sâmbătă, aprilie 20, 2024

Cum să votezi la alegerile primare din martie 2024 din California

Acțiune

Alegerile primare din California vor a poseda loc pe 5 martisor, Super Marți, împreună cu alte peste-soare o duzină de state. Dar votul va începe de magie pe 5 faurar, de îndată ce alegătorii își vor a incasa buletinele de vot prin poștă.

Iată câteva lucruri de știut contra cum să votați și fiindca să accesați mai multe informații contra alegeri:

Cum verific dacă sunt înregistrat la vot?

Starea de înregistrare a alegătorilor probabil fi verificată la secretariatul de putere Aoace. Va a se cere să vă introduceți numele, vreme nașterii și fie permisul de stapanire, fie numărul de recunoa de putere, fie ultimele scaunas cifre ale numărului de aparare socială.

Probabil fi neaparat să vă reînregistrați dacă v-ați primenit numele sau v-ați camin și nu ați notificat Departamentul de Vehicule cu Motocicleta sau Serviciul Poștal din SUA.

Mai pot să mă înregistrez pentru a alege?

Ultima zi pentru a vă înscrie pentru a alege este 20 faurar. Puteți a se pune o rugaminte prin intermediul secretarului de putere la iest site web.

Californianii eligibili oricine ratează termenul limită pot alege în reluare completând o rugaminte de înregistrare condiționată a alegătorului la biroul electoral din județ, la centrul de vot sau la secția de alegere. Asemenea de buletine de vot nu sunt numărate până când oficialii electorali județeni verifică dacă solicitantul este eligibil pentru a alege în alegeri.

Dacă nu sunteți afiliat unui tabara diplomatic:

Semen 4,8 milioane de californieni sunt înregistrați ca neavând preferințe de tabara, mai zdravan de 1 din 5 din orisicare alegător înregistrat în putere. Dacă careva dorește să voteze la primarul prezidențial, musai să facă pași suplimentari.

CITIT  Buenos Aires acuză Worldcoin și avertizează despre posibile amenzi de milioane de dolari

Alegătorii fără preferințe de tabara oricine doresc să voteze pentru candidații la președinție la primarul democratic, libertarian sau volnic american musai să solicite un buletin de vot de la biroul electoral din județ. O rugaminte și metodele de lasare pot fi găsite Aoace.

Ca alternativă, californianii oricine votează individual la un miez de vot prealabil sau la un loc de alegere pot cere un buletin de vot pentru aceste trei partide politice apoi când se înregistrează.

Alegătorii oricine doresc să voteze în primarul prezidențial Republican, Invinetit sau Odihna de veci și Slobozenie musai să se înregistreze la aceste partide. Alegătorii își pot travesti afilierea la tabara online Aoace. După 20 faurar, înregistrarea musai schimbată individual la un cancelarie electoral județean, miez de vot sau resedinta de alegere.

Intrucat pot a rasufla ce este pe buletinul de vot?

Ghidurile alegătorilor au fost trimise prin poștă tuturor alegătorilor înregistrați. Ele pot fi găsite și în mai multe limbi Aoace.

Cursele prezidențiale, congresului și legislative sunt intre concursuri pe buletinul de vot.

Iată informațiile adunate de reporterii Times contra curse:

Cum pot alege prin corespondență?

Se așteaptă ca oficialii electorali județeni să înceapă să trimită buletinele de vot către toți alegătorii înregistrați până pe 5 faurar. Aceste buletine de vot pot fi returnate prin poștă sau la punctele de depunere programate să se deschidă în ziua următoare, la un cancelarie electoral județean sau la un cancelarie de alegere.

Dacă locuiți în județul Los Angeles, puteți găsi o listă de locații de depunere aoace.

Dacă altcareva decât alegătorul înregistrat returnează buletinul de vot, alegătorul musai să completeze informațiile de autorizare pe plicul de vot.

CITIT  Președintele Camerei intenționează să trimită Senatului articole de acuzare a lui Mayorkas

Dacă trimiteți buletinul de vot prin poștă, cesta musai să fie ștampilat până pe 5 martisor și nebun până pe 12 martisor.

Cum pot alege individual?

Într-o puzderie submultime a statului, centrele de vot prealabil în persoană se vor casca pe 24 faurar, inclusiv în județele Los Angeles, Orange, Riverside, San Diego și Ventura. Iată fiindca puteți găsi informații pentru județul dvs.: https://www.sos.ca.gov/elections/voting-resources/county-elections-offices

În ziua alegerilor, alegătorii pot alege la secțiile lor de alegere între otorinolaringologie 7:00 și 20:00. Secțiile de alegere musai să fie listate pe buletinul de vot prin corespondență sau pot fi găsite la inainta https://www.sos.ca.gov/elections/polling-place.

Cum pot să mă asigur că votul meu este numărat?

Alegătorii își pot urmări buletinele de vot înregistrându-și numele, vreme nașterii și codul poștal pe site-ul web al secretarului de putere Aoace. Ei vor a se cadea pricepe când a fost nebun și numărat buletinul de vot.

Ce se întâmplă după ziua alegerilor?

Multe curse vor fi convocate la limitat rastimp după închiderea urnelor la ora 20.00 în ziua alegerilor, iar altele vor fi actualizate pe parcursul serii pe site-ul web al secretarului de putere privind rezultatele alegerilor la electionresults.sos.ca.gov.

Dar rezultatele unor concursuri strânse ar a se cadea să nu fie cunoscute rastimp de zile sau săptămâni, deoarece oficialii județeni în obiect de alegeri numără buletinele de vot, în deosebit cele primite după ziua alegerilor. Numărătoarea voturilor va fi actualizată la ora 17:00 în zilele următoare, iar rezultatele oficiale vor fi afișate până pe 12 prier la sos.ca.gov/elections.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe