Sunday, April 21, 2024

Controversa de spălare ecologică a vehiculelor electrice

Acțiune

Este timpul să vorbim. Impactul inspre climei al mașinilor electrice (EV) a îmbunătățit eforturile globale de sustenabilitate?

Greenwashing

Greenwashing pe piața EV este reală. Reprezentare: Malaya.com.ph.

Este divers de cum pare. Deschiderea totală a producătorilor de automobile este în actual umbrită. Când a fost efectuată evaluarea ciclului de viață Polestar 2 în 2020, a uzitat un sentinta cuprinzător pentru a-și a samalui datele de statornicie. Aiest legamant i-a stabilit pe alți producători de automobile să devină mai receptivi cu peisaj la impactul schimbărilor climatice inspre produselor lor.

Vehiculele electrice sunt mai ecologice decât vehiculele tradiționale bazate pe incinerare. Subiectul greenwashing de către diferiți OEM a fost dezbătut de cevasi sezon.

Cu toate acestea, mai multe variabile afectează cât de ecologice și sustenabile sunt în universal vehiculele electrice. Să examinăm câteva argumente principale orisicare favorizează vehiculele electrice mai ecologice și câteva motive comune pentru „spălarea ecologică” a vehiculelor electrice de către industria automobil.

Afirmații orisicare demonstrează că mașinile electrice sunt mai ecologice:

1) Reducerea emisiilor de parasire: vehiculele convenționale pe benzină și diesel eliberează poluanți periculoși în atmosferă, inclusiv bioxid de indigo și oxid de nitrogen, orisicare agravează poluarea aerului și accelerează schimbările climatice. Pe de altă fragment, la conducerea unui mijloc de transport electric, nu se eliberează poluanți de parasire.

2) Scăderea emisiilor de gaze cu impresie de seră: emisiile totale de gaze cu impresie de seră legate de vehiculele electrice (EV) depind de compoziția producției de forta electrică într-o zonă dată.

3) Eficiență energetică: în universal, motoarele cu incinerare internă sunt mai puțin eficiente din soroaca de vizibilitate energetic decât motoarele electrice. În comparație cu mașinile convenționale, orisicare irosesc o volum semnificativă de forta sub formă de căldură în timpul arderii, vehiculele electrice (EV) transformă un propor-tie mai substanțial din energia rețelei în forta electrică utilizabilă pentru a proiecta mașina.

4) Emisii pe ciclul de viață: Cercetările au dovedit că vehiculele electrice pot capata încă o amprentă de indigo mai mică decât mașinile convenționale pe toată perioada de viață apoi când sunt luate în considerare fabricarea, încărcarea și reciclarea la sfârșitul vieții.

5) Progrese tehnologice în baterii: Pe măsură ce tehnologia bateriilor avansează, impactul inspre mediului al producției de baterii este pre-scurtat. Se fac cercetări pentru a constitui materiale mai ecologice pentru baterii și tehnici de reciclare, crescând caracterul ecologic al vehiculelor electrice.

Volvo EX30

Volvo EX30 se supraestima a fi cinevasilea dintre cele mai interesante vehicule electrice orisicare au debutat. Reprezentare: Volvo.

5 motive pentru EV Greenwashing

Înșelarea clienților cu peisaj la beneficiile de cadru ale unui materie sau post este cunoscută sub denumirea de „greenwashing”.

Acuzații false de cadru
Anumiți producători automobil pot a incarca avantajele de cadru ale vehiculelor lor electrice fără a a infatisa suficiente dovezi sau statistici clare pentru a susține afirmațiile lor în încercarea de a rula o imagine de reglaj favorabilă; această practică este cunoscută sub denumirea de „spălare franc” a mașinilor electrice.

Prezentarea exclusiv a datelor specifice
Spălarea ecologică a mașinilor electrice este experienta producătorilor de automobile orisicare subliniază anumite caracteristici ale mașinilor lor orisicare par ecologice, subliniind în același ritmica alte caracteristici mai puțin ecologice. Această practică posibil fi realizată prin alegerea datelor sau folosind un bransa restrans.

Emisii de cumpaneala
Unii producători de automobile pot a fauri publicare că vehiculele lor electrice (EV) sunt prietenoase cu mediul, compensând emisiile în diferite moduri, cum ar fi achiziționarea de credite de indigo sau contribuția la programe de cadru, fără a lua în considerare emisiile reale din lanțurile lor de aprovizionare sau procesele de producție.

Transparență insuficientă
Apoi când întreprinderile sunt opace în ceea ce privește efectele inspre mediului ale produselor lor, spălarea ecologică posibil înflori și posibil îngreuna clienților să ia decizii înțelepte.

Hype de vânzări
În ritmica ce unele companii pot a servi strategii de marketing înșelătoare pentru a da impresia că le pasă de cadru, este eventual să nu facă eforturi semnificative pentru a crește durabilitatea liniilor lor de produse.

Greenwashing

Salvăm pământul reîncărcând vehiculele electrice în loc de mașinile obișnuite pe benzină? Reprezentare: Integral-tool.com

Asadar, vehiculele electrice se califică oblu ecologisti?

Pentru a confirma dacă vehiculele electrice sunt sau nu mai ecologice, sunt necesare scaunas argumente principale.

Exploatarea bateriei
Lamurit dacă se pare că va afla o mulțime de aprovizionare, nu putem a neglija daunele pe orisicare exploatarea elementelor de pământuri rare (REE) îl provoacă ecosistemului. Minate de sub suprafața pământului, elementele pământurilor rare, cum ar fi litiul, sunt utilizate pentru a a inalta baterii pentru vehiculele electrice.

O analiză recentă a Societății Chineze a Pământurilor Rare afirmă că 1 tonă de reziduuri radioactive și 75 de tone de deșeuri acide sunt necesare pentru a confectiona 1 tonă de elemente de pământuri rare. Aiest deala se datorează faptului că cea mai dezvoltat fragment a energiei necesare pentru fabricarea acestor baterii provine din surse fără emisii scăzute de indigo, contribuind la circa jumătate din efectele lor inspre mediului.

Reciclarea bateriilor
Deoarece bateriile litiu-ion conțin praci puțin litiu și un combinatie praci multitudine de componente chimice, reciclarea comercială nu este o opțiune atractivă.

Aiest deala nu afectează cât de ecologice sunt vehiculele electrice. Cu toate acestea, învățarea modalităților de reciclare sau recapturare a REE (Elementele Pământului Rare) a devenit din ce în ce mai atractivă pe măsură ce piața vehiculelor electrice se a urca. Asadar, există o șansă semnificativă ca o piață sănătoasă pentru reciclarea bateriilor să se extindă în reluare, contribuind la respectarea mediului înconjurător a vehiculelor electrice.

Exploatarea pământurilor rare

Exploatarea elementelor din pământuri rare orisicare sunt utilizate la fabricarea bateriilor EV. Reprezentare: Gript.

Sustenabilitatea rețelei pentru încărcare
Mai neornat spus, emisiile de CO2 ale automobilelor electrice vor fi întotdeauna mai dilata dacă sunt alimentate de alte surse decât energia solară, eoliană, nucleară sau hidroelectrică.

De paradigma, nu are nicio diferență dacă aceste automobile nu emit emisii în ritmica ce sunt conduse dacă electricitatea folosită pentru a le încărca este produsă prin arderea combustibililor fosili; poluarea a fost evacuată precezator într-o centrală electrică aflată la distanță.

Nu toate rezultatele Fără hrana
Mașinile orisicare folosesc motrice electrice nu sunt plin fără emisii. Deși aceste vehicule nu eliberează CO2 apoi când funcționează, eliberează CO2 apoi când sunt fabricate și când este generată energia din bateriile lor.

De paradigma, activitățile miniere orisicare extrag metale rare pentru producția de baterii pot a servi multă forta electrică, ceea ce poluează mediul. Apoi când confectiona sarcina, un motoriu orisicare funcționează pe combustibili fosili încă eliberează bioxid de indigo în atmosferă – dar a fauri iest deala printr-o centrală electrică îndepărtată, mai degrabă decât prin parasire. În ceea ce privește reciclarea bateriilor, majoritatea bateriilor pentru vehicule electrice încă nu au fost reciclate, ceea ce îl a fauri un sentinta scump și în rastimp de evolutie.

Greenwashing

Cercetați-vă înainte de a cumpăra vehiculul electric. Reprezentare: Acardis.

Clienții ar a urma să-și facă temele și să evalueze îndeaproape afirmațiile de cadru făcute de producătorii de automobile pentru a a preintampina să fie păcăliți să cumpere mașini electrice. Guvernele și agențiile de oranduire sunt, de intocmai, esențiale în stabilirea liniilor directoare și garantarea deschiderii pentru a a conaci industria automobil să se implice în „spălarea ecologică” a vehiculelor electrice.

Citiți scrisul mic și alte materiale conexe dupa EV Greenwashing. Este eventual ca anumiți producători de automobile să nu fie transparenți în ceea ce privește durabilitatea. Alegerea cumpărătorului de a cumpăra un mijloc de transport electric (EV) din temei preocupărilor de cadru se va a se fundamenta oarecum pe rationament, investigația și înțelegerea industriei automobil.

Pentru mai multe dupa cele mai recente lecturi automobil, faceți chicotit aoace.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe