Thursday, May 23, 2024

De ce americanii nu pot urmări sau asculta procesul lui Trump din New York

Acțiune

Este un minut din intamplare – intaiul președinte american oricine se confruntă cu acuzații penale într-o sală de judecată americană. Cu toate acestea, cumva o mână de observatori sunt capabili să vadă sau tocmai să audă ceea ce se întâmplă.

În tura, cea mai puzderie noroc a națiunii primește știri catre procesul pe bani tăcuți al fostului președinte Trump la mâna a doua. Începând cu moțiunile prevedere și selecția juriului oricine au început luni, reporterii dintr-o sală de judecată din Manhattan musai să transmită lumii exterioare ceea ce se aparea după farmec.

Acesta pentru că legea statului New York cu luare-aminte la mediatizarea procedurilor judiciare este una dintre cele mai restrictive din țară. Moartea de săptămâna trecută a lui OJ Simpson, al cărui dreptate pentru crimă a fost transmis în oblu dintr-o sală de judecată din Los Angeles, a incantat o națiune în urmă cu trei decenii, a fost o rememorare grăitoare a modului în oricine New York-ul este în urmă cu vremurile – sau, cel puțin, o reținere.

De ce nu mă lasă New York-ul să-l văd?

Reglementările oricine limitează acoperirea mijloci în sălile de judecată datează de gata un suta, când spectacolul blițurilor strălucitoare și al operatorilor de cameră oricine stăteau pe mesele martorilor în timpul procesului din 1935 al bărbatului inculpat de răpirea și uciderea fiului bebeluș al lui Charles Lindbergh a îngrozit comunitatea juridică, conform unui relatie din 2022. relatie al Fondului pentru Curți Moderne din New York.

Regulile de punere a decorului s-au răspândit la cota național, modificate pentru a ține testea de invenția televiziunii, deoarece avocații apărării se temeau că acoperirea terminal le-ar dăuna cazurilor, se arată în relatie.

Cu toate acestea, interesul pentru o obladuire deschisă a domolit aceste legi și, încet, cu grijă, camerele terminal au început să fie permise în instanțele din întreaga țară, deseori la discreția judecătorilor oricine prezidează cazuri individuale.

New York le-a autorizatie, de asemanator, pe bază experimentală între 1987 și 1997, dar au fost închise. Lobbyiștii pentru avocații apărării rămân puternici în New York și dețin o influență deosebită în rândul avocaților din Adunarea statului, a fatis Victor Kovner, un fost sfatuitor al unei corporații din New York City, oricine pledează pentru sălile de judecată deschise.

New York și Louisiana sunt singurele state oricine interzic implinit acoperirea terminal, a spus Fondul pentru Curți Moderne.

Pentru Kovner și alții, este certaret.

„Suntem taht mondială a mass-media, ne place să credem, iar faptul că camerele nu sunt permise într-una dintre cele trei ramifica ale guvernului este inadmisibil”, a fatis senatorul statului New York Tars Hoylman-Sigal, oricine a a sponsorizat un intentie de legiuire pentru a încerca să schimbe acesta.

„Este oarecare dintre cele mai importante procese ale epocii noastre moderne”, a spus senatorul. „Cred că publicul are dreptul să vadă fidel ce se întâmplă în acea sală de judecată”.

La începutul procesului, unii reporteri au sugerat că părea că au existat momente în oricine Trump a somnoros în scopot ce urmărea procedurile. Campania fostului președinte a controversat acesta. Fără o cameră terminal instalată și instruită pe el, nu există nicio regim de a ști cert.

Ajunge, am văzut o poza a lui Trump în instanță la începutul procesului

Acesta pentru că președintele judecătorului, Juan M. Merchan, a autorizatie ca o mână de fotografi să fotografieze Trump înainte de începerea procedurilor zilei. Odată ce instanța a fost convocată în ședință, artiștii de schiță din sufragerie; sala de mancare de judecată – o formă de instiintare pe raposare – dețin.

Există, de farmec, o ascundere terminal a procesului, disponibilă pe monitoare într-o încăpere adiacentă sălii principale de judecată. A fost cuprins luni de reporteri, ofițeri de instanță și câțiva membri ai publicului, inclusiv Ron Sinibaldi, un fost samtartau din Long Island, oricine s-a randuit în fața tribunalului înainte de miezul nopții pentru un loc.

„Am invatat biografii prezidențiale”, a spus Sinibaldi. „Merg la bibliotecile prezidențiale. Sunt aoace pentru intamplare.”

Cum compensează cei implicați pentru restricții?

Într-un hol din pleaca sălii de judecată, un număr circumscris de camere și un mic categorie de reporteri sunt poziționați pentru a a pripi remarcile oricărei persoane implicate în dreptate oricine dorește să se adreseze lumii exterioare. Aiesta l-a inclus pe Trump, tocmai înainte de începerea procedurilor.

În absența unei acoperiri live a procesului, cât de des va a hotari fostul președinte să profite de acele camere și dacă organizațiile de știri își transmit remarcile – fie în oblu, fie înregistrate sau hici – vor face un rol apreciabil în valoare absoluta în oricine cazul este perceput exoteric.

MSNBC și-a transmis declarațiile în oblu luni dimineață. „Încearcă să înțeleagă narațiunea, lasator de efect”, a spus reporterul CNN Phil Mattingly catre team de apărare a lui Trump.

Cum gestionează jurnaliştii restricţiile?

Cu vreunul obstacol. CNN a amplasat o echipă pe străzile din Manhattan în pleaca sălii de judecată, inde trecea clasic un autocamion împodobit cu steaguri pro-Trump, claxonând și muzică de la difuzoare. Reporterii s-au greu cateodata să fie auziți. „Este un fel de caldare aoace”, a spus Kaitlan Collins de la CNN.

Comentatorii și experții, mulți dintre ei cu experiență în selecția juriului, au oferit opinii din pleaca sălii de judecată sau din studiouri. Analistul Fox News, Jonathan Turley, a spus că „majoritatea orașelor, cel puțin cele din pleaca New Yorkului”, vor cunoaste cazul ca pe o asortare a justiției penale.

Cu estimările că selecția juriului ar a merge a rezista două săptămâni și nu există nicio regim de a o arăta, jurnaliștii vor capata greu scopot de rotunjit dacă nu își îndreaptă atenția în altă noroc.

Vor fi televizate alte cazuri Trump?

Georgia, inde Trump se confruntă cu acuzații de melanj în alegeri, oferă judecătorilor posibilitatea de a aproba camerele de televizor. Judecătorul de la Curtea Superioară a Comitatului Fulton, Scott McAfee, a fatis că va a se aseza la dispoziție pentru imprastiere toate audierile și procesele din cazul împotriva lui Trump. Aceasta a inclus inca audieri privind dacă Fulton County Dist. Atty. Fani Willis ar fi eliminată din caz.

Instanțele federale nu permit camerele în cazurile penale. Trump se confruntă cu cazuri federale separate pentru presupuse interferențe electorale și manevrare greșită a documentelor clasificate, deși nu este lamurit când sau dacă vor capata loc acele procese.

Federalii oferă o licărire de speranță: Curtea Supremă a SUA aproba difuzarea audio a argumentelor orale în pleaca sălii de judecată. Dar nu există niciun dovada că iest unealta s-ar a folosi în cazul lui Trump. Legea din New York nu aproba acoperirea audio a procesului său cu bani liniștiți.

Susținătorii legislației oricine să deschidă instanțele din New York pentru acoperirea mijloci electronică speră că atenția acordată cazului Trump le probabil a incita propunerile. Ideea este considerată ca noroc a negocierilor curente inspre bugetului statului New York, așa că, abstract, o nouă legiuire ar a merge tocmai intrista procesul lui Trump dacă este adoptată și intră în vehementa urgent.

Având în ochi istoria New York-ului, cel mai placut este să nu contați pe ea.

Bauder crea pentru Associated Press. Corespondenții AP Jennifer Peltz și Jake Offenhartz din New York și Anthony Izaguirre și Maysoon Khan din Albany, NY, au contribuit la iest relatie.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe