vineri, aprilie 12, 2024

Coloană: Trump, California, s-ar ciocni de vehicule electrice, foraj în larg

Acțiune

Donald Trump a vorovi că nu este îngrijorat de schimbările climatice.

Înainte de a fi pretendent la președinție, el a spus că încălzirea globală a fost „o farsă” inventată de China pentru a a prapadi economia americană.

„Microclima s-a primenire agale”, a strangere din umeri mai actual.

Dacă va fi selectionare președinte, a vorovi Trump, una dintre prioritățile rarunchi de „Ziua întâi” va fi creșterea producției de petrol lampant și gaze – sau, după cum a vorovi el: „Drring, baby, forage!”

Cu mai mulți combustibili fosili, prevesti el, „vom fi din nou bogați și din nou fericiți”.

Acele poziții sunt în centrul campaniei lui Trump de a recâștiga Locuinta Albă. Și l-au pus pe un scursura de ciocnire cu California, inde guvernul condus de democrați, susținut de majoritatea alegătorilor, a făcut din economia cu putere curată un drept plutonier major.

„Este ametitor cât de ușor este manipulat cest om”, a spus guvernatorul Gavin Newsom într-o declarație. „Singurul său procent este să-i mulțumească pe directorii executivi ai Big Oil și să ipotecareze copiii noștri și zodie în cest cauza.”

O gramada majorat a californienii susțin obiectivele ambițioase ale statului lor în material de climă, a constatat Institutul de Hotari Publice din California într-un explorare de anul imbatat. Acolea două treimi au spus că consideră că protecția mediului ar a se impune să fie o intaietate expres și cu riscul de a micsora creșterea economică.

Atacând ordine de zi de mijlociu a statului, Trump înfățișează clasic California ca o zonă de flagel, adeseori în povești exagerate sau inventate.

„Dacă te uiți la California, există întreruperi și întreruperi în orice zi”, a susținut el într-un clip de campanie anul imbatat. „Oamenii nu își pot trimite aparatele de aer condiționat.” (Nu este adevărat; California nu a avere probleme semnificative la rețeaua electrică din 2020.)

Dacă va câștiga un al doilea delegatie, Trump plănuiește să renunțe la programele președintelui Biden oricine încurajează energia regenerabilă. El a spus că va a infatisa scutiri de taxe producătorilor de petrol lampant, gaze și cărbune; abrogarea subvențiilor federale pentru proiecte solare, eoliene și alte proiecte de putere regenerabilă; și să anuleze eforturile lui Biden de a încuraja utilizarea vehiculelor electrice.

„În prima de asigurare zi de delegatie, voi culca capăt tuturor acestor lucruri”, a spus Trump anul imbatat, referindu-se la creditele fiscale pentru vehicule electrice și alte subvenții. (De vraja, el nu a voinic a invalida creditul fiscal în prima de asigurare zi – acesta ar fi constrangere de un act al Congresului – dar ar a se cadea adăuga cerințe pentru a restrange mașinile și camioanele oricine se califică pentru subvenție.)

CITIT  Paraguay a prezentat un proiect de lege care interzice orice activitate bitcoin

Foști asistenți spun că Trump este posibil să reînvie două dintre obiectivele rarunchi pe intaiul granita oricine au instigat confruntări cu California: revocarea standardelor stricte de emisii ale vehiculelor și deschiderea mai multor ape federale pentru forarea petrolului, inclusiv în largul coastei Pacificului.

El a eșuat atât din temei opoziției din California și din alte state, dar și din temei incompetenței administrației rarunchi.

„În intaiul delegatie, administrația Trump a avere un fel de abordare gafă. Propunerile lor nu au fost cumsecade gândite. Frecvent, ei nu au rezistat la o analiză atentă”, a spus Richard M. Frank, magistru de oblu al mediului la UC Davis School of Law. „Adineauri se pare că încearcă să învețe din acele greșeli. … Ar a se cadea fi indelung mai strategice a doua oară.”

Cel mai precis paradigma este atacul lui Trump despre standardelor dure de emisii ale autovehiculelor din California.

Legea privind aerul distinct din 1970 ingadui Agenției federale pentru protecția mediului să limiteze poluarea aerului de la automobile. De astfel, ingadui Californiei să impună standarde mai stricte din temei luptei rarunchi de decenii pentru reducerea smog-ului, în temeiul unei „derogatie” pe oricine EPA o acordă în mod zdravan în orice an.

De astfel, Congresul a autorizatie altor state să adopte standardele din California; 17 state și Districtul Columbia au făcut cest unealta.

În 2019, după ce producătorii de automobile s-au plâns că standardele din California sunt o povară, Trump a anunțat că revocă derogarea statului „pentru a a face mașini indelung mai puțin costisitoare pentru mancator”.

Decizia sa a făcut noroc dintr-un osteneala intins de usurare a regulilor federale oricine impun parcurilor automobil să reducă consumul de combustibil.

Newsom și apoi-Atty. Generalul Xavier Becerra a dat în judecată guvernul federativ, acuzând că EPA și-a depășit autoritatea. Cazul a șerpuit prin instanțe până când Biden a receptionat mandatul și a intremat renunțarea Californiei.

Trump nu a sonor în mod clar contra atacarea din nou a renunțării Californiei. Dar anul imbatat, fundația conservatoare Heritage a strans o echipă de foști asistenți ai lui Trump pentru a a izvodi o agendă de politică numită „Intentie 2025”. Documentul de aproape 900 de pagini cuprinde o strategie detaliată pentru revocarea sau limitarea standardelor de emisii din California.

CITIT  FMI presează Pakistanul să taxeze utilizatorii bitcoin

Cesta sugerează că, în loc să revoce derogarea, EPA ar a se cadea restrange standardele din California la poluanții oricine produc smog, cum ar fi ozonul, nu gazele cu consecinta de seră pentru dioxidul de indigo. Dacă cest unealta eșuează, se arată pe ordinea de zi, EPA ar a se cadea încerca să blocheze alte state să adopte standarde privind gazele cu consecinta de seră.

„Ei recunosc că au greșit prima de asigurare dată și au făcut o frunza de traiectorie pentru a încerca să facă mai cumsecade a doua oară”, a spus Dan Becker, avocat de mijlociu la Centrul nonprofit pentru Pluralitate Biologică. „Dotat, ei aleg orice dintre domeniile în oricine California pasamite acționa și merg după orice dintre ei.”

Becker a spus că strategia ar a se cadea poseda ca muzica trimiterea cazului în Curtea Supremă, inde o a doua administrație Trump și-ar a se cadea încerca norocul în fața unei majorități conservatoare de 6-3.

Dacă o a doua administrație Trump ar încerca să revoce derogarea, a spus Newsom la o conferință de presă din faurar, statul va a se purta din nou în instanță.

„Cunoaștem cartea de joc”, a spus el. „Am avere reusire de nenumărate ori (în intaiul delegatie al lui Trump) în instanțe și avem încredere că va persista”.

Forajele petroliere offshore ar a se cadea a face un alt stramtorare.

În 2018, Trump a proiect deschiderea apelor federale de-a lungul întregii Coaste a Pacificului, pentru și Alaska și Cocarla Atlanticului, pentru forarea pentru petrol lampant și gaze. Acesta a stârnit o furtună de opoziție, inclusiv – asupra surprinderea lui Trump – din partea republicanilor.

Și administrația lui Trump s-a dezmeticit legată de procesul federativ de fixare a regulilor.

„Au făcut erori de procedură oricine au încetinit totul”, a spus Kassie Siegel, avocat la Centrul pentru Pluralitate Biologică.

Dacă va câștiga un al doilea delegatie, Trump ar poseda o oficialitati largă pentru a casca platou continentală închirierii petrolului, dar s-ar intalni cu alte probleme.

Oarecine este economia: forajul în apă adâncă în Pacificul de Crivat este scump și hazardat. Companiile petroliere sunt mai interesate de foraje în Golful Mexic și Alaska, inde rezervele cunoscute sunt mai dilata.

CITIT  Harris se întâlnește la Washington cu un oficial al cabinetului israelian

Celălalt este politichie locală. În 2018, când Trump a proiect deschiderea coastei Pacificului pentru forat, Legislativul din California a adoptat accelerat o confesiune oricine a proscrie noi conducte de petrol lampant, diguri sau alte infrastructuri pe o rază de trei mile de țărm. Aiest unealta ar a se cadea a fauri să fie prohibitoriu de costisitoare transportarea petrolului din sondele offshore către rafinăriile sau terminalele de pe secetos.

Companiile petroliere știu că verice încercare de a a sonda noi puțuri în largul Californiei ar stârni o opoziție masivă. Un explorare PPIC din 2021 a constatat că 72% dintre californieni, inclusiv 43% dintre republicani, se opun ideii.

Un al treilea razboi potențial: vântul. Parcurile eoliene offshore reprezintă o gramada noroc a planurilor de putere curată ale Californiei, oricine vizează furnizarea a aproape 13% din izvod de putere a statului până în 2045. Dar vântul este izvod de putere cea mai puțin favorită a lui Trump.

„Morile de vânt putrezesc. Ele ruginesc. Ei ucid păsările. Este cea mai scumpă putere oricine există”, a taxat el anul imbatat. Mai sunt multe de spus contra acesta și voi a reaparea la el într-o coloană ulterioară.

Newsom a vorovi că nu considera că Trump va innebuni un al doilea delegatie.

„Nu se va întâmpla”, a spus el la conferința de presă din faurar. Totuși, pentru verice posibilitate, „încercăm cu siguranță să pregătim California pentru viitorime în verice fel, formă sau formă”.

„Nu suntem tocmai un sac de box în privința acesta”, a adăugat guvernatorul. „Încercăm să ne afirmăm.”

Dar ecologiștii sunt încă îngrijorați.

„Propunere este că un al doilea delegatie al lui Trump va angaja apoi când chesat climatică este mai gravă decât a fost în intaiul său delegatie”, a spus Becker. „Tot ceea ce au sus-men-tionat oamenii de știință se întâmplă mai sprinten decât se așteptau. … Dar Trump nu considera că este o problemă, nu dori să o rezolve și nu ar a fauri decât să o înrăutățească.”

Ceea ce ajută la explicarea de ce atât de multe grupuri ecologiste, inclusiv Sierra Club și League of Conservation Voters, au susținut realegerea lui Biden, expres dacă au criticat multe dintre deciziile rarunchi: au luat în considerare alternativa.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe