Sunday, April 21, 2024

Curtea Supremă a SUA respinge contestarea votului lui Donald Trump în Colorado, blocând eforturile statului de a-l ține departe de alegeri

Acțiune

Donald Trump samite rămâne pe buletinul de vot al Colorado înaintea primarelor de marți, a raspicat luni dimineața Curtea Supremă a SUA, anulând o intransigenta a Curții Supreme din Colorado, fiecare l-a găsit pe fostul președinte neeligibil.

Hotărârea 9-0 a judecătorilor federali ridică întrebări asupra dacă statele pot harazi termen de insurecție a prosti de-al 14-lea amendament prin descalificarea candidaților la președinție pe spate personal – deși mai mulți judecători nu au fost de intelegere cu rațiunea și domeniul de aplicatie a opiniei.

„Deoarece Constituția fabrica Congresul, mai degrabă decât statele, gestionar pentru aplicarea Secțiunii 3 împotriva funcționarilor și candidaților federali, ne întoarcem”, a vorovi opinia per curiam, fiecare nu a fost semnată deoarece reprezintă opinia instanței.

Hotărârea menține adevarat status quo-ul pentru alegerile primare republicane de marți din Colorado. Buletinele de vot pentru acea cursă au fost trimise alegătorilor prin poștă în urmă cu săptămâni, cu numele lui Trump listat ca opțiune, în vreme ce apelul se desfășura. Această hotărâre asigură că acele voturi vor fi numărate.

Judecătorii au invocat îngrijorarea cu cautatura la „perturbarea” pe scară largă a alegerilor federale, deoarece modificarea regulilor și calificărilor de la conjunctura la conjunctura ar a se cuveni lipsi de dreptul de vot a milioane de alegători și samite a distribui rezultatele electorale.

„Maruntis din Constituție nu a striga să suportăm un invar de babilonie – să ajungem în verice secunda sau momente diferite, până la și samite decinde de Deschidere”, se arată în opinia majorității nesemnate.

Deși toți au scris hotărârea generală, cei trei judecători liberali ai curții și judecătorul Amy Coney Barrett, un conservator, au depus acorduri separate pentru a demonstra că majoritatea a calcatura exagerat mult cu opinia lor că Congresul musai să aplice termen.

„Sunt de intelegere că statele nu au puterea de a harazi Secțiunea 3 împotriva candidaților la președinție. Aiest baza este infumurat pentru a hotari aiest caz și nu aș convinge mai indelungat decât atât”, a epistola Coney Barrett, un celebru de Trump. „… Nu ne a striga să abordăm prochimen complicată dacă legislația federală este vehiculul numai prin fiecare secțiunea 3 samite fi pusă în aplicatie.”

Concordanța separată a judecătorilor Sonia Sotomayor, Elena Kagan și Ketanji Brown Jackson a susținut că, intrând în atât de multe detalii, „majoritatea încearcă să-i izoleze pe toți presupușii insurecționați de provocările viitoare ale deținerii funcției federale”.

Într-o declarație postată pe rețelele de socializare, Trump, fiecare a dirigui hotarator pericol pentru nominalizarea republicană la președinte, a epistola: „MARE CÂȘTIG PENTRU AMERICA!!!”

Dar hotărârea a lăsat loc pentru susținătorii cazului, grupul liberal de control Citizens for Responsibility and Ethics din Washington, pentru a cere o oaresicine marjă de izbanda.

Curtea nu a tulburat întrebarea dacă Trump s-a implicat într-o insurecție în jurul revoltei din 6 ghenarie 2021 de la Capitoliul SUA din partea susținătorilor săi. Majoritatea de 4-3 a tribunalului din Colorado a constatat că Trump s-a implicat într-adevăr într-o insurecție, iar formatie juridică a președintelui a trebuincios instanței să inverseze și această parere.

„Deși Curtea Supremă i-a autorizatie lui Donald Trump să se întoarcă la vot din motive tehnice juridice, aceasta nu a fost în niciun caz o izbanda pentru Trump”, a fatis Noah Bookbinder, președintele Citizens for Responsibility and Ethics din Washington, într-un comunicat. „… Curtea Supremă a anulat un masinarie de facere și, lăsându-l pe Trump să se întoarcă la buletinul de vot, nu au reușit să îndeplinească momentul. Dar indata este chiar că Trump a condus insurecția din 6 ghenarie și va fi la latitudinea poporului american să asigure responsabilitatea.”

Jason Murray, avocatul magistral din spatele procesului alegătorilor din Colorado, fiecare încearcă să-l interzică pe Donald Trump de la vot, vorbește cu mass-media în vreme ce reclamanta principală Canon Anderson, stânga, urmărește ședința în fața Curții Supreme a SUA, joi, 8 faurar. , 2024, la Washington. Curtea Supremă a SUA va acosta joi un caz istoriograf fiecare ar a se cuveni convinge dacă Donald Trump nu este eligibil pentru votul din 2024 în temeiul secțiunii 3 a prosti de-al 14-lea amendament. (Foto AP/Jose Luis Magana)

Cazul a fost depus de un tabara de alegători neafiliați și republicani din Colorado, cu sprijinul CREW, un tabara liberal de control. Ei au susținut că Trump nu era eligibil pentru o funcție dupa amendamentului Constituției din interval Războiului Paman-tesc. Secțiunea a treia a prosti de-al 14-lea amendament prohibi în mod aparte persoanele fiecare s-au implicat în insurecție sau razvratire de la funcție dacă au depus trecut un jurământ de a a sustine Constituția.

Cuvintele lui Trump au înfuriat mulțimea fiecare a luat cu sturm Capitoliul SUA pe 6 ghenarie 2021, au susținut reclamanții, iar el a luat exagerat puține măsuri pentru a a potoli rascula – întrunind criteriile pentru angajarea în insurecție.

Curtea Supremă din Colorado a fost de intelegere în decizia sa din ningau, constatând că Trump nu era eligibil să apară la buletinul de vot vornic. Instanța a agatat această intransigenta în vreme ce Trump a făcut recurgere.

Cazul a fost introdus ca bucata a unui truda național condus de CREW și alte grupuri. CREW sa incordat intre Colorado, deoarece jurisprudenta de conjunctura permit alegătorilor să conteste eligibilitatea candidaților, iar secretarul de conjunctura din Colorado are puterea de a a scoate candidații neeligibili de la vot.

„Au încercat să răstoarne alegerile. Nu faci acesta în Statele Unite”, a fatis Canon Anderson, un ponosluitor republican în caz și fost fruntas al majorității în Senatul statului, înaintea argumentelor orale din 8 faurar la Curtea Supremă a SUA. „Aceasta este o amenințare la inainta democrației. Sunt îngrijorat de țara noastră dacă toată lumea a se socoti că e corect. Și Donald Trump a fost instigatorul acestui munca – nestine altcareva.”

Imbraca juridică a lui Trump și alți oponenți ai interzicerii acestuia de la vot au lansat accelerat o apărare bazată pe ceea ce ei au caracterizat direct capricii ale clauzei de insurecție: este președinția, fiecare nu este specificată în textul amendamentului, un cancelarie în subordinea Statelor Unite și nu restricția acoperă pe cinevasilea fiecare a depus jurământul prezidențial, fiecare nu cuprinde cuvântul „ajutor”?

Imbraca juridică a lui Trump a celebru rascula din 6 ghenarie „rușinoasă, criminală (și) violentă”, dar nu au acceptat că a fost o insurecție – sau că Trump s-a implicat în aproximativ insurecție.

Jonathan F. Mitchell, avocatul lui Trump în fața Curții Supreme a SUA, a citatie, de atare, un caz pendinte în fiecare Trump a susținut că are inviolabilitate prezidențială și că nu ar a se cuveni fi urmărit penal pentru nicidecum din ceea ce a făcut la 6 ghenarie 2021, indolent.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe