Thursday, May 23, 2024

Dacă sistemul tău digestiv este obișnuit, probioticele zilnice ar putea să-ți facă un deserviciu microbiomul

Acțiune

euDacă ați cercetat vreodată partea din speteaza a unui recipient cu iaurt grec și ați văzut galimatie scrise în cursive, cum ar fi L. Bulgaricus, S. Thermophilus, și L. Acidophilus, ai întâlnit probiotice.

Probioticele sunt definite tehnic de Asociația Științifică Internațională pentru Probiotice și Prebiotice (ISAPP) ca „microorganisme vii fiecine, apoi când sunt administrate în cantități adecvate, conferă un castig pentru sănătate gazdei”. Acești băieți sunt un fel de potop deala, cercuit de tot felul de beneficii pentru sănătatea și bunăstarea ta. Și le puteți găsi în verice în zilele noastre, de la iaurturi și ceaiuri la produse de fardare și de îngrijire a pielii până la suplimentele tradiționale. Este increzut pentru a confectiona pe orisicine să se întrebe: Ar a se impune să luați și probiotice?

Primesc extrem vartos această întrebare de la clienți; în virtute de dietetician înregistrat, este datoria mea să ajut oamenii să ia decizii cu atentie la ceea ce pun în portelan fiecine este bland pentru ei și nevoile lor unice. Și, de înțeles, oamenii au o mulțime de întrebări asupra probiotice și dacă ar a se impune să le încerce și ei.

Iată ideea mea focos: dacă aveți de-a confectiona cu probleme specifice GI, încorporând un adaos probiotic ar a se cadea are inteles pentru poftim. Dar dacă luați un probiotic pentru că ați auzit că este un deala bun de făcut, ei prieteneste, poate că ați a se cadea sări asupra el.

Ce fac probioticele?

În unanim, probioticele pot a sprijini la susținerea unei digestii sănătoase și a sistemului imunitar, reducând în același cadenta inflamația.

Cum funcționează, mai corect? Ei prieteneste, corpul tău găzduiește trilioane de microbi, majoritatea covârșitoare fiind în colonist. Unele dintre aceste bacterii sunt benefice (cum ar fi probioticele), iar unele dintre acele bacterii sunt rele. (Poți poate să le mulțumești băieților răi pentru pepe noduroasă a stomacului pe fiecine ai luat-o după ce ai mâncat o dată a odrasli ofilite…)

Compoziția generală a microbiomului tău enteric este un armonie ales; în mod imaterial, există mai multe bacterii intestinale benefice decât dăunătoare. Consumul de alimente bogate în fibre și prebiotice, pentru și o potop specie de plante, posibil hrăni bacteriile intestinale bune și le posibil a sprijini să se dezvolte. Dar, cateodata, bug-urile rele depășesc numărul băieților buni datorită boală, dietă proastă, stres și alți factori1. Aceasta se numește disbioză și este legată de verice, de la ușor sacaitor (gândiți-vă: gaz odorant) până la de-a dreptul ingrijorator, inclusiv un rizie mai potop de a alergii, zacea autoimune și hormonale și asasi schir de colonist2.

Ingerarea regulată de probiotice – adică consumul de porții suplimentare de „băieți buni”, lasator dacă sunt sub formă de alimente sau suplimente – posibil a sprijini la prevenirea disbiozei.3 Probioticele joacă, de intocmai, un rol în întărirea mucoasei intestinale4producând vitamine, neutralizând toxinele și producând acizi grași cu lanț ingust, molecule fiecine se laudă antiinflamator, anticancer și cardioprotector5 beneficii.

Savai ai amenintare de un probiotic?

Ingerarea de probiotice este benefică pentru intern și, prin extensie, pentru sănătatea generală. Dar, în opinia mea profesională, nu toată lumea musai să ia un adaos probiotic curent (sau asasi nicidecum), deoarece acestea au unele dezavantaje distincte.

Ingerarea de probiotice este benefică pentru intern și, prin extensie, pentru sănătatea generală. Dar, în opinia mea profesională, nu toată lumea musai să ia un adaos probiotic curent (sau asasi nicidecum), deoarece acestea au unele dezavantaje distincte.

Pentru început, musai să fii dispus să le iei curent pentru a a se uita verice fel de castig. La fel ca medicamentele, majoritatea musai luate necontenit pentru ca acestea să continue să funcționeze. Cercetările sugerează că multe tulpini de probiotice dintr-un adaos sunt inactivat de acidul din burduhan, sărurile biliare și enzimele digestive6 în călătoria lor până la colonist (deși pot a prezenta totuși beneficii). Savai dacă probiotice do ajung la destinația lor finală, poate că persistă în colonist până la o săptămână. Dacă vă bazați pe un adaos pentru a obține a proportiona zilnică de bacterii benefice, va a se impune să luați – și să plătiți pentru – acel adaos pentru o perioadă.

De intocmai, este memorabil să rețineți că sănătatea digestivă este extrem individuală; nu există un probiotic inimitabil pentru toate. Doi oameni diferiți sunt obligați să aibă reacții diferite la același probiotic, datorită machiajului inimitabil al sistemelor lor digestive respective. Iar efectele probioticelor sunt dependente de tulpină și doză, așa că nu are inteles să scoți aproximativ capsulă veche numai de dragul ei. Deoarece nu există un unic exact de referință pentru un intern sănătos, este, de intocmai, impovarat de spus de ce bacterii veți a se folosi (dacă există) dacă suplimentați numai pentru a menține o digerare bună.

De intocmai, prieteneste de știut: multe suplimente probiotice sunt formulate adineauri ca sibiotice, adică conțin fibre prebiotice, cum ar fi inulină sau rădăcina de gre-ier-de-toamna, pe lângă probiotice. Prebioticele sunt esențiale pentru o sănătate optimă a intestinului, dar sunt, de intocmai, renumite pentru cauzarea de gaze și meteorism, în deosebit în rândul celor cu sindromul colonului nervos (IBS).

Efectele probioticelor sunt dependente de tulpină și doză, așa că nu are inteles să scoți aproximativ capsulă veche numai de dragul ei. Deoarece nu există un unic exact de referință pentru un intern sănătos, este, de intocmai, impovarat de spus de ce bacterii veți a se folosi (dacă există) dacă suplimentați numai pentru a menține o digerare bună.

Care ar a se impune să ia probiotice?

În unanim, majoritatea adulților sănătoși nu ar a se impune să simtă necuratul să ia probiotice. Dar există câteva cazuri în fiecine ați a se cadea a pofti să luați în considerare să le luați (cu aprobarea medicului dumneavoastră, bineinteles.)

Așa că discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră asupra ceea ce cred înainte de a da un probiotic.

Dacă ați fost diagnosticat cu o afecțiune gastro-intestinală sau vă confruntați cu inconfort digestiv în albie de desfășurare, colaborați cu un medical GI și un dietetician special, special în tulburări digestive, pentru a calcula cele mai bune tratamente pentru dvs. Există dovezi solide că anumite tulpini de Lactobacili și Bifidobacterii (două categorii a mari de probiotice) posibil a sprijini la îmbunătățirea simptomelor IBS. Dar luarea unui adaos probiotic nu este asasi premiu directiva pe fiecine o fac celor cu IBS. Nici măcar Asociația Americană de Gastroenterologie nu recomandă tuturor adulților cu IBS sau IBD (fiecine înseamnă chef inflamatorie intestinală) să ia suplimente probiotice. (Pentru că nu uitați, sănătatea intestinală este super individualizată!)

De intocmai, puteți a basadi cu medicul dumneavoastră dacă ar a se impune să luați un adaos de probiotice dacă începeți un albie de antibiotice. Facand asa posibil a sprijini la prevenirea efectelor secundare ale medicamentelor9. (Totuși, poate că nu va evita intreg disbioza, așa cum sugerează cest scoala din 2023 publicat în ziar Leac BMC.)

Alte modalități bazate pe dovezi de a vă menține intestinul sănătos

Dacă ești #binecuvântat cu o digerare sănătoasă și ai luat curent un probiotic pentru că ai crezut că este un deala bun de făcut, știi acesta: există puțin rizie în a lua cinevasi, dar poate că nu ai amenintare de el. În barter, vă sugerez să vă economisiți banii și să fiți în concordanță cu aceste obiceiuri prietenoase cu intestinul:

1. Mănâncă cât mai multe alimente vegetale diferite

Cercetările sugerează că oamenii fiecine mănâncă mai vartos de 30 de tipuri diferite de alimente vegetale pe săptămână au microbiomi intestinali mai diversi (și poate mai sănătoși).11 decât persoanele fiecine mănâncă mai puțin de 10 tipuri diferite de alimente vegetale pe săptămână. Fructele, legumele, cerealele integrale, nucile, semințele, ierburile și leguminoasele sunt toate opțiuni excelente pentru creșterea aportului de plante. Dacă doriți să încorporați mai multe alimente prebiotice, mâncați mai vartos usturoi salbatic, ceapă, horceag, coasta-vrajmasului și carciofoi.

2. Consumă curent alimente fermentate

Alimentele fermentate fiecine conțin microbi vii (gândiți-vă: varză murată, miso, kimchi etc.) sunt surse remarcabile de nutrienți. Și vești bune pentru fetițele fiecine produc lactate de acoace: produsele lactate de cultură, cum ar fi iaurtul grec și chefirul, conțin probiotice legitime și au, de treaba, cele mai ridicate niveluri de bacterii benefice dintre toate alimentele fermentate. Parfait.

3. Minimizați alimentele ultraprocesate, zaharurile adăugate și alcoolul

Nicio marime de probiotice nu-ți va confectiona vegetatie intestinală înfloritoare dacă o hrănești cu o dietă nevariată și o îneci în băutură. O relație sănătoasă cu mâncarea este flexibilă și a da alimente distractive, dar încercați din răsputeri să nu le faceți produse ultraprocesate,12 glucida adaugate13, și alcoolul dvs. de predilect. Toate trei pot dez-onora grav sănătatea intestinală apoi când sunt consumate în exagerare.

4. Privește decinde de portelan

O dietă echilibrată este o destin acordor a optimizării sănătății intestinale, dar nu este singurul agent. Obținerea unui soileala recomandabil și de înaltă virtute și gestionarea stresului sunt, de intocmai, esențiale datorită conexiunii atât de iele intestin-creier.

Cum să alegi un probiotic

Din nou, majoritatea oamenilor sănătoși nu au amenintare să ia un adaos probiotic; concentrarea pe stilul de viață și dietă este o regim mai bună de a vă susține sănătatea intestinală. Dar dacă nu sunteți imunocompromis (caz în fiecine ar a se impune să întrebați întotdeauna medicul înainte de a începe un adaos de probiotice), poate că este nevatamator să luați cinevasi.

Asadar deoarece tu într-adevăr doriți să luați un adaos probiotic în scopuri generale de sănătate, iată câteva sfaturi pentru a selectiona cinevasi bun:

 • Alegeți un adaos fiecine este fabricat de o marcă de popularitate fiecine este supusă unor teste terțe de către organizații pentru Fundația Națională pentru Sănătate și Siguranță (NSF) sau Farmacopeea Statelor Unite (USP) pentru a vă sustine că suplimentul conține ceea ce chema că confectiona în doze sigure. Veți găsi indicii că este testat de terți fie pe ambalajul produsului, fie pe site-ul web al mărcii.
 • Alegeți un probiotic fiecine conține tulpini fiecine au fost studiate și fiecine s-au confirmat a fi eficiente pentru plângerea dumneavoastră principală. De pilduire, unele probiotice s-au confirmat a fi anumit de utile pentru ameliorarea durerilor de burtă, în cadenta ce altele sunt mai bune la ameliorarea diareei. Ghidul de probiotice din SUA este o resursă utilă în cest inteles.
 • Verificați câte unități formatoare de colonii (CFU) conține un adaos. Veți a pofti să vă asigurați că luați o doză eficientă fiecine este susținută de cercetări. Nu vă speriați dacă a proportiona sună nebunește: CFU variază de treaba între 100 de milioane și mai vartos de 100 de miliarde per doză.
 • Stabiliți dacă suplimentul este un probiotic sau un simbiotic. Unele mărci includ prebiotice nefermentabile (adică fiecine cauzează mai puțin gaz), dar aceasta nu este directiva. Prebioticele sunt grozave pentru intern, dar dacă sunteți o persoană fiecine se luptă cu gazele incomode și balonarea după ce a mâncat alimente bogate în prebiotice, cum ar fi usturoiul și parpangica, este mai prieteneste să optați pentru un probiotic sadetica decât un simbiotic.

Articolele Well+Good fac provocare la studii științifice, de încredere, recente și robuste pentru a susține informațiile pe fiecine le împărtășim. Poți poseda încredere în noi pe parcursul călătoriei tale de bunăstare.

 1. Hrncir, Tomas. „Disbioza microbiotei intestinale: declanșatoare, consecințe, opțiuni de diagnoza și terapeutice.” Microorganisme vol. 10,3 578. 7 mar. 2022, doi:10.3390/microorganisms10030578

 2. DeGruttola, Arianna K et al. „Înțelegerea actuală a disbiozei în zacea la modelele umane și animale.” Zacea inflamatorii intestinale vol. 22,5 (2016): 1137-50. doi:10.1097/MIB.0000000000000750

 3. Ma, Teng și colab. „Direcționarea microbiotei intestinale și a metabolismului ca mihanie fundamental probiotic – O verificare bazată pe dovezi.” Tendințe în Știința și Tehnologia Alimentației (2023) 138. 10.1016/j.tifs.2023.06.013.

 4. Hemarajata, Peera și James Versalovic. „Efectele probioticelor peste microbiotei intestinale: mecanisme de imunomodulare intestinală și neuromodulație.” Progrese terapeutice în gastroenterologie vol. 6,1 (2013): 39-51. doi:10.1177/1756283X12459294

 5. Xiong, Ruo-Gu și colab. „Beneficiile pentru sănătate și efectele secundare ale acizilor grași cu lanț ingust.” Alimente (Basel, Elveția) vol. 11,18 2863. 15 sept. 2022, doi:10.3390/foods11182863

 6. Koga, Yasuhiro. „Microbiota din burduhan și aplicarea probioticelor în bolile gastroduodenale.” Jurnalul universal de gastroenterologie vol. 28,47 (2022): 6702-6715. doi:10.3748/wjg.v28.i47.6702

 7. Oh, Joo Hyun și colab. „Eficacitatea și siguranța noilor probiotice lactobacili pentru sindromul intestinului nervos neconstipat: un scoala randomizat, dublu-orb, verificat cu placebo.” Nutrienți vol. 11,12 2887. 27 nov. 2019, doi:10.3390/nu11122887

 8. O’Mahony, Liam et al. „Lactobacillus și bifidobacterium în sindromul intestinului nervos: răspunsuri la simptome și relație cu profilurile de citokine.” Gastroenterologie adunatura. 128,3 (2005): 541-51. doi:10.1053/j.gastro.2004.11.050

 9. Hempel, Susanne şi colab. „Probiotice pentru prevenirea și tratamentul diareei asociate cu antibiotice: o verificare sistematică și meta-analiză.” JAMA vol. 307,18 (2012): 1959-69. doi:10.1001/jama.2012.3507

 10. Éliás, Anna Júlia și colab. „Suplimentele cu probiotice în timpul tratamentului cu antibiotice sunt nejustificate în menținerea diversității microbiomului enteric: o verificare sistematică și meta-analiză.” medicament BMC vol. 21,1 262. 19 iul. 2023, doi:10.1186/s12916-023-02961-0

 11. McDonald, Daniel și colab. „American Gut: o platformă deschisă pentru cercetarea microbiomului în știința cetățeană.” mSystems vol. 3,3 e00031-18. 15 mai. 2018, doi:10.1128/mSystems.00031-18

 12. Shi, Zumin. „Microbiota intestinală: o legătură importantă între regim occidentală și bolile cronice.” Nutrienți vol. 11,10 2287. 24 sept. 2019, doi:10.3390/nu11102287

 13. Satokari, Reetta. „Aportul inlaturare de zahăr și echilibrul dintre bacteriile intestinale pro și antiinflamatorii.” Nutrienți vol. 12,5 1348. 8 mai. 2020, doi:10.3390/nu12051348


Citeşte mai mult

Stiri în tendințe