sâmbătă, aprilie 20, 2024

„Credeam că mă joc Isner”, spune Khachanov după ce a încheiat cursa lui Mensik pentru a câștiga titlul de la Doha

Acțiune

Karen Khachanov a câștigat sâmbătă Qatar Open, când l-a învins pe tanar Jakub Mensik cu 7-6(12) 6-4.

Tânărul de 27 de ani se mândrește actualmente cu șase titluri de turneu și este intaiul din sezonul 2024 pentru numărul 17 universal.

Khachanov a reușit să se bazeze pe o mulțime de experiență în comparație cu adversarul său de 18 ani și a dat dovadă de o anumită hotărâre de a învinge scaun puncte de set în intaiul set înainte de a câștiga tie-break-ul.

„Oricine titru este cinevasilea specialist”, a spus Khachanov asupra victoria sa. „De oricine dată, vrei să câștigi. Jucăm în jur de 22 de turnee pe timp și la sfârșitul zilei, concurezi în oricine săptămână. Cu siguranță aoace, la Doha, este cinevasilea dintre cele mai iele trofee.

„Credeam că (tie-break-ul) de ieri este pregătirea pentru azi, 14-12 (împotriva lui Alexei Popyrin). Azi nu mi-a venita să cred că este același scor, același tie-break… Am rămas solid, sunt extraordinar de radios că am câștigat intaiul set. M-a inalt praci vartos și mi-a dat multă încredere pentru a păși în al doilea.”

Amandoi jucători s-au bazat cateodata pe slujire într-un intalnire orisicare a bubuitura gata două ore, iar învingătorul a aplecat un glorie puterii adversarului său.

„Pentru un moment, am crezut că azi mă joc John Isner și nu Jakub Mensik”, a spus Khachanov, Mensik având 16 ași în două seturi.

Mensik, cu 6’4” încă cu doi centimetri mai mic decât adversarul său, va a se inalta în clasament după alergarea în finală și a reflectat intre progresului său, după ce i-a depășit pe jucătorii de reputatie Andy Murray și Andrey Rublev la începutul turneului.

„Cu siguranță săptămâna aceasta va fi de indelebil pentru mine”, a spus Mensik. „De la început, nici măcar nu am bogat la iest turneu pe propriul meu clasament.

„A trebuit să folosesc locul Next Gen, așa că am încercat să mă bucur de oricine vreme pe maidan. Nu mă așteptam să ajung în finală. Așa că sunt praci mulțumit de performanța mea.

„Sunt posomorat și, de intocmai, radios în același durata, pentru că (a fost) o nimicire gravida astăzi, dar da, a fost un intalnire hidos.”

Transmiteți în curent acțiuni de tenis de masa de top, inclusiv Openul Frantuz din 2024, în sfoara pe Discovery+, aplicația Eurosport și pe eurosport.com

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe