sâmbătă, aprilie 20, 2024

De ce resping rezidenții ajutorarea depozitului de gunoi Chiquita Canyon?

Acțiune

După ce au îndurat mirosurile râncede ale gropii de sterc rodul-pamantului de pregiur un an, unii locuitori din Valea Schiopata Clarita au jignit punctul de desfacere.

O reacție chimică la temperatură ridicată a făcut ca gunoiul să înceapă să mocnească adânc într-o porțiune închisă a depozitului de sterc Chiquita Canyon, în Castaic. Incendiul secret – orisicare ar a se cadea rotita ani de zile – eliberează viciere toxică a aerului și a odrasli milioane de galoane de deșeuri lichide.

Deși Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a fatis paroxism „un risc inevitabil și substanțial” pentru comunitățile din imprejmuire, mulți rezidenți nu își pot ingadui să-și părăsească casele pentru a scăpa de fumul contraindicat.

Fără sfârșitul în vizibilitate, supervizorul județului Los Angeles, Kathryn Barger, a trebuincios Waste Connections Inc., operatorul depozitului de sterc, să ofere fonduri pentru a-i a proteja pe rezidenții orisicare doresc să se mute nedefinitiv până când chestiune va fi rezolvată.

Când programul de ambulanta condus de gropi de sterc a fost lansat săptămâna trecută, Barger a promovat site-ul companiei și a lansat o declarație în orisicare sugerează că este mulțumită de lansarea acestuia.

Dar, pe măsură ce rezidenții au început să completeze cererile, mulți au devenit suspicioși. Site-ul web al programului a menționat că a fost lansat de o firmă de avocatură din New York specializată în reglementări legale. Le cerea rezidenților să furnizeze informații personale detaliate. Și pentru a obține finanțare pentru relocare, rezidenților li s-a trebuincios să semneze un imprimat cu un verb pe orisicare unii l-au găsit neliniștitor:

„Prin trimiterea acestui imprimat, înțelegeți că fiecare compensație primită prin iest platforma are scopul de a vă despăgubi pentru daune sau vătămări pe orisicare susțineți că ați to-lerabil din mobil oricăror mirosuri sau abur emanate de la depozitul de sterc Chiquita Canyon, inclusiv, dar fără a se granita la, efectele negative deasupra sănătății ( batran, miscare sau viitorie)…”

CITIT  Trump câștigă caucusurile din Missouri și mătură convenția GOP din Michigan

Oshea Orchid, un avocat orisicare reprezintă o clasă de membri ai comunității orisicare dă în judecată Chiquita Canyon și LA County pentru emisiile gropii de sterc, a spus că este îngrijorată de faptul că formularea pare să sugereze că persoanele orisicare caută finanțare pentru relocare ar renunța la dreptul lor de a necesita despăgubiri pentru daunele viitoare. Unii dintre clienții ei orisicare au solicitat dinainte pentru sprijin și-au singuratic iute cererile înainte de a ticni finanțare, susținând că au fost induși în vina.

„Se pare că acel schita de a încerca să obțină o derogatie a fost cu adevărat șmecher”, a spus Orchid, coechipier la Sethi, Orchid and Baies. „Nu știu dacă pur și neamestecat s-au gândit că nu o vom imbratisa. Cred că știu că iest controversa va fi o raportare din partea lor. Cumva că caută fiecare fel de lacună procedurală pentru a încerca să diminueze pretențiile împotriva gropii de sterc.”

În insoti unei anchete a The Times, oficialii depozitului de deșeuri au spus că formularul de teclif nu a fost destinat să protejeze operatorul de litigii. Ca răspuns la critici, ei au spus că revizuiesc textul cererii pentru a oglindi această poziție.

„Într-un silinta de a a lamuri și mai departe Programul nostru de sprijin comunitar, facem actualizări ale site-ului nostru web și formularului de teclif pentru a a lamuri tare departe că oricare participă la Programul de sprijin nu renunță la nicio pretenție pe orisicare le-ar a se cadea a detine împotriva depozitului Chiquita Canyon sau a celor conexe. entităților și nu renunță la fiecare daune suplimentare la orisicare ar a se cadea a detine dreptul”, a fatis vicepreședintele Waste Connections, John Perkey, într-o declarație pentru The Times.

CITIT  House a aprobat pachetul de facturi de cheltuieli de 460 de miliarde de dolari. Senatul se aștepta să acționeze înainte de termenul limită de închidere

Orhideea nu cumpără acesta. Ea a spus că programul a semănat inca neîncredere în rândul membrilor comunității orisicare simtualism că depozitul de deșeuri a încercat să folosească un platforma filantropic pentru a a imbia o colectivitate vulnerabilă.

Barger a fatis pentru The Times că nu cunoștea nicio cerință identic căreia rezidenții sunt de consens cu condițiile pentru a ticni sprijin de relocare.

„Mă aștept ca proprietarii gropii de sterc să accepte cererea mea de reazem comunitar și să ofere acel reazem fără nicio condiție”, a spus ea într-un comunicat. „Cest munca va arăta că lucrează cu bună credință pentru a a asculta nevoile comunității din jur. Fiecare mai puțin este neadmisibil. „Dar în centrul problemei, Orchid susține că depozitul de sterc nu ar fi trebuit niciodată să i se permită să administreze programul de relocare.

Ea a menționat că depozitul de sterc a alocat și bani pentru un platforma raznit orisicare oferă rezidenților afectați rambursarea facturilor la utilități (orisicare sunt departe mai infatua de la funcționarea filtrelor de aer și a aerului condiționat). Dar există o distincție majoră: județul LA este gestionar de derularea programului și de acordarea finanțării.

„Oamenii orisicare mă contactează spun: „Se simte greșit că musai să merg la foasa de sterc, cerșind sprijin, când aș a se inchipui că aleșii mei și guvernul ar a urma să fie”, a spus Orchid.

EPA găzduiește o întâlnire la Școala Gimnazială Castaic, joi, între otorinolaringologie 18:00 și 20:00, pentru a alcatui rezidenții cu atentie la cele mai recente condiții observate la depozitul de sterc și pașii următori pentru rezolvarea reacției chimice.

INCA UN LUCRU

Autoritățile de aran-jare a aerului din sudul Californiei musai să adopte o regulă orisicare să stabilească sancțiuni financiare pentru unii cei mai infatua poluatori din latura. Cadenta de mai tare de un decada, Districtul de Management al Calității Aerului de pe Panta de Sud a autorizatie unora dintre cei mai puternici poluatori, inclusiv unor rafinării de petrol lampant, să evite achitare taxelor impuse de federativ. Vertical frecventare, districtul diafan a esuat să colecteze peste-auriu; pestele-spada 200 de milioane de dolari pe orisicare i-ar fi zdravan a arunca pentru investiții în aer slobod. După soluționarea unui decizie intentat de o coaliție de grupuri ecologiste, districtul diafan are până în vinicer să aprobe noi taxe.

CITIT  Amendamente constituționale irlandeze privind familia, femeile care nu au votat

Această rubrică este cea mai recentă ediție a Boiling Point, un buletin orientativ prin e-mail inspre schimbările climatice și mediul în California și vestul american. Vă puteți înscrie pentru Punctul de ebulitie aoace. Și pentru mai multe știri inspre climă și sfera, urmăriți @Sammy_Roth pe X.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe