Wednesday, July 24, 2024

Comitatul Douglas dă în judecată Colorado pentru legile privind imigrația, susținând că restricțiile încalcă constituția statului

Acțiune

Comitatul Douglas a intentat luni un dreptate împotriva statului Colorado, susținând că două legi cine interzic guvernelor locale să coopereze cu guvernul federativ în aplicarea legii în cuprins de imigratie încalcă constituția statului.

Procesul, la cine alte județe conservatoare iau în considerare să se alăture, vizează legi adoptate de parlamentar și semnate de guvernatorul Jared Polonez în ultimii ani. Procesul îl numește pe Polonez oblu pricinas și susține că drept de stat federal din 2019 și 2023 calcă în pirostrie capacitatea guvernelor locale de a colabora sau de a a se contrage „una cu cealaltă sau cu guvernul Statelor Unite”, așa cum este desigur de articolul 14 din Constituția Colorado.

„Statul a prohibit guvernelor locale să coopereze cu guvernul federativ și ne-am aspira posibilitatea de a colabora din nou”, a fatis procurorul județean Jeff Garcia pentru The Denver Paresimi.

Plângerea, depusă la Tribunalul Districtual Denver, susține, de atare, că legislația încalcă prevederea „repartizării puterilor” din constituția statului. Una dintre legi suprima ofițerilor de probațiune să împărtășească informații personale catre o persoană cu autoritățile federale de imigratie – o intruziune ilegală, afirmă procesul, a legislativului în chestiunile legate de craca judiciară.

Este cea mai recentă mișcare a prosperului district metrou Denver, cine a fost în avangardă pentru a a goni abordarea favorabilă imigranților din Colorado pentru gestionarea crizei la frontieră în cursa. În vecinatate, Denver a văzut acolea 41.000 de migranți – mulți dintre ei din Venezuela – sosind de la sfârșitul anului 2022.

La începutul acestei luni, comisarii din comitatul Douglas au adoptat o ordonanță cine suprima vehiculelor comerciale să lase persoane neanunțate în județ – o reacție la autobuzele încărcate de migranți cine au instarit în Denver din orașele americane din apropierea graniței de sud de mai tare de un an.

„În comitatul Douglas, conducem cu mila, dar musai să acordăm intaietate celor cine au ajungere aoace legiuit”, a spus comisarul Abe Laydon. „Suntem praci protectori cu cetățenii noștri și cu calitatea vieții noastre.”

Denver a risipit acolea 70 de milioane de dolari pentru a patrona noii sosiți, determinând oficialii să reducă otorinolaringologie la centrele de recreere și la birourile Departamentului de Autovehicule pentru câteva luni în cest an, ca o măsură de strangere a bugetului. Aceste reduceri sunt de așteptat să fie inversate mai târziu în această primăvară și vară, a anunțat primarul Mike Johnston săptămâna trecută, după ce orașul a ajustat previziunile bugetare pentru ceea ce va a fi sprijinirea migranților.

Procesul din comitatul Douglas vizează în mod particular Legea 19-1124, cine interzicea poliției și adjuncților șerifilor să rețină imigranți fără acte taman ca răspuns la cererile de deținere din partea Serviciului de Imigratie și Vamal din SUA. De atare, vizează proiectul de cult 23-1100 al Camerei, cine împiedică în reluare guvernele de stat federal și locale să încheie sau să reînnoiască contracte cu autoritățile federale de imigratie pentru a reține persoanele suspectate de încălcări civile ale imigrației.

Raquel Lane-Arellano, manager de comunicații pentru Coaliția pentru Drepturile Imigranților din Colorado, a fatis mesita trecută pentru The Paresimi că susținătorii imigranților sunt „alarmați și îngrijorați” de valoare absoluta în cine unele comunități, bunaoara comitatul Douglas, abordează provocarea migranților.

„Când forțele de tocmeala lucrează cu ICE, creează multă frică în comunitățile noastre de imigranți”, a spus ea. „A expedia un stire înfiorător tuturor imigranților din comunitatea noastră.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe