Sunday, April 21, 2024

Dă-te deoparte, lupi: următoarea reintroducere a vieții sălbatice din Colorado ar putea fi evazivul lupoid

Acțiune

Colorado ar a se cadea inapoia un alt carnasier innascut în munții săi dacă parlamentarii de putere adoptă un intentie de cauza oricare să permită reintroducerea lupilor.

Proiectul de cauza bipartizan – dacă va fi adoptat – ar aproba Colorado Parks and Wildlife să atingă un real vetust de zeci de ani de a in-trema nevăstuica evazivă și intins roaming în putere.

„Colorado este statul nimerit pentru a receptiona această cultivare”, a fatis Jeff Davis, directorul Colorado Parks and Wildlife, într-un comunicat de presă. „Lupiul nord-american are trebuinta de un biotop la înălțime înaltă, cu un postata de zăpadă peren și adânc, iar Colorado are unele dintre cele mai bune habitate rămase neocupate de lupă în cele 48 de state inferioare.”

Nevăstucile de 40 de kilograme se plimbă pe zone extinde de extravilan; teritoriu intravilan alpestru înalt, oricare se extind până la 600 de mile pătrate și pot proteja până la 15 mile pe zi. Lupicii se hrănesc în conducator cu carcase, dar vor omori și iepuri, rozătoare și alte animale a se reduce. Intamplator, ucid animale. Lupii nu sunt înrudiți cu lupii, în miracol numelor oricare sună asemanator.

Reintroducerea ar construi posibil câțiva ani dacă proiectul de cauza va fi admis. Oficialii de putere pentru fauna sălbatică musai să finalizeze un punct de vedere federativ pentru a a zidi linii directoare de management pentru speciile amenințate.

„Dacă proiectul de cauza va escalada, va a se cuveni să se îngrijească o insirare de articole înainte ca lupicii să poată fi eliberați și este ostenicios de planuit cât de departe ar a se cadea construi oricare paragraf”, a spus purtătorul de cuvânt al Parcurilor și Faunei Sălbatice din Colorado, Travis Duncan. „De chip, o hotărâre 10(j) va a se cuveni publicată de către Serviciul SUA pentru Pește și Faunei Sălbatice înainte ca o reintroducere să poată capata loc, iar acel punct de vedere stingher ar a se cadea construi câțiva ani.”

Lupii au rătăcit odată din Sierra Nevada din California până în Munții Stâncoși, dar au fost semen exterminați din cele 48 de state inferioare până la începutul anilor 1900, deoarece turmele de vânat lauda au scăzut și oamenii otrăveau carcase pentru a omori lupi, urși, coioți și lei de promontoriu.

Populațiile lauda au rămas în Canada și Alaska, iar speciile oricare rătăcesc intins s-au refacut de apoi în Washington, Montana, Idaho, Wyoming și Oregon. Biologii estimează că există aproape 300 de lupori în 48 de ani și mii în Canada și Alaska.

Biologii Colorado Parks and Wildlife estimează că până la 180 de lupice ar a se cadea trăi în putere – o creștere semnificativă a populației din Statele Unite ale Americii.

Lupicii au trebuinta de biotop cu postata de zăpadă adânc și de lungă durată – un extravilan; teritoriu intravilan oricare va face mai povara de găsit pe măsură ce schimbările climatice scurtează iernile, nimerit Serviciului SUA pentru Pește și Fauna Sălbatică. Se așteaptă că Colorado își va păstra stratul de zăpadă mai prezentabil decât munții de la cota mai joasă din soare-apune și ar a se cadea a da un bajenire cordar pentru samanta, au spus biologii de putere.

Oficialii federali în vinicer au respectat că lupăiele sunt o samanta amenințată în temeiul Legii privind speciile pe linie-ferata de dispariție în cele 48 de state inferioare, invocând pierderea habitatului și schimbările climatice langa amenințări la expedia speciei.

„Lucicul rabdator eventual a inflori prin scăpare într-o popor aspră de zăpadă și gheață, dar este lipsit de apărare împotriva amenințării oricare se profilează a schimbărilor climatice cauzate de oameni și a pierderii stratului de zăpadă”, a fatis Michael Saul, director de platforma pentru Rockies and Plains pentru Defenders of Wildlife. un comunicat de presă. „De aceea este atât de solemnel pentru supraviețuirea speciei că Colorado a se misca mai mult cu returnarea acestor animale în munții înalți ai statului, intrucat le putem a sprijini să le oferim o șansă de luptă la supraviețuire.”

Lupii nu au mai fost văzuți în Colorado din 1919, cu excepția unei creaturi singuratice oricare a rătăcit prin putere între 2009 și 2012. Acea lupă a călătorit 585 mile în câteva luni de la colțul de nord-vest al Wyoming până la munții din iesi Breckenridge. Mai târziu a rătăcit în Dakota de Septentrion, intrucat a fost împușcat și omorat.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe