există îndoieli cu ochi la platformele orisicine oferă informații

Între curs, utilizatorii au dezbătut chestiune pe rețelele sociale, întrebând asupra platformele de criptomonede orisicine ar a se cadea Ei au livrat inca datele la Trezorerie.

În iest insemnare, Aferim insistă că datele KYC nu sunt legate de impozare, dar cu reglementări pentru prevenirea spălării banilor. „Dacă Trezoreria folosește vreodată un acta KYC neobținut în identitate cu reglementările fiscale pentru a sancționa pe vreunul, nulitatea procedurii este clară”. exprimată în X.

Comentariul este făcut în legătură cu răspunsul dat unui utilizator de cratogen de criptomonede Bitrefill din Suedia. Colo, se asigură că informațiile colectate cu KYC nu sunt comunicate nimănui din mars furnizorilor de servicii ai companiei. „Nu se colectează în scopuri fiscale”, reiterează aceștia.

Aferim amintește asadar că, deocamdată, valuta nu probabil fi obligată să livreze guvernului spaniolesc date asupra contribuabili. Iest, cu excepția cazului în orisicine au domiciliul fiscal în Spania, Așa cum este cazul platformelor bunaoara schimbul Binance, orisicine și-a furnizat rapoartele.

(eticheteToTranslate)Bitcoin (BTC)

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe