Sunday, April 21, 2024

Creșterea salariilor de la fast-food din California îi pune pe democrați în apărare

Acțiune

Nu este un tainuit pentru nimeric că California este scumpă. Californianii plătesc mai departe decât majoritatea pentru sarcina, gaz și naimeala. Intocmai și ouăle costă mai departe aoace.

Actualmente, fast-food-ul este posibil să se alăture acestei liste, deoarece un ordin de simbrie strict de 20 de dolari începe săptămâna aceasta pentru lucrătorii de la marile lanțuri de restaurante, inclusiv Jack in the Box, McDonald’s, Chipotle, Starbucks și mulți alții.

Noul simbrie strict definitoriu sectorului ar a merge a proteja la scoaterea din sărăcie a jumătate de milion de lucrători de la fast-food din California, dar ar a merge adăuga și o grija suplimentară privind costurile pentru rezidenții cu venituri mai smeri, deoarece unii proprietari de afaceri au spus inca că cresc prețurile pentru pentru a umple mandatul.

„Dacă este pentru 50 de cenți, tot aș sosi”, a spus Ashley Ollarsaba, o mamă a cinci copii din Los Angeles, din-spre potențialele creșteri ale prețurilor, în ritmica ce a mâncat luni un pavilion de înghețată la un McDonald’s din Carthay Square. „Dacă este pentru câțiva dolari în catifea, nu știu.”

Legea salariilor fast-food-urilor a pasi în vehementa în ritmica ce parlamentarii de putere dezbat cum să reducă facturile arhicunoscut de infumura ale californilor la sarcina și să se confrunte cu o criză de asigurări oricare crește costurile pentru mulți proprietari de case.

Luate împreună, problemele evidențiază o chemare cu oricare se confruntă statul în atingerea obiectivelor politice progresive ale democraților, cum ar fi reducerea schimbărilor climatice și îmbunătățirea condițiilor pentru lucrătorii cu salarii smeri: cinevasi musai să plătească pentru ele – și acesta frecvent revine consumatorului.

„Cu ce ​​se luptă toată lumea este diferența dintre ceea ce își dorește în mod subiectiv și atunci ceea ce înseamnă o sectiune din acesta pentru buzunare. Este o dilemă”, a spus Mark Baldassare, director de foraj la etaj de putere pentru Institutul de Fixa Publice din California, o firmă de privire non-partizană.

„Știm că sondajele arată că oamenii vor salarii mai bune”, a spus el. „Dar, pe de altă sectiune, știm că nu toată lumea este în măsură să se simtă comod cu ceea ce ar a merge însemna acesta pentru ei apoi când se uită la caracter cardului de autoritate.”

Baldassare a spus că deciziile politice ale democraților oricare controlează Capitoliul statului ar a merge a iesi mai departe controlate indata, deoarece californienii sunt „deosebit nervoși” în legătură cu finanțele lor.

Intocmai dacă economiștii reiterează că inflația alimentată de pandemie se calmează, alegătorii sunt încă deosebit frustrați de costuri. Aceste îngrijorări la etaj național se inteles amplificate în California, inde rezidenții au plătit mai departe decât majoritatea celorlalți americani cu departe înainte de noi creșteri ale costurilor.

Preocupările economice au fost prioritare pentru californieni când Institutul de Fixa Publice a chestionat rezidenții adulți în faurar. Cinevasi din cinci californieni a spus că cea mai importantă clasa de probleme la oricare să lucreze guvernatorul democratic Gavin Newsom și Legislativul în 2024 sunt locurile de muncă, economia și inflația.

Susținătorii cerinței salariale de la fast-food, inclusiv puternicele sindicate ale lucrătorilor din putere, s-au grăbit să-i asigure pe clienți săptămâna aceasta că verice creștere a prețurilor pe oricare le-au văzut a fost alegerea companiilor bogate și nu este cerută de nouar credinta.

Uniunea Internațională a Angajaților din Servicii, oricare a făcut eforturi pentru creșterea salariilor de la fast-food, subliniază cercetările oricare arată că creșterile salariale sunt de magie bune pentru afaceri și stimulează economia.

„Cu o creștere de 10 cenți la un burger, consumatorii vor canta: „Oh, doamne, 5,10 USD în loc de 5 USD”. Dar nu își vor a muta comportamentul”, a fatis Michael Reich, belfer de stransoare și președinte al Centrului pentru dinamica salariilor și a angajării din UC Berkeley, la o conferință de presă organizată cu SEIU.

Încă nu este distinct cât de departe vor crește prețurile în restaurante, dar republicanii au profitat de panica costurilor pentru a se insemna ca fiind mai simpatici față de preocupările californienilor obișnuiți într-un putere în oricare partidul nu are suficientă forta pentru a fasona ritual.

„Este inca exagerat anevoios pentru familii să-și permită aiest putere”, a spus senatorul de putere Rosilicie Ochoa Bogh (R-Yucaipa), oricare s-a advers plății salariului strict pentru fast-food. „Ceea ce musai să facem este să lucrăm pentru a ocupa costurile vieții și a crește oportunitățile de creștere, nu viceversa.”

Republicanii și unii democrați au găsit o cauză comună rară apoi când s-au advers unei propuneri recente de marire a tarifelor la vigoare electrică, un semn că preocupările legate de costuri trec peste-soare liniile de grupare.

Unii democrați din Parlament au renunțat la sprijinul dinainte pentru un tarina bazat pe venituri pentru a a masura cât de departe sunt taxați oamenii pentru sarcina, după ce au auzit de la constituenții revoltați din a se plasa de gros obosiți de facturile de vigoare oricare au căzut sub noi creșteri ale costurilor. Resimțirea nu sa verificat a a invrednici pentru acei democrați; au bogat să se apropie de alegătorii lor preocupați de costuri față de unii activiști de mijlociu oricare au vrut să taxeze unii rezidenți mai departe pentru sarcina, ca sectiune a unei propuneri complexe menite să finanțeze modernizări pentru a a atentiona incendiile și tranziția la vigoare curată.

„A fost un sfortare conștient de la început pentru a încerca să ne asigurăm că nu există șocuri reale de preț. … și să încercăm să atenuăm această lovitură”, a spus Ethan Elkind, directorul programului de climă la Centrul pentru Oblu, Robustete și Anturaj din Berkeley Law. „Capabil, musai să mergi cât de deodata pesemne recunoaste publicul.”

Pe măsură ce democrații din California se găsesc în poziția neobișnuită de a insela în apărare în ritmica ce continuă să susțină idealurile liberale, ei susțin că unele dintre politicile lor sunt ca răspuns la crizele de accesibilitate a statului – nu o agravează.

Senatorul de putere María Elena Durazo (D-Los Angeles), oricare a zugra-vit legea oricare creează un simbrie strict pentru lucrătorii din domeniul sănătății, oricare este, de atare, în plină desfășurare a dezbaterilor privind costurile, a spus că nu va lăsa detractorii să încurce a combate democraților pentru un „simbrie de a locui”. ” într-un putere oricare găzduiește unele dintre cele mai scumpe orașe din glob.

Și marile lanțuri de fast-food își pot astepta, a spus ea.

„Aceasta este, de magie, o soluție ca reacție la faptul că totul crește”, a spus Durazo, menționând că costurile cu alimentele au dezvoltat înainte de a a pasi în vehementa standardul salarial. „Nu lucrătorii oricare obțin un simbrie mai bun este materie. ”

Ollarsaba, neneaca a cinci copii oricare s-a prohibit săptămâna aceasta la prânz la McDonald’s, a spus că susține nouar credinta oricare crește salariile lucrătorilor, tocmai dacă acesta înseamnă că la orizont matematic creșteri smeri ale prețurilor. Ea a spus că empatizează cu lucrătorii oricare servesc burgeri și cartofi prăjiți pentru salariul strict: „Cred că muncesc deosebit departe pentru acesta”.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe