Sunday, April 21, 2024

Cum se instalează AI pe un Raspberry Pi 5

Acțiune

Cel mai cald mini PC Raspberry Pi lansat la sfârșitul anului apus este mai rezistent decât verice înainte și este competent să realizeze aplicații cine erau cândva imposibile. Raspberry Pi 5 este construit folosind controlerul I/O RP1, un pasca cine conține siliciu planuit intestin la Raspberry Pi. Are cristalin și suficientă capacitate pentru a a suci modele de limbi grozavi la standard sediu, permițându-ți cest obiect îmbrățișați revoluția inteligenței artificiale (AI) instalând AI pe un Raspberry Pi 5. Potential că ești neobisnuit să știi mai multe contra ce se cumva a executa odată ce ai asezat AI pe mini PC-ul tău. Să analizăm ce cumva a fauri Raspberry Pi 5 în domeniul AI, concentrându-ne pe modele de vorbire cine se potrivesc comod pentru cest hardware.

Raspberry Pi 5 a făcut pași în performanță, dar rularea unui obiect la fel de plural prep GPT-4 OpenAI ar a se cadea a revendica excesiv indelung. Cu toate acestea, nu vă descurajați. Există modele open source mai a descreste de AI, cum ar fi Mistral 7B, cine sunt în anturaj posibilităților pentru cei dornici să experimenteze cu AI pe cest rezistent mini PC de buzunar.

Dacă sunteți în căutarea unor opțiuni mai accesibile, luați în considerare modele open-source prep Orca și Phi-2 de la Microsoft. Este potential ca aceste alternative să nu aibă capabilitățile vaste ale GPT-4, dar oferă totuși funcții AI valoroase. Sunt utile în specialist pentru dezvoltatorii cine musai să acceseze o gamă largă de cunoștințe fără a se a se fundamenta pe o relatie la internet.

Cum să rulezi AI pe un Raspberry Pi 5

Pentru a crește capacitățile AI ale Raspberry Pi 5, cumva doriți să vă uitați la Margean USB Accelerator cine adaugă un coprocesor Edge TPU la sistemul dvs. pentru exclusiv 60 USD. Permiterea inferenței de învățare automată de voluminos viteză pe o gamă largă de sisteme, prin simpla conexiune la un liman USB. Aceste acceleratoare sunt proiectate pentru edge computing și pot îmbunătăți spunator sarcinile AI. Rețineți, totuși, că aceste TPU-uri au și limitările lor, în specialist cu modelele de vorbire mai grozavi.

Iată câteva alte articole pe cine le puteți găsi de curiozitate pe prochimen sistemelor mini PC compacte:

Configurarea Raspberry Pi 5 pentru AI implică câțiva pași importanți. Va a cauta să instalați software-ul indispensabil, să configurați mediul și să ajustați modelul pentru a funcționa cu arhitectonie ARM. Instrumente prep Ollama pot a inlesni la simplificarea acestui decizie, făcând mai eficientă operarea modelelor de vorbire pe dispozitive bazate pe ARM, cum ar fi Raspberry Pi 5.

Secu și confidențialitate

Cinevasilea dintre avantajele majore ale rulării modelelor AI pe un mecanism sediu este confidențialitatea pe cine o oferă. Prin procesarea datelor de pe Raspberry Pi 5, păstrați informațiile sensibile în siguranță și evitați riscurile asociate cu trimiterea datelor prin internet. Această abordare este esențială apoi când se ocupă de date personale sau confidențiale.

Pentru sarcini mai solicitante, puteți conecta mai multe dispozitive Raspberry Pi într-un cluster pentru a partaja insarcina de socotinta. Această configurație de cooperatie vă aproba să utilizați modele mai complexe prin valorificarea puterii colective a mai multor unități. Modelele de limbă locală sunt distinct de utile în mediile cu intrare restrans la internet sau fără intrare la internet. Ele pot deține o volum voluminos de cunoștințe globale, permițându-vă să utilizați aplicații bazate pe inteligență artificială cristalin și apoi când sunteți offline.

Raspberry Pi 5 prezintă o platformă intrigantă pentru rularea modelelor de vorbire AI mai a descreste, oferind un punct de vedere indemanatic între rentabilitate și putere. Deși s-ar a se cadea să nu fie potrivirea perfectă pentru modelele de top, cum ar fi GPT-4, Raspberry Pi 5 – pasiv dacă este uzitat doar, cu TPU-uri Margean sau ca submultime a unui cluster – oferă o oportunitate convingătoare de introducere. AI la caramb. Pe măsură ce tehnologia avansează, viziune de a a suci modele AI iele pe dispozitive accesibile pe scară largă devine din ce în ce mai tangibilă.

Cele mai recente oferte despre Gadgets

Dezvăluire: Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați catva prin oarecare dintre aceste link-uri, despre Gadgets cumva câștiga un provizion de afiliat. Aflați contra diplomatie noastră de dezvaluire.

(eticheteToTranslate)Ghiduri

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe