Sunday, April 21, 2024

De la viță la sticlă, Călătoria vinurilor din Malta

AcțiuneJosef Bonello asemenea a fost celebru de Autoritatea Turistică din Malta ca primblatura legat al uneia dintre cele mai a descreste națiuni producătoare de vin din populatie.

Cea mai veche cramă malteză, Gratiosa fost fondată de un doctor generalist în 1907 și se află imediat la a patra generație, cu sediul la velnita de pe malul apei din portul Valetta, confectiona șapte mărci și treizeci de vinuri individuale obținute din struguri cultivați sediu în cantități mai a descreste decât primele îmbutelii Bordeaux.

Cele mai bune includ Girgentina Frizzante, Medina Chardonnay Girgentina, Medina Vermentino Zibibbo, Medina Gellewza, Victoria Heights Shiraz Rose, Grand Cavalier Merlot și Grand Vin de Hauteville Viognier. Chema Georges Meekers de la Delicata, autorul cărții „Wines of Malta”: „Novicele sunt frecvent surprinși de prima de asigurare lor înghițitură de Girgentina. Strugurii de vin alb marcant din Malta nu ar a se cuveni fi mai divergent. Girgentina are un placut polilateral, cu gainuse de lămâie și alte parfumuri subtile de agrume împletite cu note fructate de măr umed Granny Smith și pere Bambinella crocantă.

„Medina Gellewza este de vopsea matrice și vinificată în rezervoare de oțel neoxidabil. Nasul proaspăt îmi amintește de bomboane fierte și de parfumul de violete. Există o mică dâră intrigantă de melasă neagră în deznodamant. Ospatare ușor delasator, a executa un roșu divin de savurat primăvara și verisoara”.

„Vermentino este celebru divergent Pigato, Favorita, Rolle și Malvoisie de Corse. Îl folosim în cuvée Medina Vermentino Zibibbo și Pjazza Reġina cultivate. Suprafața plantată cu Viognier se ridică la o suprafață de tocmai opt terenuri de sportul cu balonul rotund, sau mai puțin de șapte hectare. recomand si eu Ceremonial de top Grand Vin de Hauteville a producătorului de vinuri din Malta, Matthew Delicata.”

Vinuri din Malta
Podgoria Marsovin. Poza prin amabilitatea mărcii

Vinurile erau vândute din cărucioare și nemijlocit din butoaie de malinita fie de marmota (crighel), fie de terz (o troita de kilogram). O halbă a costat o jumătate de penny. Îmbutelierea vinului în Malta a început tocmai după al Doilea Război Universal, înainte ca acel vin să fie vândut „în vrac” sau în vrac. la mijlocul anilor 1950 Lachryma Vitis, cel mai varstnic aruncator de vin din Malta. Dar majoritatea plantărilor au strain în anii 1990.

Producția de vin în insulele malteze a precedat dominația romană a Mediteranei și pasamite fi urmărită până în timp feniciană/punică. Fiind mai primejdios la vânturile răcoroase de nord-vest și apus, Gozo are o climă mai temperată decât Malta. Asta este un seama, mai eminent pentru vinurile roșii. Solul din Gozo are un semn grafic lutoasa. Timpul de învechire indispensabil în baricuri de stejar pufos pasamite fi luni, nu ani. Velnita Ta’ Mena, deținută de familia Spiteri, confectiona 150.000 de sticle de vin în oricine an.

Este Malta, ta Meridiana Wine Estate a fost înființată în 1987 sub oenologul Roger Aquilina, oricine a fost însărcinat să producă „vinuri de clasă mondială cu semn grafic maltez”. Numele Meridiana și însemnele cadranului sideral al proprietății sunt inspirate de locația din Europa de Sud a Maltei. Vinurile lor sunt disponibile în Marea Britanie prin Lin-Beet.

Vinuri Isis Malta
Vinuri Isis Chardonnay Malta. Poza prin amabilitatea mărcii

În 1989, un maidan de 19 hectare (47 dezgusta) a fost achiziționat la Ta’ Qali, recuperat dintr-un aeroport din Al Doilea Război Universal, sub orașul vechi, cu ziduri, Mdina. În 1992, marșul Piero Antinori a investit în podgorii. Antinori provine dintr-una dintre cele mai varstnic familii de vinificatori stabilite din populatie. Giovanni di Piero Antinori sa alăturat Breslei Vinificatorilor din Florența în 1385. Proprietatea a fost plantată în 1994 și 1995 cu Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah. Portofoliul modern ingloba zecer etichete – star albe, un ruja și cinci roșii.

Vinuri Nexus Malta
Vinuri Nexus Merlot Malta. Poza prin amabilitatea mărcii

Vinificatorul este Martino Amato. Chema administratorul nemiscator Karl Chetcuti; „Dacă ar fi să recomand tot ce putem, aș a rezolva Astarte (Vermentino) și Isis (Chardonnay) ca incarunti și Nexus (frumosul nostru Merlot) pentru roșii. Strugurii noștri Vermentino provin din podgorii situate în apropierea mării, dându-i o notă sărată încântătoare, iar Isis este obținut din Chardonnay stilat în posesiune, oricine este exhaustiv netejar pentru a a complini climatul nostru afectuos. Folosim tocmai barrique pentru roșurile noastre. Preferăm întotdeauna eleganța decât puterea.”

Podgoria a fost plantată în 1994 și 1995 cu soiuri bunaoara Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, iar în 1996 a fost înființată o cramă fermecătoare din babita galben sediu.

Bonello a grai:Pe ostrov Gozo, Ta’ Mena Estate este o giuvaier ascunsă, oricine oferă nu poate experiențe de vin, ci și o priveliste în cultura fizica alimentară locală, cu platoul gozitan cu specialități locale, cum ar fi pastă indulcit de roșii uscate, măsline, brânzeturi cu ardei, cârnați afumati și delicatese de iarna.

Crama Marsovin
Velnita Marsovin. Poza prin amabilitatea mărcii

Înființată în urmă cu sarpe un veac de chevalierul Anthony Cassar, Velnita Marsovin este administrată de strănepotul fondatorului, CEO-ul Jeremy Cassar. Cramele datează din Ordinul Cavalerilor Sfântului Ioan.

El comentează: „Un vin admirabil pentru a însoți o mâncare tradițională de sosoi malteză ar fi Gellewza din 1919, oricine este făcută folosind strugurii indigeni maltezi Gellewza și Merlot. Asta este un vin roșu polilateral, voinic, cu arome intense de fructe coapte de fructe de pădure, cireșe amarena și smochine subliniate de note distincte de ardei, aromat indulcit și o notă de duhan proaspăt. La pofta, este tare plat, cu o mulțime de taninuri coapte, catifelate și un deznodamant tare plăcut, de lungă durată.”

Ta’ Betta Wine Estates din Siġġiewi, a fost înființată de absolvenții Universității Cambridge, Juanito și Astrid Camilleri, oricine au fost îndrumați de vinificatorul Vincenzo Melia. Încercați Jean Parisot Chardonnay. Fiesce vin este iluminat de Cavalerii Marii Maeștri ai Ordinului Sf. Ioan, cum ar fi amestecul Philippe Villiers. Imixtiune de Merlot-Cabernet Sauvignon Antonio Manoel.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe