Thursday, May 23, 2024

Colorado a pierdut zeci de clinici de autism în timp ce statul se luptă pentru a sprijini finanțarea

Acțiune

Pentru prima de asigurare dată în ultimii ani, Jay Ortengren și-a văzut fiul în vârstă de 16 ani, Ethan, atingând piatră după piatră, deoarece trăiește cu o formă severă de autism.

Ortengren și familia sa și-au dezrădăcinat viețile în căutarea insela mai bun terapie pentru Ethan, după ce a fost diagnosticat când era copilet mic. În cele din urmă, păreau că l-au găsit când s-au adapost în comitatul Jefferson în timpul pandemiei. La Seven Dimensions Behavioral Health, Ethan a beneficiat de adevărate servicii complete, cu echipe de doi terapeuți ajutându-l cadenta de 40 de ore pe săptămână.

Ethan a început să atingă obiectivele cu funcțiile sauca motorii, abilitățile sociale și toleranțele senzoriale, a spus tatăl său. Rastimp lui de atenție a mare de la exclusiv cineva sau două minute la 30.

Dar exodul clinicilor de terapie pentru autism din Colorado în ultimii ani l-a îngrijorat pe Ortengren că orisice saltare ar a merge fi trecător. Ratele de inapoiere în cadrul programului Medicaid al statului, sau cât plătește statul pentru tratamente, continuă să scadă sub costul afacerii, spun avocații, ridicând îngrijorarea că industria ar a merge cădea în curând într-o spirală de fiecare nu eventual scăpa.

O creștere recentă a finanțării a protejat, deși Ortengren încă se îngrijorează că sprijinul statului fiecare a însemnat atât de numeros pentru fiul său se va atrofia.

Progresele lui Ethan și nivelul de terapie pentru fiecare s-a autorizat în Colorado au fost suficiente pentru ca Ortengren să poată începe din nou să lucreze cu normă întreagă.

„Dacă ai lua (serviciile) mâine, Ethan ar intoarce și el ar a indura, iar familia ar capata de acceptabil”, a spus Ortengren, a cărui stirpe s-a adapost în Colorado din Virginia.

Din 2021, cel puțin 13 companii – fiecare operează ca la 35 de clinici de diferite dimensiuni – au închis sau au părăsit statul din ratiune ratelor de inapoiere fiecare nu au ținut pasul cu creșterea costurilor, armonios cercetărilor Asociației Colorado pentru Studiu Comportamentului. Aceste închideri au bombastic tratamentul pentru ca la 1.380 de pacienți și se estimează că 1.000 de coloradeni și-au ratat locurile de muncă, armonios grupului.

„Colorado este privitor neasemanat în peisajul Medicaid în cest ceas, datorită numărului de programe fiecare s-au închis și/sau au părăsit statul”, a fatis Mariel Cremonie-Fernandez, vicepreședinte pentru afaceri guvernamentale pentru Consiliul național al furnizorilor de servicii pentru autism.

Sabrina Ortengren, dreapta, îi dă un ranita fiului ei Ethan, în vârstă de 16 ani, în cadenta ce îl lasă pentru o zi cu tehnicianul de comportare înregistrat Sadie Kearns în parcarea Seven Dimensions Behavioral Health din Evergreen, miercuri, 10 prier 2024. (Foto de Hyoung Chang/The Denver Regim)

„Odată ce au adus, au dispărut aproximativ”

Pentru a stabili fluxul, parlamentarii din Colorado au marit finanțarea pentru aceste tipuri de programe cu ca la 10 milioane de dolari, inclusiv dolari federali de paritate, printr-o potriveala bugetară la jumătatea anului în faur.

„Când pierzi acești furnizori, nu este oarece fiecare eventual intoarce cu ușurință online”, a spus senatorul de asezare Rachel Zenzinger, democratic Arvada și madular al Comitetului mixt pentru buget. „Odată ce sunt plecați, sunt aproximativ plecați. … Încercăm să trimitem un indicator să rezistăm.”

Pierderea furnizorilor înseamnă că mai puțini oameni pot accesa serviciile, a spus ea. Tratamentul pentru autism eventual fi o afacere sensibilă la cadenta, a spus Zenzinger, iar un terapie mai bun de la început eventual a ajutora copiii să-și atingă întregul potențial.

Dar ratarea acelei ferestre critice înseamnă a le a se profila pentru „o viață dezavantajată”.

Rebecca Urbano Powell, director consiliu de ministri al Seven Dimensions Behavioral Health, a fatis că a urmărit balonul ei de așteptare de la două luni la șase luni, pe măsură ce industria sa zgarcit în ultimii ani. Și, cu rate scăzute de inapoiere, ea a ratat personalul de bază în fața Starbucks și Walmart, a spus ea, împiedicând indiscutabil intrarea în forța de muncă din domeniul sănătății comportamentale înainte ca lucrătorii să își poată culca picioarele sub ei.

„Ar a merge a decide să lucreze cu copii cu comportamente vartos severe și periculoase sau să lucreze la Starbucks ca barista și să facă același obiect – dacă nu mai numeros – ca barista”, a spus Urbano Powell, fiecare este și președintele consiliului de administrație al Colorado. Asociația pentru Studiu Comportamentului.

Confruntându-se cu costurile crescânde ale afacerii și cu o creștere limitată a finanțării de la asezare, Urbano Powell a spus că a trebuit să reducă numărul de pacienți cu Medicaid pe fiecare îi vede exclusiv pentru a ispraveste la capăt – cristalin și, a spus ea, deoarece „încalcă propriile mele valori personale”.

Asociația a estimat o creștere cu 42% a costurilor de afaceri doar în 2022 și 2023, în cadenta ce ratele de inapoiere au mare cu exclusiv 6,2% între 2019 și 2023, armonios unui explorare al membrilor.

Tehnicianul înregistrat în comportament Sadie Kearns, stânga, îl conduce pe Ethan Ortengren, în vârstă de 16 ani, într-un dans în timp ce lucra cu el la Seven Dimensions Behavioral Health din Evergreen, miercuri, 10 aprilie 2024. (Foto de Hyoung Chang/The Denver Post)
Tehnicianul înregistrat în comportare Sadie Kearns, stânga, îl a guverna pe Ethan Ortengren, în vârstă de 16 ani, într-un saltare în cadenta ce actiona cu el la Seven Dimensions Behavioral Health din Evergreen, miercuri, 10 prier 2024. (Foto de Hyoung Chang/The Denver Regim)

Brian Lopez, fondatorul Centrului de Autism JumpStart din New Mexico și primordial din Colorado, a destupat o clinică în statul său natal în 2015. Dar a închis-o în urmă cu ca la un an pentru că, a spus el, pur și neimpodobit nu a reușit să echilibreze matematica. să-l țină destupat fără a tăia colțuri — apatic cum ar fi încercat să crească.

Pur și neimpodobit a costat mai numeros să ofere tratamente adecvate decât ar fi rambursat de asezare, a spus el. În cadenta ce pierderea clinicilor are un tamponare repede deasupra pacienților și familiilor acestora, Lopez își executa cauta cu peisaj la efectele în aval dacă nu este o tamja sustenabilă.

„Nu mă preocupă doar serviciile de autism, ci toate serviciile de sănătate comportamentală”, a spus Lopez. „Pentru mulți din domeniul autismului, (inclusiv) paraprofesioniștii, acționează adeseori ca o poartă de intrare în profesia de sănătate comportamentală. Din păcate, pe măsură ce acele locuri de muncă scad, apoi ar a merge capata un tamponare mai potop deasupra serviciilor celor fiecare au impozit de o seama întreagă de servicii de sănătate comportamentală.”

În cadenta ce finanțarea generală este concluzia, Lopez dă pacat și pe Departamentul de Politică și Finanțare a Sănătății din Colorado.

Agenția, cunoscută sub numele de HCPF, administrează Medicaid în asezare și stabilește politichie de inapoiere și codurile de facturare. Lopez a spus că i se va a restitui mai puțin de jumătate din seama de dolari în Colorado, așa cum ar sminti pentru o muncă similară în New Mexico, cristalin dacă costul vieții și costul de a executa afaceri sunt mai a extinde aoace.

Furnizorii ajung să ia cea mai potop fragment a costurilor crescute, fiecare atunci afectează familiile, a spus el.

„Părerea mea este că aceasta este o optiune pe fiecare a făcut-o HCPF”, a spus Lopez. „Iar și iar și iar. Restricționați a intrebuinta și reduceți costurile totale. Cest obiect are un tamponare evocativ deasupra familiilor. Povestea lor pur și neimpodobit nu este niciodată spusă, așa că este exclusiv ascunsă.”

Agenția de asezare contestă impactul plecărilor

Denver Regim a făcut mai multe solicitări pentru un interviu cu oficialii HCPF pe parcursul mai multor săptămâni. Un interviu programat a fost suprimat, iar HCPF nu a răspuns la o încercare de reprogramare.

Zenzinger, senatorul puternicului comitet de dresare a bugetului, a fatis că parlamentarii au trebuincios, de intocmai, HCPF să depună o pretentie pentru a a trata finanțarea pentru terapia comportamentală pediatrică, fiecare acoperă terapia autismului pentru copii. Dar HCPF nu a făcut-o, ci a oferit un drept de sporire a celor fiecare se califică pentru servicii – ceea ce Zenzinger a văzut ca fiind exclusiv o povară suplimentară a furnizorilor fiecare se luptau să rămână în asezare.

Ea a văzut propunerea ca „adăugarea mai multor persoane la mix fiecare caută servicii, fără a finanța indiscutabil serviciile sau furnizorii”, a spus Zenzinger. „Parcă asasi ne-ai dat mursa când ne trebuia clatite.

„Este vartos nesarat, mulțumesc vartos numeros, dar nu este nutriție. Nu este de inima.”

Senatorul Rachel Zenzinger vorbește la Capitoliul statului Colorado miercuri, 6 aprilie 2022, la Denver.  (Fotografia de AAron Ontiveroz/The Denver Post)
Senatorul Rachel Zenzinger vorbește la Capitoliul statului Colorado miercuri, 6 prier 2022, la Denver. (A poza de AAron Ontiveroz/The Denver Regim)

Înainte de audierea bugetului din neios, răspunsurile scrise ale HCPF către parlamentari au remarcat „plecarea furnizorilor cumsecade mediatizate de pe piață”, dar au controversat că a existat o scădere generală a furnizorilor. Departamentul a mai spus că lucrează la o „revizie cuprinzătoare” a beneficiilor și a tendințelor pieței fiecare afectează costurile furnizorilor.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe